Advertisement

Responsive Advertisement

Recenzie-It starts with us de Colleen Hoover

   Titlu: It starts with us 

   Autor: Colleen Hoover 

   Editura: Simon & Schuster

   Nr. Pagini: 323

   Punctaj: 5⭐/5⭐

   Seria: It ends with us:

   1) It ends with us (recenzie)

   2) It starts with us 


   ”Before It ends with us, it started with Atlas.”
”I'm not sure I've ever experienced anything so chaotically beautiful.”


   Înainte să fie Ryle în viața ei, iubirea vieții lui Lily a lăsat urme adânci în sufletul ei. Înainte să fie Ryle, cândva a fost Atlas, iar acum, la scurtă vreme după divorț, cu un copil de aproape un an pe care îl crește împreună cu fostul soț, Lily se reîntâlnește cu prima ei dragoste.

   Ultima oară au vorbit în urmă cu aproape un un an, iar acum se întâlnesc și simt tot ceea ce i-a legat odată. Sunt atâtea nespuse între ei, iar toți anii în care au stat despărțiți pare că au presărat dor și melancolie peste două suflete care s-au iubit atât de mult.

   Lily nu își încape în piele de bucurie la revederea lui, dar groaza și teama pun stăpânire pe ea la gândul că Ryle va afla că ea se întâlnește din nou cu bărbatul pe care acesta îl urăște. 

   Deși despărțirea a fost dureroasă pentru amândoi, iar Ryle suferă că trebuie să împartă cu Lily timpul în care își poate vedea  fiica, acesta ar accepta ca fosta lui soție să fie împreună cu oricine, numai nu cu Atlas Corrigan. Și oare ce este Ryle în stare să facă dacă află că tocmai Atlas este cel cu care Lily își petrece acum nopțile? 

   ”I love you, Lily. Everything you are. I love you.”

   Atlas de acum pare cu totul diferit de acel Atlas pe care l-a cunsocut Lily, însă inima ei încă îl mai recunoaște și se umple de emoție la vederea lui. Curând, Atlas o invită la întâlnire pe Lily, iar aceștia trebuie să facă pași foarte mici, aproape invizibili pentru Ryle care va înnebuni la gândul că Atlas se află în preajma fiicei lui.

   Totul s-a terminat cu Lily și Ryle, însă acum, totul începe cu Lily și Atlas, iubirea vieții ei, cel despre care a scris scrisori și despre care a visat o viață întreagă, cel pe care l-a purtat în suflet când bărbații din viața ei au rănit-o cum nu și-ar fi imaginat. Atlas niciodată nu i-ar fi făcut ce i-a făcut Ryle.

   Totul începe cu ei, dar dacă Ryle nu va permite ca iubirea lor să existe? Dacă totul va rămâne o primă dragoste neîmplinită din cauza celui care i-a zdrobit ființa lui Lily? Ryle îi poate răpi iar totul, dar Atlas o poate salva. Totul începe cu ei...

   ”I'm exactly where I belong, being loved by Atlas Corrigan.”

   Ruxi de acum mulți, mulți ani nu ar fi crezut că va citi o continuare pentru această poveste minunată, iar Ruxi de acum se temea că povestea lui Atlas nu va fi la fel de minunată ca prima. Ruxi de după această carte vă spune că a meritat fiecare leuț pe care l-a dat pe cartea asta superbă.

   Visam la ea încă de când a fost anunțată de Colleen, visam să o citesc și să aflu dacă totul s-a încheiat bine pentru toate personajele mele dragi. Deși a durat ceva până a apărut și până am cumpărat-o, acum nici măcar nu mai contează, după un final atât de frumos. 

   Mă întrebam pe la jumătatea cărții dacă va fi o lectură de cinci steluțe, pentru că tindeam să o compar cu prima carte a seriei. Și tocmai asta vreau să punctez, faptul că Totul se termină cu noi este una dintre cele mai triste cărți citite de mine vreodată, este sfâșietoare și face parte din Topul meu de cărți care îți frâng inima. 

   Numai că It starts with us nu trebuie comparată cu povestea extraordinar de tristă a lui Ryle și a lui Lily, tocmai pentru că acesta este finalul fericit al poveștii create de Colleen. 

   Ryle mi-a adus o mulțime de stări și de emoții, m-a enervat, mi-a provocat milă, am simțit totul față de el și încă nu știu ce să cred, dacă pentru el finalul este așa cum mi-aș fi dorit eu. 

   I-am adorat pe Allysa și Marshall, pe Theo și Josh și cred că toată povestea asta nu ar fi fost la fel fără ei. Am iubit toate scrisorile și toate secvențele dintre Lily și Atlas și toate frânturile din trecutul lor. 

   Nu cred că puteam spera la un final mai frumos, însă încă simt compasiune și un drag greu de explicat față de Ryle. Nu m-a rănit la fel ca prima parte, dar de multe ori citeam cu teamă sau cu lacrimi în ochi și cred că tocmai asta face o carte bună,faptul că te face să simți totul. 

   Iar It starts with us m-a făcut să simt melancolie și dor, m-am simțit ca acum aproape 7 ani când citeam pentru prima oară despre Lily Bloom. Așadar, cred că fanii au făcut exact ce trebuia insistând că minunata Colleen să scrie o continuare pentru personajele ei frumoase. 

   Încă nu pot să cred tot hate-ul pe care l-a primit Collen Hoover pentru poveștile astea și nu pot să cred câtă ignoranță există pentru cei care judecă asupru personajele acestei povești fără a citi notele lui Colleen înainte. Păcat, e nedrept și e trist că o întreagă poveste a fost înțeleasă greșit de atâția cititori. 

   Iubesc seria asta și, din partea lui Ruxi de acum și din partea lui Ruxi de atunci care nu credea că vom avea un al doilea volum, It starts with us primește cinci steluțe din suflet. Lily, Ryle și Atlas vor rămâne mereu o parte din inima mea!

Bookstagram-ul meu unde puteți găsi pozele pe care le fac, desene, reacții, unboxing-uri și multe altele: @angelsfrombooks

Găsiți romanele minunatei Colleen Hoover traduse în română la editura Epica Publishing House
   Le puteți achiziționa de pe site-ul editurii cât și de pe CartepediaLibrex și Libris
It starts with us este publicată la Editura Simon & Schuster
Lectură plăcută, dragilor! 😊

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii