Advertisement

Responsive Advertisement

Recenzie-Bound by Vengeance by Cora Reilly

  Titlu: Bound by Vengeance


   Autor: Cora Reilly


   Editura: Independently Published


   Nr. Pagini: 201


   Punctaj: 5/5


  Seria Born in Blood:

   0.5) Luca Vitiello (recenzie)

   1) Bound by Honor (recenzie)

   2) Bound by Duty (recenzie)

   3) Bound by Hatred (recenzie)

   4) Bound by Temptation (recenzie)

   5) Bound by Vengeance 

   6) Bound by Love (recenzie)

   7) Bound by the Past (recenzie)

   7.5) Bound by Blood Anthology (recenzie)


   ”He was her punishment, a fate worse than death.”


   Cara și familia ei fac parte dintr-o altă parte a mafiei, din clanul Camorra, pentru care lucrează tatăl ei, pentru Falcone, unul dintre cei mai nemiloși și cruzi șefi ai mafiei. Când Falcone află că tatăl Carei i-a trădat, el vine cu oamenii lui în casa lor, îl omoară pe cel care l-a trădat, le ia pe mama și pe sora Carei, iar pe ea o oferă ca și cadou unuia dintre soldații lui, lui Growl.

   Growl este un monstru, este bărbatul cu cicatrice pe gât care a supraviețuit și de care se tem cu toții, este cel lângă care Cara nu ar trebui să stea, un criminal, un om cu sânge rece, mai rău decât toți cei pe care i-a cunoscut ea vreodată. În urmă cu câteva săptămâni, când l-a văzut pe Growl la o petrecere, nu și-a putut înfrâna fascinația și atracția față de el, dar acum, el pare cel mai mare coșmar al ei.

   Growl este pedeapsa ei.


   ”Nobody would dare to oppose Falcone if that meant their precious daughters might end up in the hands of a man like me. Cara, a name fit for someone like her, someone  too beautiful for a place like this, too beautiful for someone like me.  A princess and a monster, that's what we were.”

   Grija pentru mama și sora ei sunt cele care o țin aproape de Growl, cel puțin asta încearcă să se convingă ea, ca scuză pentru atracția pe care o simte față de Growl, de parcă ar fi o victimă al sindromului Stockholm, știind cât de greșit e să se îndrăgostească de un bărbat din lumea crudă a mafiei.

   Dar încercarea ei de a-l urî devine tot mai complicată atunci când vede că Growl nu se atinge de ea, când vede că are grijă de ea, că se comportă de parcă i-ar păsa de ea. Dar de ce? Unde vrea el să ajungă cu toată fațada asta din spatele feței lui adevărate? E un monstru, se presupune că nu e capabil de iubire, nu-i așa?


   Dar chiar și Growl încearcă să se mintă singur în privința ei și oricât ar încerca, eșuează. Curând, începe să facă totul pentru ca scumpa lui Cara, cea care nu merită să trăiască lângă el, să se simtă cât mai puțin ca o prizonieră.

   Chiar dacă asta înseamnă să îi dea informații despre mama și sora ei, chiar dacă asta înseamnă să îi povestească despre trecutul lui și să îl trădeze pe Falcone dezvăluindu-i Carei secretele vieții lui și ale Camorrei.

   Chiar dacă încep să poarte imaginea unui cuplu, nimic nu este adevărat, iar el știe că nu ar trebui să o ajute să afle nimic despre familia ei, dar ceva legat de ea îl schimbă pe el și toate colțurile lui întunecate și crude. Cara face ca monstrul din inima lui să dispară și să fie înlocuit de o altă variantă a lui, una nouă, diferită, una mai bună, una care îl sperie.


   She put a hand on my chest. A small gesture that didn't make sense either. Perhaps not everything had to make sense. "Are you all right?"

 'l will help you," I said firmly.

 She blinked. "Help me?" Her hand against my skin began to tremble. "You mean with Falcone?"

 I nodded. There was no turning back now. I'd made my decision and nothing would stop me. I'd

 die if necessary. She would be worth it. "I will help you get revenge."


   După ce Cara află povestea vieții lui, după ce află tot ce i-a făcut Falcone toată viața, pentru ea, pentru tatăl ei, pentru familia ei și pentru Growl, vrea răzbunare. Și o vor primi și vor lupta amândoi pentru ea, chiar dacă asta i-ar putea costa viața.


   Tot ce trebuie să facă este să scape și să ajungă la New York, la Luca Vitiello, cât de greu poate fi? Atunci când se pregătesc pentru luptă, Growl acceptă că ar putea fi ultima dată când o vede pe Cara, acceptă că pentru prima oară în viața lui a luat o decizie bună.


   Ce se va întâmpla cu ei atunci când vor ajunge la New York, asta dacă vor ajunge? Care va fi finalul poveștii lor și ce se va întâmpla cu iubirea lor? Și-au dat seama prea târziu de dragostea dintre ei, iar acum totul poate fi pierdut...


   Nu am fost prea încântată atunci când am văzut că acest volum ne aduce în prim plan alte personaje decât cele pe care le știam până acum, dar atunci când am aflat că se leagă de Camorra Chronicles, spin-off-ul seriei, am zis să le dau șansa să mă cucerească și așa au și făcut!

   Growl a fost mai degrabă un fel de Romero, cu o mască în spatele căreia își ascundea sentimentele, dar, în același timp, arătându-i Carei că este diferit de Falcone și de toți ceilalți bărbați din mafia. În spatele fațadei nemiloase pe care și-a format-o ani de zile, acesta ascundea imaginea unui băiețel rănit, imaginea unei copilării traumatizante care l-a maturizat forțat.

   Growl mi-a plăcut încă de la început, dar scena în care m-a cucerit prima dată a fost cea în care i-a adus Carei cărțile. Ne-am obișnuit deja cu bărbații cruzi care se schimbă pentru femeile din viața lor, căci e clar că nu va avea vreun volum un final trist, dar chiar și așa, Cora încă mă uimește cu felul unic în care a conturat fiecare poveste.

   Nu pot spune că mi-a plăcut de Cara la fel de mult ca de Gianna sau Aria, dar a fost un personaj plăcut, cealaltă jumătate luminoasă care completează întunericul lui Growl, așa cum a spus-o și el, o prințesă și un monstru (not!).

   Mi-a plăcut foarte mult faptul că au apărut iar dragii mei Vitiello din primele volume, mi-a plăcut finalul și pot spune că Bound by Vengeance mi-a întrecut așteptările și m-a făcut curioasă de Camorra și de cei pe care îi voi întâlni acolo. Deși pe latura de spicy nu s-a comparat cu volumele anterioare, nici de aici nu a lipsit chimia, așa că mă declar mulțumită și de această poveste frumoasă!

   Eu recomand seria asta, dar recomand să fie citită în ordinea pe care o au volumele, pentru a putea înțelege mult mai bine toată povestea și toate personajele. Am văzut persoane care au citit anumite volume, fără a citi totul cronologic și nu știu cât farmec au așa cărțile astea.

   Până la următoarea recenzie, vă doresc lecturi magice, dragii mei și, nu uitați să citiți tot ce vă pică în mână!


Cartea este citită pdf în engleză și, din păcate, nu a fost tradusă și în română.
Site-ul de unde descarc eu pdf-urile pentru E-book este Z-Library



Lectură plăcută, dragilor! :)

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii