Advertisement

Responsive Advertisement

Recenzie-Întoarcerea de Jennifer L. Armentrout

Titlu: Întoarcerea

Autor: Jennifer L. Armentrout

Nr. Pagini: 430

Editura: Corint, colecția Leda Edge

Traducere: Alexandra Fusoi

Punctaj: 5/5


Seria Titanii:
1) Întoarcerea
2) Puterea (recenzie)
3) Lupta (recenzie)
4) Profeția (recenzie)

   Josie este o simplă fată care vrea să studieze psihologia, crescută de bunicii și de mama ei, fără a ști cine este tatăl ei, luptându-se cu faptul că mama ei este schizofrenică iar în afară de Erin, nu a avut prieteni toată viața ei. Cu toate acestea, Josie nu știe cât de importantă este de fapt.

   Seth este un Apollyon cu un trecut pătat, plin de greșeli dar și de sacrificii, care în urmă cu puțin timp a încheiat o înțelegere prin care acesta își pune viața în mâinile zeilor. Apollo are o misiune complicată pentru Seth, să aibă grijă de Josie.

   Titanii și zeii sunt pe urmele lui Josie, o ființă cu puteri inimaginabile care i-ar putea distruge chiar și pe zei. Ruptă din vechea ei viață, Josie trebuie să accepte noua ei viață și adevărata ei natură cât și pe Seth, tipul ciudat și sexy care s-a băgat în viața ei cu forța.

   În curând, Josie este dusă la Academia Legământului, după cererile lui Apollo, nu înainte de a face o oprire acasă pentru a verifica ce fac mama și bunicii ei și pentru a-și cere scuze pentru toți anii în care a considerat-o schizofrenică pe mama ei care susținea că tatăl ei ar fi o ființă supernaturală. Remușcările și vina o acaparează pe Josie iar aceasta împreună cu Seth pornesc la drum spre casa lui Josie, cu toate că pericolul pândește la orice pas, mai ales după ce aceștia au fost atacați.

   Atunci când Josie ajunge acasă, are loc o bătălie marcantă în care bunicii ei sunt uciși în mod brutal iar mama ei nu este de găsit. Hyperion este pe urmele lor iar aceștia mai au un drum destul de lung până vor fi în siguranță.

   Cu schimbările și durerea pe care le suferă Josie, aceasta nu poate să ignore atracția dintre ea și Seth cel arogant care este capabil să aducă în orice discuție apropouri și insinuări care o fac pe Josie să roșească și să își doreasă să îl bată pe Apollyon.

   Dar Seth este chinuit de trecutul plin de  greșeli pe care îl are, de istoria care pare să se repete la fel ca și cu Alex iar acesta este speriat de sentimentele pe care începe să le aibă pentru Josie. Se presupunea că trebuie să o ducă în Dakota de Sud iar aici misiunea lui s-ar fi încheiat. Dar se pare că Apollo nu se arată să îl smulgă de lânga Josie iar dorința acestuia de a rămâne lângă ea și de a o antrena este din ce în ce mai mare.

   Timpul trece dar Josie este curând într-o situație care pare fără scăpare. Cum poate ea să îl salveze pe Seth, cât și pe ea însăși? Singurul care ar putea să o ajute este tatăl ei... dar se va arăta acesta oare? Josie este în mâinile lui Hyperion, fără apărare, rememorând toate lecțiile de luptă primite de la Seth. Dar cum ar putea ea să învingă o ființă atât de puternică? Tatăl ei este singura ei scăpare... Va reuși oare aceasta să scape?

 

   Am adorat Legendele Olimpului, seria inspirată din acestea, Predestinați de Josephine Angelini și am fost foarte curioasă să aflu cum va fi primul volum din Titanii, imediat ce am aflat că este vorba de zei și de vechile legende. L-am adorat pe Seth încă de la prima pagină citită, am adorat aroganța și ironia lui iar apoi bunătatea și sacrificiile lui m-au impresionat până la lacrimi.


   Relația lui și a lui Josie e absolut delicioasă, cu tot cu tachinările lor. Nu mă așteptam ca Apollo să fie construit atât de uman, în contradicție cu caracterul zeilor din adevăratele legende dar a fost cu adevărat impresionantă fiecare scenă la care a asistat și zeul soarelui.
   Nu mă așteptam ca ceea ce are loc în final să se întâmple în acest volum dar tot ce pot spune este că ador această serie...iar acum mă duc să încep și al doilea volum!

Primele două volume sunt publicate la editura Corint în colecția Leda Edge

Puteți achiziționa volumele de pe Elefant.ro

Lectură plăcută, dragilor! :)

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii