Advertisement

Responsive Advertisement

Recenzie-Ascensiunea de Rebecca Ross

 

   Titlu: Ascensiunea


   Autor: Rebecca Ross


   Editura: Corint, colecția Leda Edge


   Nr. Pagini: 460


   Traducere: Alexandra Limoncu


   Punctaj: 5/5


   Seria: Destinul reginei

   1) Ascensiunea

   2) Înfruntarea (recenzie)


   În 1559, în Valenia, Brienna Colbert este adusă de bunicul ei la Văduvă în casa  Magnalia, acolo unde începând de la vârsta de zece ani, exista câte o ardenă (ucenică) care până la cel de-al șaptesprezecelea solstițiu trebuia să devină stăpâna uneia dintre cele cinci pasiuni: Arte plastice, Arte dramatice, Muzică, Înțelepciune sau Cunoaștere.


   Șapte ani mai târziu, Brienna studiase fiecare pasiune în parte iar de trei ani alesese Cunoașterea alături de arialul ei, maestrul Cartier Évariste. Ea a știut dintotdeauna că locul ei nu este printre surorile ei talentate, a știut mereu că ea nu poate deține nicio pasiune iar acum se teme că nu va putea deveni maestra pasiunii ei.


   Dar cu șapte ani în urmă, bunicul ei i-a spus Văduvei numele tatălui ei, astfel atrâgând mila femeii care a acceptat ca Brienna să devină o ardenă. Dar de ce nimeni nu vrea să îi spună Briennei numele tatălui ei? Cine e el și de ce nu a vrut niciodată să o cunoască?


   Însă acum solstițiul se apropie iar ea trebuie să se ocupe de istorie și de descendenții familiilor regale din Maevana și Valenia pentru a putea deveni o maestră. 



   Dar Brienna chiar era o istorică foarte bună iar cea mai importantă poveste era cea a reginei Liadan din familia Kavanagh care cu mult timp în urmă fusese la tron în Maevana, atunci când Codicele reginei a fost creat pentru a arăta oamenilor că Maevana este Tărâmul reginei, unde trebuie să existe la tron doar o regină, nu un rege.

   Descendenții familiei Kavanagh erau singurii care dețineau magia și care trebuiau să ocupe tronul, însă o schimbare bruscă în istorie a făcut ca Piatra Înserării, obligatorie pentru ca magia să dăinuie, și Codicele reginei au fost furate și ascunse pentru ca apoi să ia tronul un rege. Astfel, Gilroy Lannon  a devenit rege iar casele MacQuinn, Morgane și Kavanagh s-au destrămat în urma unei revolte și au fost puse pe fugă după ce Lannon le-a ucis patru femei al căror sânge cere și acum răzbunarea.

   Informațiile sunt mult prea multe în mintea Briennei iar emoțiile și teama pun stăpânire pe ea. După ce  descoperă că ea a moștenit amintirile strămoșului ei și după ce își află numele de familie, ea află că se trage dintr-o familie regală și toată viața ei se schimbă. Nimic nu va mai fi la fel.


   După haosul de la solstițiu, Văduva decide să o ajute pe Brienna într-o călătorie pe cont propriu departe de surorile ei ardene, departe de bunicul ei și de dragul ei Cartier cu care probabil că nici nu se va mai întâni vreodată să îi înmâneze mantia de maestră.

   ,,Nu există pasiune fără chin, îmi spusese odată Cartier.”

   Iar cel mai rău este că trebuie să se ascundă de toți cei pe care îi iubește. Brienna își calcă pe suflet și pe inimă și pleacă știind faptul că este posibil ca maestrul Cartier să nu o ierte vreodată pentru ceea ce urmează să facă. Dar amintirile ei sunt prețioase...


   Astfel, Brienna pleacă alături de noul ei tată și protector, Aldéric Jourdain și devine în curând, Amadine Jourdain. Departe de ochii lumiii și de oamenii infiltrați ai lui Lannon, ei trebuie să păstreze secrete chiar și între ei. 

   Pornind într-o misiune periculoasă, într-o încercare de a o aduce pe Isolde Kavanagh la tronul cuvenit, Brienna se întreabă cum vor putea ei reuși, dar mai important, cine este de fapt Jourdain și cum poate el deja să o iubească ca pe propria lui fiică? Prin ce orori a trecut tatăl ei care ar face orice pentru a-l detrona pe regele Maevanei?


   Când tot mai multe secrete sunt destăinuite, Brienna nu poate să nu viseze la cum era viața ei înainte, alături de surorile ei și de minuatul Cartier. Deja a trecut vara iar el trebuie să fi aflat deja de plecarea ei secretă. Inima îi sângerează numai gândindu-se la el și întrebându-se ce constelație îi alesese pentru a fi cusută pe mantie.

   Dar viața ei este alta acum iar familia lui Jourdain a devenit familia ei. Însă când tatăl ei vitreg îi face cunoștință cu Yseult, Theo d'Aramitz și Hector Laurent, inima ei este gata să se spulbere și să se reîntregească de mii de ori. Acum, piesele lipsă din puzzle-ul ei se pun cap la cap iar totul trebuie ticluit foarte bine într-un plan de plecare în Maevana.


   Dar Brienna nu s-ar fi așteptat la ceea ce avea să o lovească iar întrebarea care cândva o preocupa atât de mult, acum și-ar fi dorit să rămâna ascunsă, nerostită. Când toți complicii complotului ajung la ținta propusă, Brienna trebuie să ia o decizie.

   Cu supuși pe care se pot baza, cu vechi susținători și oameni de încredere, Lannon pare a fi mai ușor de detronat decât s-ar fi așteptat la început.


   Dar mai rămâne și ca Brienna să aleagă o tabără: loialitatea, dragostea și pasiunea, sau familia de sânge și lupta? Pare că orice alegere o face o trădătoare. Ce faci când destinul stă în mâinile tale? Ce faci când viața a sute de oameni depinde doar de tine? Brienna avea să afle răspunsul...dar toate au un preț. Cine va fi oare trădat și zdrobit în lupta pentru tron?

   Destinul reginei este o serie pe care am văzut-o timp de ani de zile peste tot și știu cât de populară a fost iar acum că am citit primul volum înțeleg de ce. Pentru că povestea  scrisă de Rebecca Ross are darul de a te fermeca și de a te duce cu sufletul în secolul XVI în Maevana alături de familiile regale ce luptă pentru tronul reginei!

   Adevărul e că nu mai țin minte când am citit un roman fantasy cu sufletul la gură mai rău decât am făcut-o cu Ascensiunea! Mi-era dor de un univers nou, de familii regale și de timpuri vechi de mult uitate!

   Iar când am văzut că este vorba despre pasiuni, Rebecca mi-a câștigat inima! E de prisos să spun că m-am regăsit în Brienna și în felul în care ea nu se regăsea nicăieri pentru că menirea ei era mult mai prețioasă, de fapt!

   Însă cine mi-a furat inima din prima pagină a fost Cartier! Cartier pe care nu l-am putut vedea altfel decât ca pe un maestru chipeș care ascunde sub masca sa calculată un suflet înfocat. Însă nu m-aș fi așteptat la secretul din spatele măștii lui!

   Povestea este una strălucită, impecabilă, cu personaje dragi care emană compasiune și bunătate iar un aspect care m-a impresionat profund a fost felul în care legăturile s-au creat între ei, felul în care fiecare nou membru era primit in familie indiferent de linia sa de sânge. Așa cum ardenele surori m-au impresionat încă de la început, nici restul personajelor nu m-au dezamăgit, în special Jourdain, Luc și Sean.

   Nu știam la ce să mă aștept de la final, mai ales că știam că mai există un volum, dar nu mă așteptam în niciun caz la destăinuirile care au continuat să apară până în ultimele pagini!

   Dacă sunteți iubitori ai acestui gen, Ascensiunea este romanul perfect iar povestea este cu adevărat magică, poate datorită puterilor familiei Kavanagh! Dacă vreți să aflați destinul reginei, sunt sigură că Brienna și Cartier vă așteaptă pe toți!


   Cărțile scrise de Rebecca Ross sunt publicate la Editura Corint în colecția Leda Edge și le puteți achiziționa de pe site-ul editurii sau de pe Libris.ro.
Lectură plăcută, dragilor! :)









Trimiteți un comentariu

0 Comentarii