Advertisement

Responsive Advertisement

Recenzie-Lupta de Jennifer L. Armentrout

 

   Titlu: Lupta


   Autor: Jennifer L. Armentrout


   Editura: Corint, Colecția Leda Edge


   Nr. Pagini: 381


   Traducere: Iulia Dromereschi


   Punctaj: 5/5


   Seria Titanii:

   1) Întoarcerea (recenzie)

   2) Puterea (recenzie)

   3) Lupta

   4) Profeția (recenzie)


   Acum că Seth este Ucigașul de zei, totul e pe cale să se schimbe. Speriat de gândul că ar putea să o rănească pe Josie, el pleacă în Andros,  insula unde a copilărit, departe de toți cei la care ține. Dar ăsta a fost primul pas greșit al lui.


   Atunci când începe să înțeleagă ceea ce s-a întâmplat cu el, totul capătă un alt sens iar viața lui se transformă brusc în ceea ce a fost menit să se întâmple. Acum Seth este zeu și nu orice zeu, ci unul invincibil, este Cel Numit. Zeii știau că va veni această zi, ei știau profeția dar nimeni nu îi spusese nimic, nici măcar Apollo.



   Acum el trebuie să își îmbrățișeze noua viață, departe de Josie, de femeia pe care o iubește, bântuit de remușcările plecării lui, înconjurat acum de preotesele din propriul templu, de oamenii care i se închină lui și care îl numesc stăpân, cu noua nevoie de a se hrăni cu eter.

   Cum ar mai putea fi Josie vreodată în siguranță cu el?

   ,,-Iubirea se află la baza a tot ce este bine și a tot ce este rău [...] din iubire pornește Apollyon. [...] -Destinul nu poate fi evitat, a continuat el. Destinul a privit în trecut și în viitor. Istoria se repetă [...] - Învață diferența dintre nevoie și iubire!.”


   Convinsă că Seth nu este rău și periculos, Josie face tot posibilul să le arate tuturor asta. Ea trebuie să îi convingă pe toți să plece împreună cu ea în Andros. Dar ei încă mai au semizei de găsit, încă îl au pe Gable care trebuie protejat și încă au titanii pe urmele lor.


   Iar atunci când inima lui Josie este spulberată și zdrobită, atunci când este răpită de Hyperion, Seth nu știe asta pentru că el nu este acolo, Apollo nu este acolo, nimeni nu o salvează, nimeni nu vine să o scape de titanii care se hrănesc cu eterul ei. În chinuri dureroase, cu puterile blocate, Josie crede că își va găsi sfârșitul. Și aproape ajunge să își dorească asta...


   Dar viața nu îi poate ține prea departe unul de celălalt iar atunci când Seth află ceea ce i s-a întâmplat lui Josie, e gata să distrugă toți titanii. Însă el nu știe ce dezechilibru aveau să provoace morțile lor...



   Când Seth o găsește, furia și dorința de răzbunare ard în inima lui alături de iubirea lui pentru Josie.  După ce vede felul în care a fost chinuită, el își jură că îl va ucide și pe Hyperion. Când nu mai poate vedea decât o fărâmă de eter care clipocește înăuntrul ei, Seth pune la cale un masacru.

   Dar ce se va întâmpla cu lumea după ce vor dispărea unele dintre cele mai importante ființe ce stau la baza ei? Ce se va întâmpla când nimeni nu îi va îngropa pe titani în loc să fie uciși?


   După zile întregi de recuperare, de coșmaruri și de suferință, Josie începe să se vindece foarte lent, însă una dintre acțiunile lui Hyperion a făcut ca puterile ei să fie blocate iar vindecarea durează acum mult mai mult iar Hades este singurul care îi poate ajuta.

   Învârtindu-se într-un cerc al revederilor cu marii zei și cu titanii care trebuie distruși, Seth, Josie, Alex, Aiden și toți prietenii lor trebuie să pună la cale un plan prin care să îi găsească pe restul semizeilor pentru a încheia ceea ce au început.

   Dar nu este ușor iar piedicile care apar în drumul lor pare că au mii de cotituri, de ramificații ce duc la o mulțime de alte probleme, iar atunci când Josie primește cea mai importantă veste din viața ei, totul e gata să se destrame.

   Cum ar putea ea să îi spună lui Seth adevărul? Cum poate ca viața ei să ia o asemenea întorsătură tocmai în toiul începerii unui război? 


   ,,-Pe toți zeii, Josie! a zis Seth în timp ce mă cuprindea în brațe. Mi-ai...mi-ai schimbat viața!”
   
   Dar dacă viața lor e mai complicată decât ar fi crezut ei vreodată? Dacă veșnicia pe care au întânit-o are de fapt un sfârșit? Cum ar putea Josie să îi spună adevărul? Cum mai pot ei să trăiască împreună când amenințările se arată la orice pas?

   Într-o luptă pe viață și pe moarte, tot ce au ei se rezumă la a fi alături unul de celălalt. Dar dacă sfârșitul este mai aproape, dacă începutul a fost în zadar iar finalul poveștii lor este deja scris?

   Of, Sethie! Ce mă fac eu cu tine? Puterea m-a lăsat cu sufletul la gură și am așteptat în tot acest timp să aflu ce va face Ucigașul meu de zei...Acum, însă, cred că pot să spun că și Lupta m-a lăsat cu sufletul la gură.

   Lupta a avut acțiune, cu toate că nu a avut la fel de mult suspans. Totul a fost mai puțin alert, însă la fel de interesant pentru că aici am cunoscut un Seth mai sensibil, mai emotiv și mai înfocat decât înainte, gata să incendieze întregul Olimp pentru Josie.

   Apollo încă rămâne pentru mine o dilemă, un personaj imposibil de descifrat care știu că are intenții bune dar pe care nu pot să le înțeleg încă, ceea ce îmi spune că probabil o să am un șoc când o să citesc ultimul volum al seriei.

   Josie este schimbată și totuși, deși ar trebui să pară mai puternică, din punctul meu de vedere este mai slabă, dar nu într-un sens negativ. E destul de greu de descris. Însă nu m-aș fi așteptat la ceea ce am aflat în ultimele pagini. Nu m-aș fi așteptat la așa ceva decât într-o carte a seriei Te aștept, într-o carte romance.

   Motiv pentru care mi-a plăcut foarte, foarte mult! Îmi fusese dor de Josie și Seth iar aceste 380 de pagini nu au fost de ajuns, mai ales pentru finalul abrupt pe care îl are și care ne lasă să ne punem zeci de întrebări despre ceea ce va urma.

   Seria Titanii este la fel de bună ca orice altă serie scrisă de J. Lynn. Nu aș putea să fac un top al cărților ei nici măcar după valoarea sentimentală sau după ordinea citirii lor pentru că toate sunt sclipitoare! Iar întrebarea rămâne: voi nu aveți nevoie de puțin sclipici în viața voastră?

Găsiți cărțile scrise de Jennifer L. Armentrout la Editura Corint în colecția Leda Edge.
Puteți achiziționa romanele de pe site-ul editurii, de pe Cartepedia sau Libris.
Lectură plăcută, dragilor! :)



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii