Advertisement

Responsive Advertisement

Recenzie-Bătălia din Labirint de Rick Riordan

  Titlu: Bătălia din Labirint


   Autor: Rick Riordan


   Editura: Arthur, colecția Excalibur


   Nr. Pagini: 363


   Traducere: Alex Moldovan


   Punctaj: 3/5


   Seria Percy Jackson și Olimpienii:

   1) Hoțul Fulgerului (recenzie)

   2) Marea Monștrilor (recenzie)

   3) Blestemul Titanului (recenzie)

   4) Bătălia din Labirint 

   5) Ultimul Olimpian (recenzie)


“You deal with mythological stuff for a few years, you learn that paradises are usually places where you get killed.”


   Cu fiecare volum, Percy întâlnește o nouă bătălie, iar el împreună cu Grover și cu Annabeth sunt nevoiți să pornească încă o dată într-o misiune periculoasă. Cu fiecare luptă și cu fiecare confruntare, aceștia sunt tot mai aproape de Cronos, de bătălia finală.


   De data asta, totul va avea loc în Labirint, acolo unde bătălia va fi crâncenă și întunecată. După ce Percy și-a mai câștigat un dușman, acesta se vede nevoit să plece și să traverseze Lumea Subpământeană.


   Lumea muritorilor, cât și lumea zeilor cu Olimpul și cu Tabăra Semizeilor se află în pericol și Percy este singurul care le poate salva. Fiul lui Poseidon este singurul capabil să lupte cu toate creaturile și cu toți zeii care își doresc să îl vadă mort.



   Acum, Dedal, geniul legendar al Antichității este cel care îi poate ajuta pe semizei în lupta împotriva lui Cronos. Aceștia trebuie doar să îi dea zeului de urmă. Armatele de monștri curg fără încetare prin Labirint, iar aceștia au nevoie de o cheie de acces pentru a ajunge în uriașul Labirint care se află exact sub scoarța întregului pământ.


   Empuse, telechini, zei malefici și o mulțime de alte creaturi le ies în cale, cu toții controlați de Cronos, cel mai mare coșmar al Olimpului, dușman tuturor, cel care trebuie învins cât mai curând.


   Bătălia din Labirint va fi incendiară, iar noi, cititorii, vom sta cu sufletul la gură privindu-i pe cei trei prieteni, Percy, Grover și Annabeth, luptându-se pentru soarta întregii lumi. Emoție, trădare și dezamăgire, o profeție și o ultimă luptă îi mai dedpart pe protagoniști de marea bătălie. Oare va reuși Percy să încline destinul în favoarea sa?


   Ei bine, dragilor, se pare că acesta este cam cel mai slab volum al acestei serii, din păcate, A mers destul de greu, cu toate că aceste cărți sunt simple și scurte, mai ales dacă ești prins în poveste! Din păcate, Bătălia din labirint nu a avut aceeași magie pe care au avut-o primele trei volume ale seriei.


   Ce mi-a plăcut tare mult a fost relația inocentă dintre Percy și Annabeth, mai ales pentru că îmi doresc încă de la început ca aceștia să ajungă împreună, iar acest volum ne arată că suntem tot mai aproape de acel punct. Cu toate acestea, m-aș fi așteptat la mai mult de la relația lor, dar încerc să îmi reamintesc faptul că aceștia sunt niște copii.


   Toată povestea cu labirintul a fost destul de plictisitoare și abia așteptam să termin acest volum pentru a ajunge la ultimul și pentru a vedea care este toată treaba cu faimoasa profeție. Oare la cine se referă? Și oare în favoarea cui se va împlini? Deși anticipez totul, abia aștept să ajung acolo!


   Nu mă înțelegeți greșit, și acest volum este frumos, dar probabil că acesta chiar s-ar potrivi mai bine unui copil, deoarece mi s-a părut puțin pueril. Magia și zeii mi-au plăcut tare mult, însă acțiunea nu a prea existat și mai mult pare că a stat pe loc.


   Însă speranța mea se află în ultimul volum și sper ca și voi să ajungeți până acolo și să îi dați o șansă acestei serii minunate care mai are mici scăpări, ca volumul de față, dar care merită citită! Până data viitoare, vă doresc lecturi cât se poate de magice, dragii mei!



Bookstagram-ul meu unde puteți găsi pozele pe care le fac, desene, reacții, unboxing-uri și multe altele: @angelsfrombooks

Seria Percy Jackson este publicată la Editura Arthur.
O puteți achiziționa de pe site-ul editurii, de pe CartepediaLibrex sau de pe Libris
Lectură plăcută, dragilor! :)

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii