Advertisement

Responsive Advertisement

Recenzie-Ultimul Olimpian de Rick Riordan

   Titlu: Ultimul Olimpian


   Autor: Rick Riordan


   Editura: Arthur, colecția Excalibur


   Nr. Pagini: 389


   Traducere: Alex Moldovan


   Punctaj: 4/5


   Seria Percy Jackson și Olimpienii:

   1) Hoțul Fulgerului (recenzie)

   2) Marea Monștrilor (recenzie)

   3) Blestemul Titanului (recenzie)

   4) Bătălia din Labirint (recenzie)

   5) Ultimul Olimpian 


“The world was collapsing, and the only thing that really mattered to me was that she was alive.”


   Timp de un an întreg, semizeii s-au pregătit pentru războiul care a fost anunțat deja de secole întregi. S-au antrenat și s-au pregătit să lupte cu nimeni altul decât Cronos, cel cu care s-au mai confruntat în trecut, dar niciodată la fel ca ceea ce are să urmeze.

 

   În timp ce protagoniștii pornesc într-o ultimă aventură, adevăratele intenții ale amicilor săi ies la iveală. Când Tifon apare și trebuie înfrânt, întregul Olimp se pune în mișcare și e gata de luptă. Tocmai asta devine ocazia perfectă pentru ca titanul care este dușmanul tuturor să atace. Când Olimpul este nepăzit și în pericol, Cronos este gata să lovească.

 

   Ani de zile, secole și ere întregi s-a vorbit despre războiul care avea să vină, iar acum, în sfârșit putem afla la cine se referea profeția despre semizeul care avea să distrugă Olimpul sau să îl apere cu orice preț.

 


   Personaje neașteptate și noi trădări apar în viața celor trei pe care i-am urmărit încă din primul volum. Abia acum este timpul ca războiul să înceapă. Cu forțe noi, cu creaturi periculoase și cu promisiunea unui câștig, zeii se aruncă alături de semizei într-o luptă care îi poate îngenunchea.

 

   ,,Pământul a huruit. În șosea, pe trotuare, în clădiri au apărut crăpături. Morţii au început să-şi croiască drum spre lumea celor vii ridicându-și în aer mâinile scheletice. Erau cu miile și, pe măsură ce ieşeau la suprafaţă, monştrii titanului au început să se agite și să se retragă. Cerul s-a întunecat și s-a răcit. Ceața a devenit mai groasă. S-a auzit sunetul aspru al unui corn de război și, îm timp ce soldaţii morţi se aliniau cu armele, săbiile și suliţele în mâini, pe Fifth Avenue a intrat huruind un car imens. S-a oprit lângă Nico. Caii erau umbre vii, alcătuite din negură. Carul era încrustat cu obsidian și aur, ornat cu scene înfăţişând morţi chinuitoare. Însuși Hades, Stăpânul Morţilor, ţinea frâiele."

 

   Ultimul Olimpian va pecetlui soarta unueia dintre tabere. Oare Percy este cel la care s-a referit profeția în tot acest timp? Indiferent care ar fi răspunsul, zeii și semizeii vor lupta până în ultima clipă...până la ultimul Olimpian.


   În sfârșit aventura cu Percy Jackson s-a încheiat și mă bucur că am citit această serie, chiar dacă am făcut asta la douăzeci de ani. Îmi place să cred că niciodată nu este prea târziu și auziți asta de la cineva care a citit Harry Potter la optsprezece ani!


   Mi-am dat seama că până acum nu am menționat nimic de Tyson pe care l-am adorat încă de când a apărut și care m-a înduioșat cu caracterul și cu dragostea lui. Aparițiile lui Poseidon au fost absolut perfecte, iar mama lui Percy mi-a rupt sufletul încă de când am aflat în primul volum cum s-a sacrificat pentru fiul ei.


   În acest volum, în ultima bătălie, am realizat cât de frumoase și de puternice sunt personajele și mi-am dat seama că îmi va fi dor de această poveste. Nu regret că am citit la vârsta aceasta Percy Jackson și acum simt că și această serie va avea un loc special în sufletul meu!


   M-am bucurat să aflu în cele din urmă profeția și să văd cum fiecare personaj își găsește calea, iar discuția lui Percy de la final pe care o are cu zeii cred că se încadrează în top trei scene preferate! Rick Riordan a reușit să transmită câteva lecții de viață prin seria sa minunată și sper ca povestea semizeului Percy Jackson să ajungă și la voi și la toți copiii de pretutindeni, pentru că merită citită, dragilor!


   Sper că v-am făcut curioși, sper să dați șanse și seriilor pentru copii, pentru că nu știți niciodată ce povești frumoase ascund și sper să descoperiți cât mai multe lecturi care să vă încânte sufletul! Eu abia aștept să ajung și la Spin-Off-ul acestei serii, iar până data viitoare, sper să aveți lecturi plăcute!



Bookstagram-ul meu unde puteți găsi pozele pe care le fac, desene, reacții, unboxing-uri și multe altele: @angelsfrombooks

Seria Percy Jackson este publicată la Editura Arthur.
O puteți achiziționa de pe site-ul editurii, de pe CartepediaLibrex sau de pe Libris
Lectură plăcută, dragilor! :)

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii