Advertisement

Responsive Advertisement

Recenzie-Doamna de la Miezul Nopții de Cassandra Clare

Titlu: Doamna de la Miezul Nopții


Autor: Cassandra Clare


Editura: Corint, colecția Leda Edge


 Nr. Pagini: 655


Traducere: Roxana Olteanu


Punctaj: 5/5

Seria Uneltiri Întunecate:
1) Doamna de la Miezul Nopții
2) Stăpânul Umbrelor (recenzie)
3) Regina Aerului și a Întunericului (recenzie)

   În Londra nu totul este într-adevăr așa cum pare, în Los Angeles perindându-se printre mundani (simplii oameni) toți cei din Lumea de Jos: elfii, magicienii, vârcolacii, vampirii, cât și nefilimii care erau pe jumătate îngeri și aveau datoria de a apăra lumea de tot ce este demonic. În Piața Umbrelor se întâmplă mult mai multe acolo unde Johnny Rook își ascunde băiatul, pe Kit. Deși în urma Acordurilor semnate cu sute de ani în urmă, trebuia ca între repudiați și nefilimi să fie pace, lucrurile sunt mult mai complicate, în special după ce s-a instalat Pacea Rece.

   Emma Carstairs este protagonista seriei, o tânără neînfricată ai cărei părinți fuseseră uciși în războiul dintre nefilimi și Sebastian Morgenstern, zvonindu-se că au fost uciși chiar de acesta. Nefiind sigură de aceste bănuieli, Emma își dorește să afle adevărul din spatele morții lor și nu renunță prea ușor la acest gând, dorindu-și să îi răzbune, mai ales când în Los Angeles apar trupurile unor elfi și a unor oameni uciși și însemnați exact așa cum fuseseră părinții ei

   Rămasă orfană, aceasta a rămas cu familia Blackthorn. Andrew Blackthorn a avut o relație cu o femeie elf iar aceasta a dat naștere celor doi copii ai lor pe jumătate elfi, pe jumătate nefilimi: Mark și Helen. Mai târziu s-a născut Julian, apoi Dru, Livvy și Ty, care erau gemeni și micuțul Tavvy.

   Când Helen a fost exilată iar Mark a fost luat de neamul lui la Curțile Elfilor, Julian a rămas singurul care putea să aibă grijă de familia lui. Rămași orfani și fără o figură parentală în viața lor, el a jurat să îi protejeze și încă de la vârsta de doisprezece ani, Jules a fost și mamă și tată și frate și prieten pentru cei patru frățiori și surori. Acesta și-a propus și să își reunească familia, aducându-i pe Mark și pe Helen acasă. Emma a continuat să rămână lângă ei și a devenit parabatai-ul lui Julian.
   Între parabatai erau strict interzise relațiile amoroase, aceștia nu se puteau îndrăgosti unul de celălalt și nu puteau întreține niciun fel de relații. Sed lex, dura lex.
   Emma și Julian au fost ca frații, însă, cu trecerea timpului, odată ce au crescut, atracția dintre ei a crescut și ea. Ocazia Emmei de a-și îndeplini planul și ocazia lui Julian de a-și reuni familia este atunci când în Los Angeles apar crimele iar nimeni nu poate dovedi cine este în spatele acestora. Elfii îl aduc pe Mark la Institutul din Los Angeles și îi dau șansa să poată alege unde să rămână: cu elfii sau cu nefilimii, asta numai după ce nefilimii vor desluși misterele din spatele crimelor, întrucât fuseseră uciși și un număr considerabil de spirite ale naturii. Dar timpul lor era limitat, mai puțin de o lună, Vânătoarea Sălbatică își pusese amprentele pe Mark, nimeni din cei de la conducere nu trebuia să afle, mai ales Conclavul iar totul stă pe umerii adolescenților de la Institutul condus de Arthur Blackthorn, unchiul lui Julian. Dar Julian ascunde un mare secret, cărând o mare povară pe umerii lui încă de când era doar un copil, secret ascuns chiar și față de Emma, cea căreia se presupune că ar trebui să îi spună totul.

   Indiciile și urmele îi duc în cele mai întunecate locuri ,aflând de lucruri periculoase precum Cartea Neagră, descoperind o peșteră suspectă de lângă mare, o loterie întunecată, strecurându-se pe lângă pericol de fiecare dată. Dar totul este deabia începutul a tot ce îi așteaptă pe vânătorii de umbre.

   Câțiva adolescenți, încrederea, dragostea, prietenia dintre ei și dorința de a-și proteja familia sunt oare de ajuns pentru a rezolva totul? Când totul se complică, relația dintre Emma și Julian o ia pe un făgaș abrupt iar aceștia încălcaseră deja destule reguli. Singura alegere pare să îi rănească pe amândoi, dar oare este Emma în stare să decidă? Dragostea îi ține împreună și le dă speranță dar tot ea poate fi și cel mai periculos factor care îi poate distruge pe ei, tot ce iubesc și toate planurile lor.
   Seria Uneltiri Întunecate este a treia seria a Cassandrei Clare din Universul Vânătorilor de Umbre pe care am citit-o. După ce am realizat că Dispozitive Infernale și Instrumente mortale sunt seriile mele preferate, nu am putut să nu îmi cumpăr imediat și această carte. De asemenea, și în acest volum îi regăsim pe Jem și pe Tessa, strămoșii lor, cât și pe cei din Instrumente mortale. Știu că de la bun început mă întrebam ce se mai poate întâmpla după atâtea cărți și probleme pe care le-au întâmpinat nefilimii dar Cassandra a conturat cu inteligență încă o poveste frumoasă, plină de intrigă și de suspans.

   De la bun început mi-a plăcut că Julian picta și am adorat dragostea lui pentru artă cât și dragostea lui pentru Emma și pentru frații săi. Este înduioșător cum îi protejează pe frățiorii lui și cum și-a luat rolul de tată încă de când era doar un băiețel. Cu ajutorul lui Magnus și a iubirii dintre ei, aceștia reușesc să treacă peste greutăți și să ne țină în suspans iar acesta este doar începutul!


Deși eu e trebuit să aștept la vremea aceea să apară si restul seriei, acum o găsiți pe toată la Editura Corint, în colecția Leda Edge 

Puteți achiziționa volumele de pe


Lectură plăcută, dragilor! :)

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii