Advertisement

Responsive Advertisement

Recenzie-Manuscrisele Roșii ale Magiei de Cassandra Clare și Wesley Chu

 Titlu: Manuscrisele Roșii ale Magiei



Autor: Cassandra Clare & Wesley Chu


Nr.Pagini: 414


Editura: Corint, colecția Leda Edge


Traducere: Roxana Olteanu


Punctaj: 5/5


Seria Blesteme străbechi:
1)Manuscrisele Roșii ale Magiei
2) Cartea albă pierdută (recenzie)
3) The black volume of the dead


   ,, Tot ce voia Magnus Bane era o vacanță''. Magnus este în sfârșit împreună cu Alec Lightwood, vânătorul de umbre cu ochi albaștri de care Magnus s-a îndrăgostit nebunește, așa că, cei doi au plecat într-o vacanță în jurul Europei sperând că se vor cunoaște mai bine. Când lucururile mergeau de minune... ei bine, când Magnus credea că lucrurile merg, Tessa, vechea lui prietenă sosește cu niște vești care umblă prin rândul nefilimilor și al repudiaților despre un cult ce venerează demoni, numit Mâna Purpurie. Problema este că se zvonește că Magnus ar fi cel ce a înființat cultul, cu mulți, mulți ani în urmă, însă Magnus știe că ar fi făcut asta în glumă, sau cel puțin asta crede el, întrucât nu își poate aminti nimic de parcă amintirile i-ar fi fost luate.

  Vacanța lor s-a trasnformat într-o vânătoare în încercarea de a găsi conducătorul cultului, demonii sunt pe urmele lor iar Magnus pare a fi urmărit. Alec și Magnus nu știu că prietenii lor sunt adevărații dușmani de care ar trebui să se ferească, așa că pornesc din Paris în Roma și tot mai departe pentru a salva lumea de haosul ce ar putea să înghită tot, de distrugerea ce ar putea să scape de sub control din cauza unui cult stupid făcut acum câteva secole la beție.

  Magnus are un trecut întunecat și se teme că Alec l-ar putea abandona și nu ar face față destăinuirilor din viața marelui magician. Călătoria din viața lor necesită încredere, sinceritate, devotament și iubire. Magnus face tot posibilul pentru a-l proteja pe Alec iar acesta încearcă să îl protejeze orbește pe Magnus, deasupra amândurora plutind frica de a-l pierde unul pe celălalt.


  Dar liniștea nu presupunea vânatul unor fanatici ai unui cult, așa că relația lor pare fragilă în fața viitorului ce îi poate despărți în orice clipă.




   Cei mai vechi prieteni ai lui Magnus nu se încred în relația magicianului cu vânătorul de umbre, deși aceștia nu știu că el și-ar da viața în orice clipă pentru ca iubitul lui să trăiască. Magnus a trăit deja atâtea vieți, pe când Alec are o singură viață pe care Magnus i-o va proteja cu orice preț.

  Când cei doi sunt prinși în cursă, trădați și gata să fie omorâți, un singur lucru e mai dureros decât toate: faptul că sunt despărțiți, faptul că ar putea muri fără ca măcar să se mai privească pentru o ultimă oară. Magnus este atât de ușurat că Alec nu este în pericol și că poate muri știind că el este în siguranță, dar acesta nu știe că bărbatul pe care îl iubește este pe urmele lui, venind să îl salveze.
Ce se întâmplă când totul pare că se prăbușește? Care va fi soarta lor? Când realizează că sunt depășiți numeric iar Magnus este incapabil să facă magie, un gând terifiant le trece prin minte: că nu vor mai apuca niciodată o altă zi... Soarta a ținut mereu cu ei dar ce este de făcut când aceasta îi abandonează iar lupta împotriva demonilor pare imposibilă? Iubirea lor îi supune unui test. Iubirea e salvarea lor. Dar vor reuși să-l treacă?


  Întotdeauna i-am adorat pe Magnus și pe Alec, atât ca Malec, cât și separat, Înaltul Magician din Brooklyn, frumosul bărbat cu ochi de pisică, machiat cu sclipici și îmbrăcat întotdeauna cu stil, și vânătorul de umbre cu bucle negre, timid, pretutindeni împreună cu arcul și parabatai-ul său. Alec si Magnus au fost prezenți mereu în poveștile vânătorilor de umbre și iubesc faptul că acum au și ei o serie doar a lor. Iubirea lor m-a înduioșat și m-a făcut să mă topesc de drag la fiecare pagină. Am adorat, de asemenea, alegerea Cassandrei de a implica LGBTQ+-ul în cărțile ei și mi-a plăcut enorm destăinuirea ei regăsită la mulțumiri legată de această comunitate. Mi se pare o idee minunată iar alegerea ei a dus la apariția acestor cărți geniale.


    Mi-a plăcut Parisul și Veneția din paginile Manuscriselor, mi-a plăcut să o regăsesc pe Tessa, ca de fiecare dată întrucât aduce cu ea nostalgia perioadei când am citit Dispozitive Infernale. Ca orice altă carte a Cassandrei, Manuscrisele Roșii ale Magiei m-a lăsat cu inima plină dar și cu o nerăbdare uriașă până vor apărea restul volumelor. Ironia și capacitatea lui Magnus de a glumi în orice situație și de a face totul cu stil sunt doar câteva din motivele pentru care îl îndrăgesc așa tare...Acum trebuie să aștept o continuare dar până atunci veți putea citi acest volum minunat și veți putea călători la Roma și la Paris împreuna cu un Magician sexy plin de sclipici și un vânător de umbre ,,nebun'' în dragostea sa, ,,adorabil'' și neînfricat.


  Porniți în călătoria lui Malec și sigur nu veți regreta! Această carte este una de nota zece și merită cu adevărat citită, asemenea tuturor seriilor ce au dus la apariția Manuscriselor.




   Volumul este publicat la Editura Corint în colecția Leda împreună cu celelalte cărți ale Cassandrei Clare.

   Puteți achiziționa volumul și restul cărților din universul vânătorilor de umbre de pe Libris.ro


Lectură plăcută, dragilor! :)



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii