Advertisement

Responsive Advertisement

Recenzie-Blestemul Titanului de Rick Riordan

   Titlu: Blestemul Titanului


   Autor: Rick Riordan


   Editura: Arthur, colecția Excalibur


   Nr. Pagini: 314


   Traducere: Alex Moldovan


   Punctaj: 4/5


    Seria Percy Jackson și Olimpienii:

   1) Hoțul Fulgerului (recenzie)

   2) Marea Monștrilor (recenzie)

   3) Blestemul Titanului 

   4) Bătălia din Labirint (recenzie)

   5) Ultimul Olimpian (recenzie)


”We're staying together," he promised. "You're not getting away from me. Never again.”


    Când Grover îl sună pe Percy pentru a-l anunța de noua aventură care îl așteaptă, tânărul semizeu se îmbărbătează, își ia curajul cu el și o lasă pe mama lui să îl ducă în Tabăra Semizeilor, de acolo de unde vor porni într-o nouă încercare periculoasă!


   Cronos devine tot mai puternic, iar semizeii trebuie să facă tot ce le stă în putință pentru a-l împiedica pe Luke să atragă de partea sa și a zeului malefic mai mulți semizei care ar putea distruge întregul Olimp. 


   Însă nu întotdeauna misiunile de salvare ale protagoniștilor noștri merg așa cum ar trebui, așa că atunci când aceștia dau greș și nu o pot salva pe prietena lor, Percy este gata să plece într-o nouă misiune, chiar dacă trebuie să se alăture vânătoreselor.



   Un monstru bătrân și periculos le iese în cale, iar Percy împreună cu Thalia, Zoë, Grover și cu cei doi copii de zeu care au apărut de nicăieri, trebuie să salveze întreaga lume. Destinația lor este Muntele Titanilor, acolo unde s-ar putea ca unul dintre ei să își piardă viața, acolo unde pericolul pândește la fiecare pas.


   Blestemul unui titan, destinul și ghinionul îi urmăresc și calcă pe urmele semizeilor, până când inevitabilul se întâmplă, iar Percy își încalcă o promisiune. Vânătoresele zeiței Artemis împreună cu Zoë Umbra Nopții ar fi trebuit să plece în misiune împreună cu Grover, nicidecum și cu Percy care este însoțit de ghinion la orice pas.


   Acum, aceștia trebuie să facă față încă o dată creaturilor și zeilor malefici care le ies în cale și care își doresc să îi distrugă. Va reuși Percy să scape de blestemul Titanului și de întreaga belea în care s-a băgat? Și oare vor scăpa toți cu viață de pe Muntele Titanilor?


   Acesta este primul volum pe care l-am citit cam greu, dar probabil că și perioada în care l-am citit a fost de vină, pentru că seria lui Rick Riordan mi-a intrat în suflet și m-a cucerit încă de la Hoțul Fulgerului.


   Scrierea autorului, dedicată copiilor a fost cam problematică, mai ales pentru că eu iubesc cărțile complexe, cu multe perspective, multe fire narative și cu multă dramă, chiar și cu multă descriere și, totuși, chiar dacă de aici au cam lipsit, acest volum și-a păstrat magia și frumusețea!


   L-am detestat pe Cronos la fel cum am făcut-o și în Titanii lui Jennifer L. Armentrout, că doar nu degeaba poartă acest volum numele de ,,Blestemul titanului”. Rick Riordan a reușit să cucerească cititorii cu seria lui și ne-a propulsat pe toți în mitologia greacă, printre zei. Ce poate fi mai frumos?


   În continuare iubesc foarte mult acest trio tipic, la fel ca și în Harry Potter și în orice altă serie pentru copii și adolescenți. Annabeth, Percy și Grover au fost un întreg care au făcut ca această serie să cucerească și să vrăjească tinerii cititori și nu numai! Abia aștept să văd și filmele, cu toate că îmi pare rău că sunt numai două, dar sper să merite și să fie cel puțin la fel de frumoase cum au fost și cărțile!


   Mai sunt doar două volume și aventura se încheie, dar abia aștept să citesc și Spin-Off-ul seriei pe care de această dată îl voi citi în engleză. Cu siguranță acesta va fi un uriaș plus, mai ales pentru stilul de scriere al lui Riordan care în română poate părea destul de simplu.


   Pășiți și voi în lumea zeilor alături de Percy și lăsați-vă purtați pe meleagurile semizeilor! Oferiți-i o șansă lui Rick Riordan și tuturor autorilor care vă ies în cale, dragilor! Până la următoarea recenzie vă doresc lecturi magice!



Bookstagram-ul meu unde puteți găsi pozele pe care le fac, desene, reacții, unboxing-uri și multe altele: @angelsfrombooks

Seria Percy Jackson este publicată la Editura Arthur.
O puteți achiziționa de pe site-ul editurii, de pe CartepediaLibrex sau de pe Libris
Lectură plăcută, dragilor! :)

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii