Advertisement

Responsive Advertisement

Recenzie-Orașul Îngerilor Căzuți de Cassandra Clare

  

   Titlu: Orașul Îngerilor Căzuți

   Autor: Cassandra Clare

   Editura: Corint, colecția Leda Edge

   Nr. Pagini: 383

   Traducere: Cristina Jinga

   Punctaj: 5/5 

   Seria Instrumente Mortale
   1) Orașul Oaselor (recenzie)
   2) Orașul de Cenușă (recenzie)
   3) Orașul de Sticlă (recenzie)
   4) Orașul Îngerilor Căzuți
   5) Orașul Sufletelor Pierdute (recenzie)
   6) Orașul Focului Ceresc (recenzie)

   Totul părea că a luat sfârșit iar războiul dintre vănâtorii de umbre și ființele din Lumea de Jos se încheiase. Întorși la New York, pacea domnește peste lumea secretă a nefilimilor și a repudiaților. Clary Fairchild se antrenează pentru a deveni un vânător adevărat de umbre, acum că Luke și Jocelyn s-au căsătorit, acum că ea poate să fie cu bărbatul pe care îl iubesște, acum când totul pare învăluit în pace și liniște.

   Cu puterea specială pe care o deține, Clary pare că va fi un vânător de umbre minunat. Dar în timp ce ei locuiesc într-o bucățică din paradis, în afara fericrii lor, departe, vânători de umbre sunt uciși iar sângele vărsat prevestește izbucnirea unui alt război.

   Departe de dramele războiului, Simon se luptă cu suferința cauzată de mama și de sora lui care au aflat că este vampir. Acum el locuiește cu Kyle, unul dintre membrii trupei sale, un tip plin de mistere care are o legătură cu Praetor Lupus. Dar cine este de fapt Kyle? Care este legătura lui cu vârcolacii? Printre greșelile lui Simon cu Isabelle și Maia, Kyle pare să împartă un trecut cu una dintre femeile de care Simon s-a îndrăgostit.

   Când Jace se îndepărtează de Clary, întrebări, nesiguranțe și mistere apar în mintea și în inima lor. Clary este nevoită să accepte indiferența și distanțarea lui dar nimeni nu cunoaște cu adevărat gândurile negre ale lui Jace...


   Când Simon primește oferta lui Camille, șefa clanului vampirilor, iar când aceasta întreabă de Magnus Bane, lucrurile se complică. Jace devine tot mai diferit iar nesiguranța pune stăpânire pe el. Chinuit de visele în care o rănește pe Clary, el știe că dacă fuge de ea nu poate rezolva nimic. Într-o contradicție intrigantă, Clary primește vise de la Ithuriel, îngerul torturat cândva de Valelntine pe care cei doi l-au eliberat.

   Dar uneori nici măcar îngerii nu te mai pot ajuta. Atunci când Lilith își face apariția, trecutul, prezentul și viitorul sunt puse sub semnul întrebării. Viețile celor pe care îi iubesc sunt puse în pericol iar totul se poate sfârși într-o clipă. Și totul este din vina lui Clary. Ea este vinovată pentru tot. Ea însăși a înfăptuit o mulțime de acțiuni ce au format un lanț al durerii. Iar acum îi poate pierde pe toți. Îl poate pierde pe Jace.


   Dar dacă iubirea este mai puternică decât tot răul făcut? Dacă iubirea poate fi simțită așa cum durerea a fost simțită? Înșeptit apoi însutit. Pe marginile unei lumi în care răul a dăinuit permanent, devotamentul, dragostea și prietenia se dovedesc a fi cele mai puternice arme dar și cele mai fatale gloanțe. Poate Lilith să fie învinsă de cea care aproape a pierdut totul? Poate iubirea să facă țăndări totul în timp ce tot mai mulți îngeri cad?

   Nu mă voi lega de persoanele care nu au știut să înțeleagă profunzimea acestei serii sau a acestui volum. Mă voi lega de lecțiile de viață și de imaginația fără limite dintre paginile Orașului Îngerilor Căzuți.

   O să încep cu un înger căzut care mie mi-a intrat la inimă în acest volum: Kyle Jordan. Praetor Lupus m-a fascinat iar probabil că plăcuța de pe lănțișorul lui Jordan îmi va rămâne mereu întipărită în minte  la fel cum totul i-a rămas Maiei întipărit în inimă și în suflet. Dar asta veți afla mai târziu...

   Iubirea dintre Jace și Clary continuă să crească și să treacă prin atâtea încercări încât ajungem să ne întrebăm: Cât mai pot duce inimile lor? Dar inimile lor pot duce mult atunci când bat la unison. Așa cum se întâmplă și cu Magnus și Alec. Magnus...fabulosul, minunatul și sclipitorul meu Magnus. Destăinuirile din trecutul magicianului sunt presărate printre rânduri iar sutele de ani ai lui devin pentru Alec motivele incertitudinilor lui. 

   În anumite momente geloziile lui Alec deveneau insuportabile dar probabil că așa este când ai un iubit de patru sute de ani...sau de cinci sute...sau de opt sute dar, în fond, cine îi mai numără?

   Lupta din final cu care ne-am obișnuit în fiecare volum a fost deopotrivă neașteptată cât și previzibilă. Dar ceea ce a făcut-o cu adevărat frumoasă a fost devotamentul cu care nefilimii au luptat umăr la umăr. Finalul mi-a plăcut uimitor de mult, însă acum, povestea prinde culoare apropiindu-se periculos de final. De ce periculos? Pentru că totul este așa atunci când ești fratele lui Jonathan Morgenstern.

   Cassandra Clare are o minte sclipitoare iar seriile ei sunt pure comori pe care vă îndemn din tot sufletul să le citiți...și veți vedea ce bogăție veți deține atunci!


    Găsiți toată seria  la Editura Corint, în colecția Leda Edge 

Puteți achiziționa volumele de pe
Lectură plăcută, dragilor! :)

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii