Advertisement

Responsive Advertisement

Recenzie-Hoțul fulgerului de Rick Riordan

   Titlu: Hoțul fulgerului


   Autor: Rick Riordan


   Editura: Arthur, colecția Excalibur


   Nr. Pagini: 374


   Traducere: Alex Moldovan


   Punctaj: 5⭐/5⭐


   Seria Percy Jackson și Olimpienii:

   1) Hoțul Fulgerului 

   2) Marea Monștrilor (recenzie)

   3) Blestemul Titanului (recenzie)

   4) Bătălia din Labirint (recenzie)

   5) Ultimul Olimpian (recenzie)


  "You will see things just as they are, being a half-blood, but humans will interpret things quite differently. Remarkable, really, the lengths to which humans will go to fit things into their version of reality."


   Percy Jackson este un tânăr problemă care are doisprezece ani și care colindă prin toate școlile Americii. Pentru că este de fiecare dată exmatriculat, Percy este nevoit să înceapă fiecare an la o nouă școală, lângă noi colegi și noi profesori pe care să îi exaspereze.


   Este dislexic, este diferit și, pe lângă toate acestea, este descendentul unuia dintre Cei Trei. Asta îl face pe Percy un semizeu. Curând află că prietenul lui este un satir menit să îl supravegheze, că mama sa a trăit până acum cu un monstru ca să îl protejeze și că viața lui este pe cale să se schimbe pentru totdeauna. 


   Deși mama sa a încercat să îi ofere o viață normală de muritor, Percy ajunge pe Dealurile Semizeilor alături de Grover, satirul său protector, acolo unde va cunoaște adevărul despre natura sa și despre destinul lui.


   Până când tatăl său, unul dintre zei, îl va recunoaște, Percy va sta împreună cu semizeii care nu își cunosc tații. Aici, pe Dealurile Semizeilor, fiecare zeu are dedicată o cabană în care stau copiii acestora. Însă cum Percy este ghinionist, acesta se va alege cu una dintre cabanele nelocuite ale Celor Trei. 



   Cei trei zei, Zeus, Poseidon și Hades au jurat să nu se mai reproducă cu muritori, totul pentru a împedica o profeție de la a se împlini. Doar că unul dintre ei a a călcat strâmb și, așa a apărut Percy, un semizeu care așteaptă cu nerăbdare să își cunoască tatăl.


   Acum, tânărul va fi supus unor încercări la care nici cei mai antrenați semizei nu au fost supuși până acum. Împreună cu Grover și Annabeth, Percy pleacă într-o misiune periculoasă de a găsi fulgerul furat al lui Zeus. Cineva dorește distrugerea Olimpului, iar Percy va înțelege curând că destinul lui este mult mai măreț decât ar fi crezut. 


   Printre Furiile din Tartar, navigând pe Râul Styx, confruntându-se cu zei precum Ares, Procust, Meduza și mulți alții, cei trei învață să lupte împreună ca o echipă, în ciuda neînțelegerilor dintre părinții lor. În fond, zeii oricum nu se înțeleg niciodată. 


   Oare va reuși Percy să prindă Hoțul fulgerului și să se întoarcă acasă în siguranță împreună cu prietenii lui?


   Știu că probabil trebuia să citesc seria asta când eram mică, dar o parte din noi va fi pentru totdeauna acel copil mic fascinat de povești, de mitologie și de magie, așa că știam că Percy Jackson va avea un impact uriaș asupra mea chiar și acum! 


   M-am îndrăgostit iremediabil de această carte, de Percy, Grover și Annabeth, cât și de zeii care apar aici, în povestea puștiului de 12 ani care ascunde atâtea întâmplări, atâtea încercări și scene savuroase pe care pur și simplu le-am adorat!


   Întotdeauna am fost fascinată de mitologia greacă, deci înțelegeți cât mi-a plăcut acest prim volum din seria lui Rick Riordan. Recunosc că povestea este ușurică, iar limbajul se potrivește foarte bine copilașilor, însă eu m-am simțit ca un copil citind-o! 


   Percy este un erou, este un semizeu și este un copil charismatic care vă va fermeca cu povestea lui. Hoțul fulgerului este un început prefect pentru un univers magic. Și cum putea fi ceva mai magic decât cineva care fură de la nimeni altul decât Zeus? 


   Sper ca și restul volumelor să fie la fel de magice și sper ca stilul de scriere al lui Riordan, dedicat copiilor, să nu fie nici în restul seriei o problemă. Iubitori ai mitologiei, cititori fascinați de legende și de mituri, Hoțul fulgerului este pentru voi, începutul unui frumos drum într-o lume în care magia există! 


   Sper că v-am făcut curioși și sper ca și voi să îi dați o șansă acestei serii, indiferent de vârsta voastră! Până data viitoare, nu uitați să fiți copii și să citiți tot ce vă pică în mână, dragilor! 🗲



Bookstagram-ul meu unde puteți găsi pozele pe care le fac, desene, reacții, unboxing-uri și multe altele: @angelsfrombooks

Seria Percy Jackson este publicată la Editura Arthur.
O puteți achiziționa de pe site-ul editurii, de pe CartepediaLibrex sau de pe Libris
Lectură plăcută, dragilor! 😊

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii