Advertisement

Responsive Advertisement

Recenzie-Zece respirații scurte de K.A. Tucker


   Titlu: Zece respirații scurte

   Autor: K.A. Tucker

   Editura: Epica Publishing House

   Nr. Pagini: 347

   Traducere: Gabriela Stoica

   Punctaj: 5/5

   Seria Ten Tiny Breaths:
   1) Zece respirații scurte
   2) O minciună nevinovată (recenzie)
   3) În patru secunde ai pierdut totul (recenzie)
   4) Cinci motive să o iei de la capăt (recenzie)

   Trecutul lui Kacey Cleary este unul întunecat, marcat dureros de un eveniment tragic ce a avut loc în urmă cu patru ani. În urmă cu patru ani, părinții, iubitul și cea mai bună prietenă a ei au murit într-un accident de mașină când trei adolescenți beți s-au izbit din plin de mașina lor iar acum, ea împreună cu Livie, sora ei de cincisprezece ani, părăsesc Grand Rapids-ul din Michigan, unde au locuit cu mătușa lor de când au rămas orfane și pleacă în Miami pentru a începe o nouă viață. Când unchiul lor a început să îi facă avansuri lui Livie, Kacey a știut că trebuie să își ia sora și să plece cât mai departe de unchiul lor, de Michigan, de trecut și de suferință. Pentru ea, Livie era ancora ei, era singura care o ținea pe linia de plutire și ar fi făcut orice pentru ea.

   Ajunse în Miami, după ce găsesc un apartament iar Kacey se angajează la Starbucks, cele două surori încearcă să supraviețuiască din salariul lui Kacey, lucru ce se va schimba în curând, după ce Storm intră în viața lor, chiar dacă de la bun început, Kacey și-a promis să nu lase pe nimeni să intre în viața lor sau în inima lor.

   Cu toate astea, viața ei este dată peste cap atunci când îl cunoaște pe Trent Emerson, vecinul ei de la 1D, un bărbat atrăgător, bine-făcut, în ai cărui ochi albaștri s-ar putea pierde oricând. Trent este exact tipul de care nu are nevoie Kacey în această perioadă din viața ei. Ea este întruchiparea atipică a unei femei întrucât după accident și-a înecat suferința în droguri, alcool și aventuri cu diferiți bărbați pe care nu îi cunoștea, timp de doi ani, până când a renunțat la toate pentru sora ei. Acum, tot ce are este kick-boxingul, sarcasmul, indiferența și furia. 


   Dar barierele ei încep să cadă atunci când Storm, vecina lor împreună cu Mia, fetița ei, apar în viața lor și se dovedesc a fi cu adevărat niște persoane minunate și iubitoare. În ciuda inocenței emanată de Storm, aceasta era stripteuză la un club de noapte, Penny's Palace. Întrucât prietenia dintre cele două devine tot mai puternică, Storm vorbește cu Cain, șeful ei și o angajează pe Kacey ca și chelneriță. Acolo Kacey îl cunoaște pe patronul clubului și șeful ei, pe Ben, pe Nate, o mulțime de persoane minunate care intră în viața ei și îi coboară ușor barierele.


   Cel mai complicat este faptul că ea trebuie să se obișnuiască cu prezența lui Trent, vecinul ei atrăgător pe care l-a cunoscut la spălătoria din bloc, atunci când a simțit o atracție mistuitoare pentru el și care acum apare seară de seară la club fiind cu ochii pe ea permanent și încercând să flirteze și să se strecoare în carapacea ei. Ușor-ușor, Trent reușește să o scape pe Kacey de anumite traume din trecutul ei dar tot efortul lui este distrus când fostul soț al lui Storm apare drogat, amenințător și periculos în apartamentul lor. În mintea lui Kacey se declanșează amintiri dureroase și suferințe din cel mai tragic eveniment din viața ei. Totuși, Trent este alături de ea și o acceptă în toate momentele ei de slăbiciune de acasă, de la club, acceptă toate traumele și suferințele ei.


   Atunci când simte că își poate deschide sufletul în fața lui, îi povestește lui Trent despre accident și despre toate emoțiile ei. Kacey își pune sufletul pe tavă în fața lui și îi descrie fiecare detaliu din accidentul în care au murit cele mai dragi persoane din viața ei. Kacey îi ura din tot sufletul pe cei trei adolescenți inconștienți și beți și se lupta cu greu cu emoțiile sale mergând la doctorul Stayner care o ajuta și care a reprezentat un ajutor uriaș în micii pași făcuți de aceasta către vindecare. 

   După acest episod în care ea i-a destăinuit totul, Trent dispare timp de căteva săptămâni iar când se întoarce, un secret le face țăndări inimile și le zguduie lumea din temelii. Kacey știe că nu va mai fi nimic la fel. Trădarea este prea mare iar iertarea pare imposibilă pentru cei nedemni de așa ceva. Furia și ura sunt tot ce are ea acum... și cum mai poate fi posibil să fie loc și pentru iubire printre aceste sentimente întunecate? 

   Am adorat Zece respirații scurte! Mi-a plăcut la nebunie fiecare pagină din cartea asta și am citit-o atât de repede încât finalul ei mi-a lăsat un gol în inimă. Atunci când am început să o citesc simțeam o imensă compasiune pentru Kacey, adolescenta care și-a pierdut părinții, cea mai bună prietenă, iubitul, toți în aceeași zi fiind obligată să participe la momentele în care aceștia își dădeau ultima suflare, ținându-și iubitul de mână ultima oară iar câțiva ani mai târziu, luptându-se cu amintirile dintre fiarele contorsionate ale mașinii unde a fost captivă împreună cu moartea și cu inima ei distrusă. Am simțit compasiune și pentru Livie, pentru Mia și Storm care au fost niște personaje geniale, întruchiparea bunătății și prieteniei adevărate. 

   Am adorat scenele de la clubul lui Cain și toate cele dintre Trent și Kace. Mi-a fos imposibil să nu mă îndrăgostesc și eu de ochii albaștri ai lui Trent, de blândețea lui și de felul în care lupta cu demonii lui Kacey. Mi-a plăcut chiar și de Tanner dar, să nu-l uităm pe doctorul Stayner! Un personaj minunat fără de care Kacey nu ar fi învățat ce înseamnă iertarea și vindecarea.

   Zece respirații scurte este o carte minunată despre dragoste, prietenie, despre încrederea în persoane noi, despre vindecarea rănilor și despre înfruntarea trecutului. Cartea este structurată pe diferitele stadii ale vindecării lui Kacey, lucru ce mi s-a părut cu adevărat interesant, începând de la o amorțeală completă a inimii, a sufletului, a amintirilor și a sentimentelor, la o negare, la acceptare, și așa mai departe. Fiecare stadiu prin care trece Kacey este marcat înduioșător de prezența oamenilor din viața ei care o iubesc și care semnifică o parte foarte importantă din vindecarea ei.

   Această poveste este una din care pot spune că noi, cititorii, avem lucruri de învățat iar personajele geniale pe care le întâlnim fac călătoria în această carte un adevărat deliciu. Cei ce nu au citit încă Zece respirații scurte trebuie neapărat să o facă, întrucât K.A. Tucker marchează aspectele unei lumi reale și le așterne pe hârtie într-un mod care atinge orice inimă ! De asemenea, povestea lui Livie și nu numai, continuă în următoarele volume ale seriei. Deci, ce mai așteptați? :)

   Seria este publicată la editura Epica Publishing House 

   Puteți achiziționa volumele de pe site-ul editurii sau de pe Libris.ro

Lectură plăcută, dragilor! :)



   

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii