Advertisement

Responsive Advertisement

Recenzie-Eu și Moș Crăciun de Matt Haig

   Titlu: Eu și Moș Crăciun

   Autor: Matt Haig

   Editura: Nemira

   Nr. Pagini: 299

   Traducere: Cristina Jinga

   Punctaj: 5⭐/5⭐

   Seria Christmas:

   1) Un băiat numit Crăciun (recenzie)

   1.5) A mouse called Miika

   2) Fetița care a salvat Crăciunul (recenzie)

   3) Eu și Moș Crăciun 

   3.5) Spiridușa Adevărului

   3.6) Spiridușa Adevărului merge la școală



,,Oamenii nu sunt, de fapt, prea deosebiţi de elfi, știți? Numai că, atunci când vieţile sunt lipsite de magie, lucrurile pot fi groaznice. Iar vieţile groaznice îi pot impinge pe oameni să facă lucruri groaznice. Tocmai de aceea am hotărât noi să-i ajutăm, nu-i așa? De aceea am hotărât să le dăruim oamenilor niște magie în vieţile lor, chiar dacă numai pentru o zi? Așa e, nu?”


   Acum că Amelia locuiește cu Moș Crăciun și Mary în Elfhelm, ai putea spune că fetița are tot ce îșI dorește. Însă oare poate fi ea cu adevărat fericită în lumea elfilor când simte că locul ei nu este, de fapt, acolo?
 
   În timp ce Moș Crăciun și Mary par cei mai fericiți, Amelia intră într-un conflict cu Moș Vodol și, colac peste pupăză, aceasta realizează tot mai mult că nu este menită să trăiască în lumea elfilor. Atunci când începe să meargă la școală totul devine și mai complicat. Cum să înțeleagă ea materiile elfilor care sunt total pe dos față de cele ale oamenilor?

   Nu numai că Amelia nu se integrează, dar singurul lucru la care este bună, zborul cu sania, îi este interzis. Deci, cum să fii fericit ca și copil într-o lume plină de străini?


   Când Amelia se decide să părăsească acest tărâm, ceva o oprește. Încă o dată apare în povestea lui Matt Haig lipsa speranței. Fetița află că scrisorile din întreaga lume nu mai putea ajunge la Moș Crăciun, ci doar cele din împrejurimi.

   Ca să afle de ce, Amelia se echipează și pornește în căutarea răspunsurilor. Să fie oare vina lui Moș Vodol? Ceea ce avea să afle va schimba totul. Și ce te faci dacă în treburile Moșului se strecoară Iepurașul de Paște?

   Cum să împarți totul între două sărbători atât de diferite? Totul a început cu Amelia, iar acum lumea magică a alefilor stă pe umerii ei. Altminteri, nu numai elfii, ci și copiii umani vor avea de suferit...Crăciunul riscă să dispară...
   



“Elfhelm este un loc magic, iar ca să poți vedea locurile magice trebuie să crezi în magie.”

   Această serie a fost cea mai frumoasă dintre toate scrierile dedicate copiilor pe care le-am întâlnit până acum. Deși bănuiam când am citit despre iepurașul de Paște că totul ar putea lua o întorsătură plictisitoare, și acest volum a avut aceeași magie și m-a ținut în suspans de la început până la final! Să mai spun că nu aveam habar că avem și nuvelele traduse? Se pare că rămân pentru anul viitor...

   Amelia mi-a încăzlit inima în final și nu aș fi crezut că vom avea un astfel de deznodământ. Ilustrațiile au rămas la fel de minunate, iar poveștile elfilor și ale moșului m-au înduioșat. Să nu mai spun ce drag am prins de Moș și de Mary! Finalul perfect!

   Această serie va rămâne, cum am tot spus în aceste ultime recenzii ale ei, una dintre cele mai magice și frumoase povești pentru copii! Nu numai că am aflat cum a luat naștere frumoasa legendă, însă am prins speranța că totul este real.

   Recomand această serie copiilor, adulților, oamenilor în vârstă, tuturor celor care vor să citească ceva magic și nu numai. Sunt convinsă că veți iubi seria lui Matt Haig!

   Așadar, mulțumesc că mi-ați citit recenzia, dragilor, de această dată chiar fiind ultima recenzie de Crăciun. Se pare că aproape m-am întins până în februarie, dar dacă vă vine să credeți, încă avem zăpadă, deci nimic nu e nepotrivit! Sper să dați o șansă acestei povești și sper să simțiți și voi magia dintre aceste pagini! Vă mulțumesc că mi-ați citit recenzia! Vă doresc lecturi minunate tuturor!

Bookstagram-ul meu unde puteți găsi pozele pe care le fac, desene, reacții, unboxing-uri și multe altele: @angelsfrombooks

Seria este publicată la Editura Nemira

 O puteți achiziționa de pe site-ul editurii sau de pe CartepediaLibrex  și

Lectură plăcută, dragilor! 😊

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii