Advertisement

Responsive Advertisement

Recenzie-Îngerul Negru de Juan Gómez-Jurado

   Titlu: Îngerul Negru

   Autor: Juan Gomez-Jurado

   Editura: Bookzone

   Nr. Pagini: 510

   Traducere: Mălina Panait

   Punctaj: 2⭐/5⭐

   Seria Reina Roja:

   1) Regina Roșie (recenzie)

   2) Îngerul negru

   3) Regele alb (recenzie)


   ,,-Lăsând la o parte minciunile și prostia, o să faci cercetări în continuare, fără să te dai bătută. Fiindcă asta ești. O detectivă. Poate cea mai bună.
-Poate? întreabă Antonia
-Nu le cunosc chiar pe toate, scumpete.”


   Mafia rusească lovește în inima Spaniei, iar Antonia Scott și Jon Gutiérrez se văd nevoiți să formeze încă o dată o echipă, un duo de excepție ca să rezolve noi cazuri pentru Regina Roșie. Și indiferent că cei doi nu sunt polițiști, Regina are nevoie de cele mai sclipitoare minți, indiferent cui aparțin acestea!

   Totul stă în mâinile lor, iar Antonia se trezește într-o situație care pare că nu are vreo rezolvare. Viețile celorlalți stau în mâinile lor. Dar oare viețile Antoniei și ale lui Jon în mâinile cui stau? E timpul pentru o nouă dramă, un nou caz, o nouă aventură...

   Pe lângă toate problemele pe care le au, colac peste pupăză, Antonia este aruncată printre amintiri dureroase, iar mintea ei pare gata să cedeze în orice clipă. Nici măcar Jon nu știe ce se află cu adevărat în mintea genială a colegei sale.


   Secretele Antoniei față de Jon le îngreunează situația. Se pare că a venit timpul ca cei doi să ia deciziile, iar îngerul negru care păzește deasupra lor este gata să îi atace. Va avea oare Regina Roșie o victorie și de această dată?

   Vinovatul pare mai aproape decât au crezut ei. Însă dacă glonțul lor va împușca un înger? Și dacă nu o vor face, dacă îngerul se dovedește a fi unul negru, întunecat, căzut, gata să îi distrugă pentru totdeauna?

   „De când ne naștem, ne știm soarta. Leagănul se clatină pe marginea prăpastiei dispuse să-l înghită. Viața noastră este doar o flacără pieritoare între două bezne infinite. Finalul care ne așteaptă ni se pare mai amenințător decât întunericul anterior, acea clipă în care nu știam cum arătam înainte de a ne naște. Poate ne e teamă de ce urmează fiindcă, în adâncul sufletului, un crâmpei din ființa noastră ne amintește de ceva teribil. Ceva de care uităm când ne umplem pentru prima dată plămânii cu aer și plângem. Și, daca nimic nu ne salvează de la moarte, măcar dragostea să ne salveze de la viață.”

   Chiar îmi doream ca acest volum să fie mai bun, însă văzusem deja pe Bookstagram că primul și ultimul sunt volumele bune ale seriei, deci, putem spune că nu am pornit la drum cu așteptări. Mai ales după ce Regina Roșie nu m-a impresionat așa cum am sperat eu.

   Mafia acestui volum mi-a adus aminte de Cora Reilly și de cărțile ei geniale, însă acea serie și aceasta fac parte din genuri cu totul diferite! Nu pot spune că Îngerul Negru este o carte slabă, însă este o carte căreia îi lipsesc multe. Asta sau poate chiar sunt excepția de la regulă și mă număr printre puținii oameni care au dat două stele pe Goodreads acestei povești.

   Antonia și Jon sunt, cum am tot spus până acum, un duo de excepție și aproape că îmi pare rău pentru aceste personaje geniale care fac parte dintr-o poveste cu o acțiune atât de înceată care nu face decât să mă plictisească. Îmi e dor să citesc ceva de la Musso ca să trec peste dezamăgirea acestei serii.

   Speram la suspans și la secvențe demne de un thriller, însă primesc, de fapt, secvențe de roman polițist foarte lent. Poate că ultimul volum va salva seria, căci până acum am fost incredibil de dezamăgită de ceea ce am citit.

   Numai că sper ca voi să faceți parte dintre cititorii care oferă patru și cinci steluțe acestei serii și sper, totuși, să îi dați o șansă, pentru că știți că gusturile nu se discută, iar pentru voi ar putea deveni una dintre cele mai bune povești descoperite până acum!

   Până la recenzia ultimului volum, vă doresc lecturi magice, dragilor și mulțumesc tuturor celor care au ajuns până aici!

Bookstagram-ul meu unde puteți găsi pozele pe care le fac, desene, reacții, unboxing-uri și multe altele: @angelsfrombooks

Bookstagram-ul meu unde puteți găsi pozele pe care le fac, desene, reacții, unboxing-uri și multe altele: @angelsfrombooks

Seria este publicată și o puteți găsi la editura Bookzone.
De asemenea, o puteți achiziționa de pe site-ul editurii.

Lectură plăcută, dragilor! 😊

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii