Advertisement

Responsive Advertisement

Recenzie-Bound by Honor by Cora Reilly

   Titlu: Bound by Honor


   Autor: Cora Reilly


   Editura: Independently Published


   Nr. Pagini: 203


   Punctaj: 5/5


   Seria Born in Blood:

   0.5) Luca Vitiello (recenzie)

   1) Bound by Honor 

   2) Bound by Duty (recenzie)

   3) Bound by Hatred (recenzie)

   4) Bound by Temptation (recenzie)

   5) Bound by Vengeance (recenzie)

   6) Bound by Love (recenzie)

   7) Bound by the Past (recenzie)

   7.5) Bound by Blood Anthology (recenzie)


   ,,Even monsters have a heart. She has every intention of working her way into his.”

   
   Aria Scuderi avea doar cincisprezece ani atunci când tatăl ei, Rocco Scuderi, a vândut-o pentru a se mărita cu Luca Vitiello. Salvatore Vitiello, tatăl lui Luca, poartă titlul de Capo dei Capi, titlu pe care fiul său îl va prelua în curând, numai dacă acesta se va căsători, pecetluind relația dintre cele două familii. A trăi în lumea lor, în lumea mafiei italienești, înseamnă a trăi pentru onoare, datorie și pentru alianțe, iar pentru a încheia o legătură între Chicago și New York, cele două familii trebuie să organizeze o nuntă.

   Acum, Aria are optsprezece ani, iar nunta se apropie tot mai repede. Când Luca vine să o vadă din nou, când bărbații din viața ei încep să se certe și să se lupte în casa ei, Aria își amintește de ce urăște viața pe care o are: pentru că niciodată nu se va putea căsători din iubire, pentru că toți au mâinile pătate cu sânge și pentru că viitorul ei soț este un monstru care și-a câștigat titlul omorând un om cu mâinile goale.

   Toată viața lor este înconjurată de moarte și de crime, iar ele, femeile, nu au niciodată un cuvânt de spus în ceea ce privește viitorul lor. 


   Când nunta se apropie, Aria nu poate să își ascundă tristețea, știind că nu le va mai vedea zi de zi pe surorile ei, Lily și Gianna, pe fratele ei, Fabi, știind că se apropie noaptea nunții pe care va trebui să și-o petreacă cu un bărbat cu sânge rece care nu o iubește și care nu o va iubi vreodată.

   Va trăi de acum înainte, urmată de bodyguarzi, protejată de Luca și în siguranță, dar cine o va proteja de Luca, de cel care are acum tot controlul asupra întregii ei vieți?

   Tradiția spune că dupa noaptea nunții, mirii trebuie să arate că și-au consumat căsnicia, arătându-le tuturor cearceafurile pătate de sânge, iar Aria știe că nu mai are scăpare și că de acum încolo, nu va conta niciodată ceea ce își dorește ea.

   "Do you think I can make Luca love me?"

 Gianna shook her head. "Maybe you can make him respect you. I don't think men like him have a heart to be capable of love."

 "Even the most cold hearted bastards have a heart."

 "Well, then it's as black as tar. Don't waste your time on love, Aria. You won't find it.”


   Dar Luca face un lucru care o șochează și care îi dă speranța că poate vor face cumva ca această căsnicie să meargă. Poate că inima lui, deși este rece ca gheața, poate fi topită.



   Cu fiecare zi care trece, cu fiecare moment în care Luca îi promite că nu o va atinge fără voia ei, Aria se îndrăgostește puțin căte puțin de cel care credea că e un monstru, dar care are o latură pe care numai ei i-o arată.

   Deși chimia dintre ei nu poate fi confundată cu iubirea, Aria speră că într-o zi, Luca o va trata ca pe egalul lui, cu adevărat ca pe soția lui, iar acea zi este tot mai aproape. Dar mafia rusească pândește la fiecare colț și le caută tuturor slăbiciunea, punctul sensibil unde să lovească, iar un Capo nu își poate permite să aibă slăbiciuni.

   Dar oare este Luca Vitiello imposibil de rănit? Oare femeia lângă care și cu care se culcă în fiecare seară este capabilă să îi doboare scuturile? 


   Căsătoria lor a însemnat onoare și datorie, o obligație pe care nu au putut-o evita, dar acum, după ce a cunscut-o, bărbatul care a fost crescut de un tată nemilos, învățat că iubirea și sentimentele sunt o slăbiciune, se schimbă în fața ei, iar Luca este convins că Aria va fi sfârșitul lui, pentru că ea este slăbiciunea lui, iar atunci când Bratva va afla asta, vor cădea cu toții, ca niște piese firave de Domino.

   ”You are one of those good things in my life.”
   ”I'm not good", Luca said almost desperately.
   "You're not a good man, no. But you are good for me. I feel safe in your arms. I don't know why, don't even know why I love you, but I do, and that won't change"
   Luca closed his eyes, looking almost resigned. "Love is a risk in our world, and a weakness a Capo can'f afford."
   "I know," I said even as my throat corded up.
   Luca's eyes shot open, fierce and blazing with emotion. "But I don't care because loving you is the only pure thing in my life."

   Luca știe că Aria este prea bună pentru el, dar în lumea lor, acolo unde toți se nasc cu mâinile pătate de sânge, acolo unde toți au păcate și nimeni nu este perfect, Luca este cel mai bun lucru care i se putea întâmpla. Chiar dacă dragostea lor le poate aduce sfârșitul.

   Cum se va termina povestea lor și cum vor putea scăpa în momentul în care Bratva va lovi acolo unde îi doare cel mai tare?

   ”Born in blood. Sworn in blood. That's their motto.”

   Niciodată nu am citit serii despre mafia, cu atât mai puțin despre mafia italiană, iar atunci când am văzut această serie pe bookstagram, acolo unde draga mea Raluca, de la @rairammsbooks o tot recomanda, am zis că trebuie să îi dau o șansă și nu m-aș fi așteptat vreodată la ceea ce a urmat.

   M-am îndrăgostit de Luca Vitiello în mod iremediabil încă de prima oară de când a apărut, indiferent de cât de crud și de rău era atunci, indiferent că era viitorul Capo dei Capi, indiferent că era un personaj cu sânge rece. În ciuda acestor lucruri, așa cum se întâmplă mereu, I fell for the bad guy.

   Dacă aș fi știut că seriile despre mafia sunt atât de superbe, aș fi citit cu mult timp în urmă cărțile scrise de Cora Reilly, pentru că aceste povești sunt pline de emoții, de suspans și de adrenalină, de scene mistuitoare și incendiare în care chimia personajelor explodează pur și simplu, dar și de momente emoționante, căci au fost nenumărate secvențe în care m-am trezit cu ochii în lacrimi.

   Empatia și compasiunea pentru Aria m-au însoțit până în ultima clipă, până la ultima pagină și am iubit personajul ei atât de mult, cu toate replicile ei acide, cu nesupunerea și dorința ei de a încălca regulile, cu felul ei de a gândi, conștientă mereu că ea aparține ei însăși și nu lui Luca. Am adorat-o și am iubit faptul că nu a fost un personaj supus și că, cu toate acestea, ea luptat până la final cu zidurile din jurul inimii lui Luca Vitiello.

   Dar mai mult și decât Aria am adorat-o pe Gianna, pe sora ei arogantă și înțepată care este în stare să joace în picioare un Capo, care ar face orice pentru oamenii pe care îi iubește și care nu ar accepta niciodată viața femeilor din lumea lor. Dacă veți citi acest volum, vă veți da seama că o să așteptați cu nerăbdare volumul trei, acolo unde avem povestea Giannei Scuderi.

   Nu am cuvinte să spun cât am iubit acest volum, cât ador seria asta superbă și cât de mult m-am bucurat atunci când Raluca mi-a trimis pdf-urile, chiar dacă acum stau și vânez cărțile fizic pe tot internetul. :) *fiecare cu piticii lui...*

   Nu am mai fost atât de încântată de o serie de acest gen de foarte mult timp și știu că probabil voi devora fiecare volum și voi iubi fiecare poveste, pentru că în ciuda faptului că toți bărbații din aceste cărți sunt nemiloși, în ciuda faptului că toți bărbații din mafia nu au scrupule, chiar și cele mai întunecate inimi sunt în final îngenuncheate și se deschid în fața femeilor care își pun amprenta asupra lor.

   Așa că citiți această serie care vorbește despre cruzime, iubire, trădare și compromisuri, unde dragostea poate spăla și cele mai întunecate pete de sânge. Voi reveni curând și cu recenziile viitoarelor volume, iar până atunci, ca de obicei, vă îndemn să dați șanse tuturor cărților și genurilor posibile și hrăniți-vă cu multe pagini și cuvinte, hrăniți-vă mintea și sufletul cu povești! Sper să aveți parte de cele mai magice lecturi, dragilor!

   P.S: Aveți grijă, Seria Born in Blood creează obsesii! Dar nu e asta frumusețea vieții de cititor? Să fii corupt de cele mai neașteptate cărți😈


Cartea este citită pdf în engleză și, din păcate, nu a fost tradusă și în română.
Site-ul de unde descarc eu pdf-urile pentru E-book este Z-Library


Lectură plăcută, dragilor! :)

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii