Advertisement

Responsive Advertisement

Recenzie-Bound by Hatred by Cora Reilly

   Titlu: Bound by Hatred


   Autor: Cora Reilly


   Editura: Independently Published


   Nr. Pagini: 210


   Punctaj: 5/5


    Seria Born in Blood:

   0.5) Luca Vitiello (recenzie)

   1) Bound by Honor (recenzie)

   2) Bound by Duty (recenzie)

   3) Bound by Hatred 

   4) Bound by Temptation (recenzie)

   5) Bound by Vengeance (recenzie)

   6) Bound by Love (recenzie)

   7) Bound by the Past (recenzie)

   7.5) Bound by Blood Anthology (recenzie)


   ”Their struggle for power soon turns into hate-fueled nights of passion.”


   Gianna Scuderi este sora Ariei, aroganta, înțepata și visătoarea Gianna care își dorește libertate, o iubire reală și să fugă cât mai departe de lumea în care s-a născut, departe de ororile și de nedreptățile mafiei.


   Dar toate visele îi sunt spulberate atunci când tatăl ei decide să i-o dea fratelui lui Luca, Matteo Vitiello, un monstru, un bărbat care a fost crescut în lumea barbară a mafiei, un bărbat care nu ar iubi-o niciodată și de care este sigură că o vrea pentru că Gianna i-a jurat cu ceva timp în urmă că nu o va avea niciodată.


   Un suflet ca al ei, împreună cu caracterul ei rebel și sfidător, nu ar accepta niciodată să se supună unui soț pe care nu și-l dorește, să îndeplinească regulile unei lumi bolnave. Așa că singura ei scăpare din această viață este liberarea, iar asta înseamnă să fugă cât mai departe de Matteo și de soldații lui și ai tatălui ei. Dar pentru asta, are nevoie de un plan bun pe care ea și Aria îl vor pune în aplicare după petrecerea dinainte de nunta lor.



   Tot acest plan are un singur sens, căci odată plecată cât mai departe de Chicago și New York, ea nu trebuie să mai fie nicidoata găsită, căci după o asemenea trădare a familiei, nunta cu un bărbat din mafia ar fi cea mai ușoară pedeapsa pentru ea. Sfidarea asupra familiei ei, asupra numelui tatălui ei i-ar atrage moartea, iar Gianna este sigura că tatăl ei ar fi foarte bucuros să apese trăgaciul care îi va pecetlui soarta. Asta doar dacă va fi prinsă.


   Așa că după multe discuții, planul lor este gata, nu mai există cale de întoarcere, așa că fuge. Mai bine de jumătate de an, Gianna călătorește prin lume ca simplă femeie, ca și simplă turistă care face turul Europei, ascunzându-și părul înflăcărat sub vopsea, ferindu-se de poze și de tot ceea ce ar putea să îl aducă pe Matteo aproape de locația ei.


   Sigur că obsesia lui pentru ea trebuie să fie trecătoare. Doar nu o va vâna pentru totdeauna, nu-i așa? Nu ar putea trăi tot restul vieții ei pe fugă...



   Însă când Matteo își face apariția în celalalt capăt al lumii, în apartamentul închiriat de ea și de colegii ei de cameră, privirea sa si expresia de pe fața lui frumoasă nu îi dau Giannei de înțeles că vrea să o omoare. Cel puțin, nu pe ea...


   După o plecare sângeroasă, Gianna este prinsă și adusă înapoi în Chicago, acolo unde tatăl ei sigur o va ucide, sau în cel mai bun caz, o va trimite la unul dintre cluburile lui Dante, din moment ce toți cred că în turul ei prin Europa a făcut și turul dormitoarelor tuturor bărbaților pe care i-a întâlnit.


    ”This was my choice. If we weren't who we were, if we hadn't been born into this screwed up world, if Matteo wasn't a Made Man and a killer, maybe then I could have fallen for him. If we'd met as two normal people, then maybe we could have become something.”



   Rebela, impulsiva Gianna, cu vorbele ei tăioase și cu visurile zdrobite este foarte simplu de judecat, fără ca nimeni să cunoască viața ei din ultimele luni. Ceea ce o șochează este că Matteo încă își dorește să se căsătorească cu ea. Dar de ce?


   De acum, viața ei se îndreaptă într-o singură direcție, veșnic criticată, privită ca o trădătoare, marginalizată de propria familie și supusă vieții de care a fugit dintotdeauna. Dar soțul ei se dovedește a fi mult mai blând și mai iubitor decât și-ar fi imaginat, lucru enervant, care îi face imposibilă încercarea de a-l urî.


 Gianna știe că nu poate schimba trecutul, dar poate face ca viitorul lor să meargă și relația dintre ei să fie una bună. Cât de greu poate fi?


   Viața le rezervă multe, însă la prima întâlnire cu pericolul, atunci când sunt aproape gata să se piardă unul pe celalalt. Gianna are șansa să primească viața pe care și-a dorit-o dintotdeauna. Dar ar putea ea să dea viața lui Matteo pentru un drum pe care nici măcar nu mai este sigură că și-l dorește?


   ”Probably not a good wife, but it's not like Matteo didn't know that when he married me."

 "Matteo doesn't expect you to be a perfect wife. He likes you for who you are, flaws and all."

 It was the truth, even if I'd been blind to it for so long. I stepped into the shower but didn't immediately turn the water on. Aria sank down on the edge of the bathtub.

 ”Are you sure you can do the same ? Accept all of him, even the bad?"


   Iubirea este neașteptată, este dură, plină de pasiune și de artificii mistuitoare, te împlinește și îți definește întreaga ființă, dar ce se întâmplă când iubirea este salvatoare, iar tu nu îți dorești să fii salvat?


   ”Even without the breeze and the blue sky, I would have felt free. It had taken a long time but I realized I could feel free, be free, even when I was bound to Matteo.”


   Încă din primul volum am adorat-o pe Gianna și am știut că ea este personajul meu preferat, datorită felului ei imposibil și nebunesc de a fi, datorită caracterului ei rebel și al replicilor tăioase pe care era gata să i le arunce în față și celui mai mare Capo!

   Am așteptat cel mai mult acest volum și pot spune că mi-a plăcut cel mai mult până acum, pentru că povestea Giannei și a lui Matteo este diferită, este plină de scene incendiare și de certuri delicioase, de momente neașteptate și de întorsături de situație. 

   Cel mai mult mi-a plăcut partea în care Gianna a decis să fugă, deși, evident că știam că o va găsi, ar fi fost imposibil ca această carte să fie fără Matteo și, recunosc, m-am bucurat când a găsit-o :), sorry, Gianna...

   Mi-a plăcut faptul că Matteo a fost primul bărbat al acestei serii care nu s-a ferit de emoțiile lui și care nu și-a arătat latura întunecată de fiecare dată când inima îl trăda, lăsând loc emoțiilor să iasă la iveală. Am adorat personajul lui și pot spune că a fost cel mai bun tip din mafia de până acum.

   Știam că va urma marele plot twist, așa cum m-am obișnuit deja, iar atunci când a venit, mi s-a părut foarte emoționant, oricât de tare îmi venea să intru în poveste și să o trag pe Gianna lângă Matteo. Bound by Hatred a făcut ca dragostea mea pentru această serie să crească și mai mult, deși nu credeam că asta ar fi posibil.

   Gianna va rămâne una dintre personajele mele feminine preferate, dammit, ea e vocea mea interioară, este genială și este prima oară în mult timp când mă atașez așa de tare de un personaj. Aproape că vreau să fiu ca Gianna când o să cresc mare. :))

   Deja nu mai are rost să vă spun cât de mult iubesc seria asta și cât de tare sper să vă conving să o citiți, deși deja am început să corup lumea pe bookstagram și mă bucur din tot sufletul să văd cât de îndrăgită este deja.

   Găsiți la mine pe bookstagram, pe @angelsfrombooks toate reacțiile și toate pozele pe care le-am făcut și pe care le voi face pentru această serie. Până data viitoare, nu uitați că vă îndemn să dați șanse tuturor cărților și sper să vă hrăniți sufletele cu cele mai frumoase povești! Vă doresc lecturi magice, dragii mei!


Cartea este citită pdf în engleză și, din păcate, nu a fost tradusă și în română.
Site-ul de unde descarc eu pdf-urile pentru E-book este Z-Library



Lectură plăcută, dragilor! :)

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii