Advertisement

Responsive Advertisement

Recenzie-O nouă șansă de Mona Kasten

   Titlu: O nouă șansă


   Autor: Mona Kasten


   Editura: Bookzone


   Nr. Pagini: 414


   Traducere: Iulia Dromereschi


   Punctaj: 5/5


    Seria Again:

   1) Un nou început (recenzie)

   2) O nouă șansă (recenzie)

   3) Simte din nou (recenzie)

   4) Zâmbesc din nou (recenzie)

   5) Visez din nou (recenzie)


,,Cum poți să repari o inimă frântă?”


   Dawn Edwards știe mai bine decât oricine ce înseamnă trădarea și durerea, după șapte ani de relație irosiți cu cel care trebuia să fie iubirea vieții ei. De când s-a mutat în Woodshill, ea se ferește de bărbați și profită cât se poate de timpul petrecut cu prietenii ei. Pentru că Allie și Kaden sunt împreună, cel mai bun prieten al iubitului lui Allie, Spencer Cosgrove, este acum și cel mai bun prieten al lui Dawn.

   De când s-au cunoscut, glumele și referințele sexuale au fost o normalitate între cei doi, însă atunci când Dawn ajunge la Spence acasă pentru prima dată, o barieră este distrusă iar printre ruinele ei, sentimentele își fac loc amenințător.


   După un eveniment neplăcut, Dawn ajunge să îi destăinuie lui Spencer, amețită și confuză, marele ei secret. Dawn scrie povești erotice care au un mare succes, dar face totul sub un pseudonim, de teamă ca nimeni altcineva să nu mai râdă de talentul ei, așa cum a făcut Nate.

   Dar Spencer nu este Nate, iar el este topit după Dawn încă de când a cunoscut-o și nu a încercat niciodată să ascundă asta. Dar cine s-ar fi așteptat ca Spencer cel glumeț, mereu fericit și pozitiv, să fie bântuit de un întuneric și de un coșmar de remușcări?

   ,,Spencer, care îi molipsea pe toți cu pofta lui de viață și care oferea mai mult decât primea, s-a prăbușit în brațele mele, în bucăți.”


   Când Dawn merge cu el la casa părinților lui printre țipete și urlete, ea vede prima oară latura distrusă a bărbatului de care se simte atrasă și știe că va face orice să îl susțină și să nu îl lase să se destrame, chiar dacă poate nu va ști niciodată motivul durerii lui.

   Relația dintre ei se bazează pe încredere, prietenie, glume și pe chimia răvășitoare dintre ei, iar acum și pe durere. Două suflete rănite care pășesc pe un tărâm incendiar al pierderii controlului, iar atunci când ultima fărâmă de control dispare, ei lasă doar atracția să vorbească.


   Dawn încearcă să lase în urmă suferința trecutului și încearcă să aibă încredere în Spencer. Este prietenul ei, este cel care a fost acolo de fiecare dată, este cel mai minunat bărbat pe care l-a cunoscut vreodată și nu ar putea să o rănească vreodată.

   Dar dacă scutul din jurul inimii ei și incertitudinile ei îl rănesc pe el? Dacă teama și daunele pe care iubirea i le-a adus cândva nu o lasă să fie fericită cu bărbatul care o merită?

   ,,-Nu este o poveste frumoasă. Am vrut să las trecutul în urmă și să nu mi se plângă de milă.[...]
   -Să lași trecutul în urmă nu funcționează foarte bine dacă îl îngropi adânc înăuntrul tău, a spus el.”

   E nevoie de un demon strecurat prin iubirea lor pentru ca ea să dea înapoi să să resimtă toate emoțiile pe care și le-a reprimat în tot acest timp.


   Un pas făcut strâmb distruge tot ceea ce aveau. Toată iubirea și toată prietenia dintre ei. Dacă este nevoie de schimbarea unui capitol din viața ta pentru a putea fi fericit din nou? Dacă finalul unei povești trebuie să fie de fapt unul trist?

   Dawn se afundă în poveștile ei și în sprijinul prietenilor ei, însă nimeni nu îl poate înlocui pe Spencer, nimeni nu poate schimba faptul că ea este cea care a greșit.


   Când realitatea se lovește de inima ei, Dawn trebuie să scrie ultimul capitol al poveștii lor. Cum să repari o inimă frântă când drumul pe care mergi este plin de bucăți zdrobite ale inimii tale pe care trebuie să calci?

   Dawn este gata să se lupte cu toate fantomele care i-au bântuit sufletul până acum. Dar va reuși oare să îl aducă pe Spencer înapoi în viața ei? Drumul către vindecare este unul lung, dar presărat cu dragoste...

   Nu credeam ca un romance citit acum să mă facă să simt exact așa cum au făcut-o primele romance-uri citite de mine, al căror stil nu credeam să îl mai regăsesc așa curând. Dar am ajuns la O nouă șansă, iar asta a schimbat totul.

   Pe lângă faptul că l-am adorat pe Spencer, care a fost într-o oarecare măsură, opusul bărbaților aroganți pe care eu îi iubesc de obicei, pe lângă faptul că povestea lor mi-a readus aminte de începuturile mele de cititor și de cărțile minunate de atunci, această carte are multe citate în care m-am regăsit, are multe situații care mi-au frânt sufletul.

   De la visul lui Dawn de a trăi din pasiunea ei, de la poveștile pe care le publica și care erau îndrăgite de atâția cititori, până la Nolan, la cursurile și la metodele de predare ale lui, la diferența uriașă dintre realitatea lor și realitatea noastră, toate m-au afundat într-o melancolie și o stare dezolantă.

   Știu că nu este realist să visezi la o lume dintr-o carte, însă nu este ceva ireal și tocmai pentru că știu că undeva, totul este posibil, îmi dau voie să visez.

   Întotdeauna am avut și mereu voi avea o slăbiciune pentru personajele care sunt artiști, care sunt scriitori și m-am regăsit atât de mult în Dawn încât m-am atașat de povestea ei, de trecutul și de prezentul ei, m-am atașat de tot ce înseamnă această nouă șansă.

   Deși nu mă așteptam, O nouă șansă este scrisă atât de bine și de frumos, personajele au între ele o relație magică, minunată, pe care cred că multă lume ar fi geloasă. Dacă iubiți romance-urile magice, fermecătoare, epice, cu o iubire găsită în timpul vieții de facultate, cu aventuri și secvențe pline de ironii și tachinări, O nouă șansă este exact șansa perfectă la o asemenea poveste!


Primele două volume ale seriei sunt publicate și le puteți găsi la editura Bookzone.
De asemenea, le puteți achiziționa de pe site-ul editurii.
Lectură plăcută, dragilor! :)

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii