Advertisement

Responsive Advertisement

Recenzie-Umbre de Jennifer L. Armentrout

   Titlu: Umbre


   Autor: Jennifer L. Armentrout


   Editura: Corint, colecția Leda Edge


   Nr. Pagini: 205


   Traducere: Claudia Roxana Olteanu


   Punctaj: 5/5


   Seria Lux:

   0.5) Umbre
   1) Obsidian
   2) Onix
   3) Opal
   4) Origin
   5) Opoziție (recenzie)


   ,,Ultimul lucru la care se aștepta Dawson Black era Bethany Williams.”


   Când au venit pe Terra, Dawson și frații săi au știut că nu vor implica oamenii în viața lor. Dar asta a fost până ca Bethany să apară în viața lui Dawson. A fi luxen pe o planetă populată de oameni ar trebui să fie un secret bine păstrat și ascuns, pentru că o simplă scăpare ar putea să le distrugă viețile.

 

   Numai că dragostea este oarbă, iar atunci când Dawson se îndrăgostește de Beth, nimic nu-l mai poate împiedica să stea departe de ea. Nici măcar Daemon, fratele lui geamăn, nici măcar rudele sale, nici măcar amenințarea care o privește acum pe Beth. Nici măcar secretul lui.


   Și ar putea oare un om să trăiască ușor cu gândul că persoana pe care o iubește este un extraterestru luxen care a venit întâmplător pe Terra?


   ,,-Mă simt prost doar s-o spun, dar nu trebuie să povestești nimănui despre asta, Bethany. Nu trebuie să afle nimeni.

   Ea a râs atunci, știind că îl va surprinde.

   -Dawson, nimeni nu m-ar crede!

   -Dar asta nu îi oprește pe oameni.”


 

   Arumii, dușmanii lor, sunt peste tot, iar faptul că Beth strălucește ca o stea de fiecare dată când el o atinge și își lasă amprenta pe ea, le pune tuturor pe frunte o țintă fixă.

 

   Deși oamenii ar putea fi buni și luxenii ar putea învăța să trăiască împreună cu aceștia, ceva îi împiedică pe frații lui Dawson să o primească pe Bethany cu bratele deschise în viața lor.


,,Era obsedat. Dawson fixa cu privirea tavanul dormitorului ieșind și intrând din și în forma lui reală, ca și cum cineva s-ar fi jucat cu un întrerupător. Camera era întunecată... după care lumina alb-albăstruie dansa pe pereți. Aprins. Stins. Aprins. Stins. Faptul că nu reușea să-și mențină forma era semn clar de agitație sau de distragere gravă a atenției. lar distragerea lui avea un nume. Bethany Williams.”

 


   Cel mai rau este că acesta s-a înșelat amarnic. Când viața se întoarce împotriva lor, Daemon își jură că nu va mai lăsa o ființă umană vreodată să se apropie de ei...


   Și oare va reuși acesta să își țină promisiunea după ce a pierdut atâtea? 



   Îmi amintesc cum cu ani în urmă îmi doream să avem și nuvela tradusă, pe vremea când încă nu citeam nimic în engleză. Acum că am citit-o, mi s-a trezit dragostea pentru seria Lux, dorul și melancolia anilor când citeam despre iubitul meu Daemon.


    Chiar eram curioasă de povestea lui Dawson și a lui Bethany și probabil dacă nu aș fi citit deja seria, aș fi plâns destul de rău la finalul acestei cărticele.

 

   Dawson a fost un personaj adorabil, mult mai dulce decât geamănul lui, dar nouă ne plac ticăloșii nu e așa? De aceea Daemon va fi mereu preferatul meu, orice s-ar întâmpla! El a fost printre primele mele iubiri din serii fantasy.

 

   Nu aș fi putut să ofer acestei nuvele mai puțin de cinci steluțe, făcând parte din seria mea de suflet, din universul meu drag al luxenilor pe care îl voi iubi mereu! Recomand tuturor să citească seria și nuvelele în ordine, iar acum că avem și noi Umbre, vă doresc călătorie plăcută pe Terra alături de Dawson Black!

 

   Sper din inimă să citiți Lux, este una dintre cele mai frumoase povești citite de mine vreodată! Recomand tot de la Queen Jennifer, este o scriitoare pe care cred că orice cititor ar trebui să o încerce în viața asta, tocmai pentru că scrie atâtea genuri și atâtea povești inedite care au darul de a-ți fura inima și de a-ți smulge emoții și sute de lacrimi!

 

   Sper că v-am făcut curioși, sper să o cunoașteți pe Regină și sper să aveți parte de sărbători minunate și de lecturi magice până data viitoare, dragii mei! Sărbători pline de căldură și de cărți la fel de strălucitoare ca Dawson și Daemon în varianta lor luxenă!



Bookstagram-ul meu unde puteți găsi pozele pe care le fac, desene, reacții, unboxing-uri și multe altele: @angelsfrombooks

Seria Lux este publicată la Editura Corint în colecția Leda Edge și o puteți achiziționa de pe site-ul editurii sau de pe CartepediaLibrex și Libris

Lectură plăcută, dragilor! :)

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii