Advertisement

Responsive Advertisement

Recenzie-Cartea alinării de Matt Haig

   Titlu: Cartea alinării


   Autor: Matt Haig


   Editura: Nemira


   Nr. Pagini: 248


   Traducere: Alexandra Florescu


   Punctaj: 5/5


   ,,În întuneric, chiar și cele mai mici raze de speranță ne pot conduce acasă. Dacă mergem în linie dreaptă, ieșim de aici”


   Cartea alinării este o carte diferită de tot ce veți citi, în special diferit de ce veți citi de la acest autor. Asemănătoare cu o carte de dezvoltare personală cu texte pentru fiecare zi, Cartea alinării este un roman care are scopul de a ne aduce liniște, calm și, desigur, alinare.

   Printre sfaturile, îndemnurile și învățăturile înțelepte, Matt Haig a avut grijă să strecoare aici și melodii, titluri de cărți, rețete e mâncare, povești și tot felul de lucruri care ne pot aduce liniște sufletească.

   Matt Haig se adresează în mod direct sufletului nostru și ne învață că este în regulă ca din când în când să ne izolăm în propria bulă liniștitoare, făcând ceea ce iubim sau chiar fără să facem absolut nimic.

   ,,Poate că mintea noastră construiește închisori, dar tot ea ne dă și cheile. Viața nu este o scară de urcat, un puzzle de rezolvat, o cheie de găsit, o destinație de atins, o problemă de rezolvat”




   Matt Haig este o persoană care a trecut printr-o mulțime de încercări din care nu credea că va ieși vreodată și, totuși, în final a găsit cheia ușii în spatele căreia era închis. Chiar și în cele mai grele momente, acesta ne învață că trebuie să vedem măcar un motiv de bucurie, ceva de care să ne agațăm pentru a merge mai departe.

   Această carte ajunge într-adevăr să aducă alinare tuturor celor care ajung să o citească și ne trezește la realitate prin simplele fraze și fragmente scurte care au, însă, un impact uriaș.

   ,,Așteaptă. Ești în regulă. Poate simți că trăiești într-un coșmar. Poate că mintea îți joacă feste. Poate crezi că n-o să supraviețuiești. Dar amintește-ți un alt moment când te-ai simțit rău. Și gândește-te la ceva bun care s-a întâmplat atunci, între aceste două momente. Acel lucru bun se poate întâmpla din nou sau nu, dar ceva bun sigur se va întâmpla. Doar așteaptă.”


   A avea puterea de a trece peste momente îngrozitoare este un dar. Iar dacă nu o ai, trebuie să citești cartea lui Matt Haig, iar la final veți sfârși această lectură transformați, schimbați, cu o speranță în suflet.

   Matt Haig dedică această carte vieții și luptei pentru aceasta, pentru că este cel mai prețios dar pe care îl puteam primi. Viața poate fi cel mai greu obstacol al nostru, dar în final, este cel mai frumos lucru care ni se putea întâmpla.

   ,,Paste. Niciun aspect fizic nu merită să te abții de la a mânca paste.”

   Într-o notă mai tristă apoi mai amuzantă, apoi într-o notă emoționantă, autorul ne uimește cu sinceritatea lui și înțelegem că totul este în regulă, Că indiferent de ceea ce trăim, totul este și va fi în regulă. Dacă nu acum, cândva va fi, pentru că toți avem nevoie să trecem prin încercările vieții pentru a învăța ce înseamnă fericirea.

   Știți deja despre cărțile mele pentru suflet și despre toate topurile mele. Ei bine, Cartea alinării se pare că a intrat și ea în categoria cărților de suflet și pentru suflet! Știu că Matt Haig scrie alt gen de cărți, numai că această cărticică pare a fi adevărul din spatele carierei lui uriașe de scriitor!

   Adevărul este că fiecare dintre noi va avea nevoie la un moment dat de alinarea dată de această carte, iar acest lucru este perfect normal! Ceea ce mi-a plăcut la nebunie a fost faptul că această carte iese din tiparele cărților de vindecare și se transformă într-un ghid de urmat pentru a avea un suflet fericit.

   Melodiile, titlurile cărților, rețetele și recomandările lui Matt Haig au făcut ca acesta să pară atât de simplu și, în același timp, datorită destăinuirilor lui, atât de uman! Fiecare om va trece mai devreme sau mai târziu printr-o experiență ca cea prin care a trecut scriitorul, fie mai bună, fie mai rea, dar tocmai astfel de cărți sunt ca un colac de salvare pentru oameni.

   Dacă sunteți deprimați, dacă sunteți triști, dacă aveți inima rănită sau dacă pur și simplu sunteți fericiți, vă recomand această carte care se citește foarte repede și care este neprețuită, din punctul meu de vedere!

   Vă recomand să o citiți fie pe nerăsuflate, fie să citiți zi de zi puțin din ea. Cartea alinării ar trebui citită în orice fel posibil, atâta timp cât aceasta vă aduce, într-adevăr, alinare!

   Mie mi-a plăcut enorm de mult și m-a făcut să retrăiesc emoțiile simțite la cărțile scrise de Louise Hay, deci este de bine, vă asigur! Sper că v-am făcut curioși, sper că îi veți da o șansă, iar pâna la recenzia viitoare vă doresc lecturi și sărbători magice, dragii mei!


Bookstagram-ul meu unde puteți găsi pozele pe care le fac, desene, reacții, unboxing-uri și multe altele: @angelsfrombooks

Cărțile lui Matt Haig sunt publicate la Editura Nemira

 Le puteți achiziționa de pe site-ul editurii sau de pe CartepediaLibrex  și

Lectură plăcută, dragilor! :)

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii