Advertisement

Responsive Advertisement

Recenzie-Roșu, alb și sânge albastru de Casey McQuiston

   Titlu: Roșu, alb și sânge albastru


   Autor: Casey McQuiston


   Editura: Corint, colecția Leda Edge


   Traducere: Alexandru Macovescu


   Nr. Pagini: 431


   Punctaj: 4.9/5


   ,,Dragostea adevărată nu este întotdeauna diplomatică.”


   ,,Ce se întâmplă când Primul Fiu al Statelor Unite ale Americii se îndrăgostește de prințul de Wales?”

   Alex Claremont-Diaz este fiul președintei iar de când mama lui a ajuns în această funcție, Casa albă, discursurile, celebritatea și interviurile au devenit lucrurile obișnuite din viața lui Alex. Însă totul se schimbă după o ceartă cu prințul Henry de Wales, în urma căreia internetul este asaltat de poze cu cei doi.

   Alex l-a urât dintotdeauna pe Henry, dar cearta dintre ei amenință relațiile din SUA. Atunci când părinții și asistenții lor pun la cale un plan, pentru Alex totul pare mai mult o pedeapsă. El este obligat să se împace cu Henry, ba mai mult, cei doi trebuie să devină cei mai buni prieteni.

   Și ce se întâmplă când mesajele și telefoanele dintre cei doi devin tot mai plăcute? După întâlniri rigide și forțate, după postări false de pe conturile de socializare, Henry și Alex devin cu adevărat prieteni.


   ,,E imprevizibil, amețitor și distractiv, pentru că Alex nu a avut niciodată o provocare pe care să nu o îndrăgească și el-ei bine, Henry este o provocare din cap până în picioare, de la început până la sfârșit.”

   Totul părea în regulă până la petrecerea de revelion unde Henry și Alex, amețiți în aburii alcool-ului, se sărută, iar apoi Henry pleacă fulgerător, regretând. Ce ar putea Alex să simtă față de ceea ce tocmai s-a întâmplat? Oare și-a mai pus vreodată la îndoială sexualitatea? Iar Henry? Cine ar fi știut că este homosexual? Nu se întâlnește mereu cu femei?

   ,,-Da, pentru că prinții nu au voie să fie gay, îi spune Nora de parcă e cel mai evident lucru din lume. De ce crezi că sunt mereu fotografiați?”

   Urmează o perioadă lungă plină de dubii și de îndoieli, de distanță inutilă din partea lui Henry și de mesaje pierdute, dar când în sfârșit ajunge la o concluzie, Alex știe că nu va da înapoi cu decizia sa.


   Alex și Henry încearcă pe cât posibil să rămână doi prieteni cu beneficii, însă amândoi știu în inimile lor că se îndrăgostesc tot mai mult cu fiecare întâlnire și clipă pe care o petrec împreună. Cum ar putea să nu se implice emoțional când atracția și înțelegerea dintre ei este atât de mare?

   ,,-Da, arogant dobitoc ce ești, te doresc de multă vreme și n-o să te las să mă tachinezi nici măcar o secundă.”

   Relația lor ar putea distruge oricând alegerile prezidențiale și relațiile dintre cele două țări, așa că tot ce le rămâne de făcut este să se ascundă împreună în spatele celor mai apropiate persoane cărora le pot destăinui adevărul.

   Teama lui Henry de a nu strica totul îl rănește pe Alex, iar când relația lor este în pericol, suferința răzbate dintre ruinele vieților lor. Viața unor bărbați care au trecut prin mult prea mult întuneric.


   Mailurile murdare și încendiare curg între ei în fiecare zi și încearcă să facă tot posibilul pentru a fi împreună cât mai des. Când mama lui Alex îl concediază, Henry se sperie și pentru prima oară în multe luni, amândoi se întreabă dacă relația lor este un pericol pentru lumea politică.

   Dar cum ar putea dragostea să fie un pericol?


   Alegerile prezidențiale se apropie curând iar un șoc se așterne peste cei doi îndrăgostiți, peste părinții și peste șefii de stat, peste toți cei care știau despre relația lor secretă. Dacă adevărul poate distruge tot viitorul și toate planurile? Dacă iubirea va fi criticată și urâtă?

   Dacă tot ceea ce au clădit împreună se poate dărâma? Care vor fi rezultatele alegerilor și care va fi deznodământul poveștii lor? O iubire frumoasă și sinceră poate veni din partea oricui și poate exista și între cuplurile de același sex. Întrebarea este: cum ar putea ei să arate lumii întregi ce este corect și ce nu?

   Cum ar putea ei să aibă curajul să își arate dragostea în fața tuturor?

   Nu pot să cred de cât timp îmi doream să citesc o astfel de carte și nu pot să cred cât de frumoasă și de sinceră a fost. Bucuria pe care am avut-o când am primit Roșu, alb și sânge albastru s-a regăsit în inima mea din nou, atunci când am terminat-o.

   Henry și Alex sunt atât de fantastici, de fermecători, de sexy și de minunați, povestea lor este atât de sinceră și de reală încât sentimentele lor păreau aproape palpabile, de parcă puteam percepe iubirea dintre ei printre paginile cărții.

   Cu toate că nu sunt deloc o fană a politicii, deși părțile acelea au fost greu de înțeles și de apreciat, Alex și Henry au acaparat totul, m-au vrăjit și m-au făcut să îi îndrăgesc atât de tare și să îmi pară rău că nu există cu adevărat, pentru că dintotdeauna, iar aceasta este simpla mea părere din propria experiență, homosexualii au fost mereu cei mai interesanți prieteni.

   Am adorat citatele și toate declarațiile pe care și le trimiteau și am iubit fiecare parte a relației lor, dar, în ciuda acestor aspecte, Roșu, alb și sânge albastru este o carte tristă. Este dureros că normalitatea cu care oamenii reacționau în această carte la relația lor, nu va exista niciodată în realitatea noastră tristă.

   E trist că mentalitatea greșită și ciudată a oamenilor nu ar permite vreodată ca așa ceva să se întâmple. Oamenii sunt atât de critici și au atât de înrădăcinată în suflet ura față de tot ce este diferit de ei, încât puțini, extrem de puțini sunt cei care ar fi vreodată de acord ca o poveste de acest gen să fie reală.

   Ura pentru LGBTQ este atât de mare, de inutilă și de prostească și doar puțini vor fi de acord cu mine. Nimeni nu are dreptul să judece alegerile altora, nimeni nu are dreptul să privească pe drumul altcuiva și să îi arunce obstacole în cale.

   Urmați-vă propriul vostru drum și preocupați-vă de propriile voastre griji, pentru că atunci când vom arăta iubire către cei care sunt atât de blamați, vom putea simți în schimb nimic altceva decât tot iubire. De aceea această carte este tristă. Pentru că noi nu vom avea niciodată ceea ce are lumea creată de Casey McQuiston, dar putem experimenta măcar o parte din acea bunătate prin povestea scrisă de ea.

Roșu, alb și sânge albastru este publicată la Editura Corint în colecția Leda Edge și o puteți achiziționa de pe site-ul editurii sau de pe CartepediaLibrex și Libris
Lectură plăcută, dragilor! :)

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii