Advertisement

Responsive Advertisement

Recenzie-Regina Roșie de Juan Gómez-Jurado

   Titlu: Regina Roșie

   Autor: Juan Gomez-Jurado

   Editura: Bookzone

   Nr. Pagini: 511

   Traducere: Mălina Panait

   Punctaj: 3⭐/5⭐

   Seria Reina Roja:

   1) Regina Roșie

   2) Îngerul negru (recenzie)

   3) Regele alb (recenzie)


,,Lumea e condusă de mediocri, de egoști și de idioți. Mai ales de ultimii.”


   Antonia Scott nu a fost polițistă niciodată și nici nu are vreo meserie care să o ajute să rezolve cazurile din anchetele poliției, însă ea este prima persoană chemată în rezolvarea unui nou caz. Totul pentru că Antonia este un geniu.

   Mintea ei sclipitoare a ajutat-o mereu să ajungă la adevăr, reușind să dea de cap nenumăratelor anchete și crime. A reușit să rezolve totul mereu, în afară de un singur caz, cel mai important pentru ea. Dar până va reveni asupra lui, Antonia este chemată din nou în sânul poliției din Spania și aruncată în mijlocul unei crime. 

   Jon Gutiérrez a fost inspectorul poliției, însă a fost suspendat după ce acesta a călcat strâmb și a ajuns să fie urât de mult mai multă lume decât ar fi crezut.

   Amândoi au povești de viață crude, însă atunci când Mentor le cere ajutorul, Antonia și Jon devin o echipă. Mentor este șeful brigăzii spaniole din cadrul Reginei Roșii, un proiect secret ce are ca scop capturarea celor mai periculoși criminali din toată Europa. 

   Astfel, acesta le oferă celor doi cazul lui Álvaro Trueba și al Carlei Ortiz. Álvaro a fost găsit fără viață, Carla este dată dispărută, iar ambele cazuri se leagă de un anume Ezechiel. Cine este acesta și de ce a ales să lovească tocmai în cele mai opulente și înstărite familii? Și oare va sfârși Carla la fel ca bietul băiat al cărui trup a fost găsit golit de sânge? 

   ,,Ia o foaie nouă din caiet.

Sunt, în esenţă, un om bun

Se oprește, citește cuvintele rar. Literele se suprapun în caiet, dansează pe linie, își schimbă ordinea, îsi pierd semnificaţia.

Smulge foaia, o aruncă pe jos, o ia de la capăt.

Nu sunt un om bun, scrie.

De data asta, literele rămân la locul lor.”

   Antonia și Jon pornesc pe urmele lui Ezechiel, iar totul se anunță a fi dramatic și periculos. Curând, cei doi vor afla că nimic nu este, de fapt, ceea ce pare. Dar vor putea oare să rezolve cazul sau îi vor aduce Reginei Roșii un eșec?

   După ce am văzut cum a luat amploare această serie pe Bookstagram, am devenit foarte curioasă de povestea din spatele acestui nume, a acestui plan, Regina Roșie! Am primit cărțile și am început imediat să citesc, fascinată de numele seriei, de faptul că autorul este spaniol, de Antonia, de fiecare detaliu!

   Și totul a fost foarte interesant, însă abia de la jumătatea cărții încolo, pentru că până a început cu adevărat acțiunea și până când a luat ancheta amploare, am asistat la prea multe detalii, la o acțiune lentă și la multe perspective. Deși la început m-am entuziasmat să văd multiplele perspective, până la final au devenit bulversante.

   Personajul Antoniei Scott mi-a plăcut mult, însă parcă nu poate fi luată decât la pachet cu Jon. Iar acest lucru nu este un aspect negativ, mi-a plăcu acest duo și am fost fascinată de subiectul romanului, de genul pe care nu îl mai citisem de multă vreme, cu toate că speram ca acest thriller să fie mult mai, ei bine, mult mai thriller. Speram la ceva mai complex și mai întunecat.

   Planul cu Regina Roșie îmi place foarte mult, însă îmi doream mai mult suspans și o acțiune mai alertă. I-a lipsit ceva și îmi pare foarte rău că nu a reușit să se ridice la așteptările mele. Cu toate acestea, am o mică speranță pentru următoarele volume, pentru că finalul m-a lăsat foarte curioasă!

   De aceea am și urcat punctajul de la două la trei steluțe, pentru că după ce am citit ultimul capitol, am luat curioasă volumul următor, dorindu-mi deja să îl încep. Cred că asta spune multe și chiar sper ca cele două volume care au rămas să fie mult mai bune!

   Încă o dată mă simt ca o excepție de la regulă, știind câți au iubit seria asta, dar eu, totuși, o recomand și sper ca vouă să vă placă la fel de mult cum le-a plăcut cititorilor pe care i-am văzut să citească această poveste! Poate că și opinia mea se va schimba după Îngerul negru...

   Până data viitoare, până la volumul următor, vă doresc lecturi magice, dragilor! Mulțumesc dacă mi-ați citit recenzia până aici!

Bookstagram-ul meu unde puteți găsi pozele pe care le fac, desene, reacții, unboxing-uri și multe altele: @angelsfrombooks

Bookstagram-ul meu unde puteți găsi pozele pe care le fac, desene, reacții, unboxing-uri și multe altele: @angelsfrombooks

Seria este publicată și o puteți găsi la editura Bookzone.
De asemenea, o puteți achiziționa de pe site-ul editurii.

Lectură plăcută, dragilor! 😊

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii