Advertisement

Responsive Advertisement

Recenzie-Totul se termină cu noi de Colleen Hoover

Titlu: Totul se termină cu noi


Autor: Colleen Hoover


Nr. pagini: 412


Editura: Epica


Traducere:Cristina Buzoianu


Punctaj: 5/5


Seria It ends with us:
1) Totul se termină cu noi
2) Totul începe cu noi (recenzie)


  Totul se termină cu noi, în engleză ''It ends with us'' de Colleen Hoover este o carte cu o cu totul altă poveste de dragoste decât cele cu care suntem obișnuiți. De altfel, toate cărțile scrise de Colleen Hoover sunt speciale și, după cum am observat, toate sunt făcute să îți rupă inima.

  În Totul se temină cu noi este prezentată povestea lui Lily Bloom, o tânără de 24 de ani care s-a mutat în Boston începându-și propria afacere. Pe parcursul cărții avem parte de două planuri:trecutul și prezentul lui Lily. În trecut este prezentată prima ei iubire, Atlas Corrigan pe care l-a cunoscut când ea avea 15 ani iar el 18 iar acesta semnifică o parte extrem de importantă din viața ei și, totodată povestea lor este una tristă și sfâșietoare. În prezent, Lily îl cunoaște pe Ryle Kincaid, un neurochirurg foarte inteligent și arătos, mai ales în uniforma lui de medic, de care Lily se simte atrasă imediat. La rândul lui, Ryle este atras de Lily dar acesta nu vrea să își încalce propriile bariere și nu își dorește mai mult de o aventură cu Lily, lucru ce se va schimba imediat ce aceasta îi intră pe sub piele iar amândoi se îndrăgostesc nebunește.

  Deși pare o poveste de dragoste, aceasta reprezintă o poveste despre sacrificiu, despre o față diferită a iubirii, despre compromisurile făcute adesea de către femei, despre lupta dintre ceea ce ne spune mintea și ceea ce ne spune inima să facem și despre cât de grea este alegerea.
  Colleen Hoover a accentuat, din nefericire, adevărul sfâșietor din spatele multor povești de dragoste înfrumusețând adevărul și transpunându-l în citatele minunate de pe paginile scrise de aceasta:

  Este de prisos să spun de câte ori am vărsat lacrimi în timp ce urmăream povestea lui Lily deoarece este imposibil ca această carte să nu ajungă la inimile oricui o citește. Adrenalina, nerăbdarea, durerea, șocul, și tristețea urmăresc fiecare pagină a acestei cărți .
  Spre deosebire de alte cărți care au renumitul happy-end aceasta are un final pe care nici acum nu sunt sigură cum să îl consider.

  Atunci când Atlas apare din nou în viața lui Lily, totul prinde o întorsătură diferită iar în viața acesteia apare o situație din care nu știe cum va putea ieși. Relația cu Ryle atârnă de un firav fir de ață iar Lily ajunge în punctul în care trebuie să facă o alegere. Trecutul sau prezentul? Ceea ce îi spune mintea sau ceea ce îi spune inima? Pe care dintre cei doi bărbați îl va alege? Pentru că ambele alegeri par dureroase și se pare că în final cineva oricum va suferi.


  Colleen Hoover are darul de a te induce în confuzie făcându-te să te întrebi ce va urma pentru că totul pare fără scăpare. Am citit această carte și am suferit împreună cu Lily, Ryle și Atlas, în mod egal deoarece Totul se termină cu noi  îți sfâșie inima, iar cel mai trist lucru este că autoarea s-a inspirat din trista realitate despre care a scris iar totul este mult prea dureros, de la dedicația acesteia, până la nota din final.

  Cu toate acestea, Totul se termină cu noi, este o carte minunată și o recomand cu tot sufletul, la fel ca pe orice carte scrisă de aceasta. Probabil că această carte a devenit una dintre preferatele mele iar tot ce pot spune este că sper să aveți o cutie întreagă de șervețele atunci când o veți citi, pentru că merită cu adevărat.

  Puteți găsi cartea la Editura Epica
  Lectură plăcută,dragii mei! :)

Trimiteți un comentariu

3 Comentarii

Unknown a spus…
Am citit cartea cu mult timp în urmă. Recenzia ta mi-a amintit cât de frumoasă este. O voi reciti cu siguranță!
Angels from books a spus…
Mulțumesc frumos :)