Advertisement

Responsive Advertisement

Recenzie-Regina Aerului și a Întunericului de Cassandra Clare

 Titlu: Regina Aerului și a Întunericului


Autor: Cassandra Clare


Nr.Pagini: 863


Editura: Corint, colecția Leda Edge


Traducere: Roxana Olteanu


Punctaj: 5/5


Seria: Uneltiri întunecate
1) Doamna de la Miezul Nopții (recenzie)
2) Stăpânul Umbrelor (recenzie)
3) Regina Aerului șă a Întunericului


  Acum că sângele inchizitorului, Robert Lightwood și al Liviei Blackthorn a fost vărsat pe treptele sălii de Consiliu, locul unde vânătorii de umbre erau în siguranță, războiul civil amenință să învăluie Conclavul. Centurionii, Cohorta, preiau funcțiile onorabile și încearcă să conducă nefilimii cu forța. În curând Idris-ul va fi opusul a ceea ce a însemnat cândva, Alicante, Citadela, Orașul tăcut, totul se va schimba...

  Julian și Emma sunt cei care trebuie să își apere familia și să o răzbune pe Livvy. Ajunși pe Tărâmul Elfilor într-o misiune sinucigașă, cei doi parabatai descoperă lucruri ce pot distruge pe veci nefilimii, lucruri ce pot asupri gena angelică a acestora. Cu durerea pierderii lui Livvy și cu blestemul parabatai-lor asupra lor, Julian recurge la o alegere greșită iar Emma nu îl mai poate recunoaște. Julian al ei nu ar face așa ceva. Alegerea lui l-a îndepărtat atât de Emma cât și de micul Tavy și de restul fraților lui. Înainte ca blestemul să îi distrugă pe ei și pe toți cei pe care îi iubesc, Emma Carstairs și Julian Blackthorn trebuie să salveze vânătorii de umbre.

  Cei doi au misiunea de a lua Cartea Neagră a Morții de la Curtea Elfilor dar sunt prinși iar singura lor scăpare pare a fi cea mai mare greșeală a lor...sau poate că nu. Magicienii din întreaga lume suferă de o boală neobișnuită iar familia Blackthorn încearcă din răsputeri să găsească sursa bolii și, totodată un leac pentru toți aceștia, cât și pentru Magnus Bane, bunul lor prieten.

  Universul lor se destramă iar familia Blackthorn pare că trece la infinit printr-un șir nesfârșit de nenorociri, deși, Julian și Emma nu știau că cea mai grea încercare pentru ei este cea mai mare binecuvântare pe care o puteau primi. Totul atârnă de un fir de ață, totul este pe umerii Emmei și ai lui Jules, iar singura lor alinare este că sunt alături unul de celălalt, fapt ce este, totodată, cel mai mare impas din viața lor.





 Pentru Emma, Jules a însemnat dintotdeauna, încă din copilăria lor, un echilibru, o ancoră care o salva din oceanul învolburat, dar, asemenea unei ancore, el o trage pe Emma în cele mai adânci trăiri ale ei. Dragostea lor este interzisă iar atâta timp cât nefilimii trăiesc după legi, blestemul plutește deasupra lor la orice pas, al Emmei, frumoasa lui Emma, și al lui Jules, parabatai-ul ei, cel mai bun prieten al ei.
Sed lex, dura lex!

  Cum poate reprezenta cineva fericire și suferință, abandon și susținere, toate în același timp?
 


  O noutate este relația dintre Kieran, Mark și Cristina, un cuplu foarte controversat la care nu mă așteptam absolut deloc. Oscilam între Mark și Kieran, Cristina și Mark  sau Kieran și Cristina, însă nu mă așteptam la această întorsătură de situație. Cei trei pleacă în ajutorul celor doi parabatai, pe Tărâmul unde domnește Regele Elfilor Întunericului. Dar când toți păreau prinși, fără scăpare, nobilul prinț Kieran săvârșește o faptă ce pare să întoarcă tot Tărâmul pe dos... Și, cu toate astea, mai pot fi Cristina și Mark împreună cu Kieran?


   Drussila și Ty suferă pentru pierderea lui Livvy iar în toată suferința lor, Kit intră pe sub inimile lor și devine cel mai bun prieten al lui Ty și complicele lui în ceea ce pare a fi o decizie care va rupe universul în două. Ty se aruncă cu capul înainte, mânat de durerea morții surorii lui gemene al parabatai-ului lui, în timp ce Kit, Christopher Herondale, a devenit din copilul orfan, nesigur pe el care ura vânătorii de umbre, un tânăr rațional, blând, care nu își mai poate imagina viața departe de nefilimi.


 Helen si Aline se străduiesc din răsputeri să țină Institutul sub control, Jace și Clary sunt dați dispăruți pe Tărâmul Elfilor, Magnus este bolnav iar Alec suferă în fiecare secundă pentru iubitul lui,
totul amenință să se destrame iar prețul adevăratei iubiri constă într-o pedeapsă veșnică. Cum vor reuși Emma și Julian să salveze lumea, să își salveze familia, fără să îi distrugă pe aceștia și pe ei înșiși? Iubirea este mare, dar prețul ei este și mai mare iar când credeau că viața lor se zbate în zadar, undeva, între două lumi, pluteau secretele și rezolvările tuturor problemelor lor. Dar oare au destul timp înainte ca focul lor interior să pună stăpânire pe ei?


  În sfârșit ( din păcate), cu tristețe, am încheiat seria Uneltiri Întunecate. Acest ultim volum m-a fermecat încă de când l-am ținut pentru prima dată în mâini, de la imaginea protagoniștilor din interiorul supracopertei și de la imaginile dintre capitole, până la cuvintele așternute între paginile ei. Nu am întâlnit până acum un autor care să scrie mai complex, mai amplu, care să fie mai creativ și care să pună atâta imaginație, emoție și chiar jumătate din inima sa în niște cărți așa cum face Cassandra Clare. Plâns ( bifat), suferință (bifat), bucurie și dragoste ( bifat, bifat). Sunt, fără doar și poate, un mic ,, Kit''  fascinat în Universul Vânătorilor de Umbre iar pentru fiecare pagină scrisă, mă înclin!
Până la Manuscrisele Roșii ale Magiei, citiți Regina Aerului și a Întunericului și încheiați încă o serie minunată, încă o poveste care s-a lipit de inimile voastre, încă o dragoste adăugată lângă Dispozitive Infernale și Instrumente Mortale.  Până la Magnus și Alec...lectură plăcută, bookworms! :)



Seria este publicată la editura Corint în colecția Leda Edge

Puteți găsi toate cărțile Cassandrei Clare pe Libris.ro


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii