Advertisement

Responsive Advertisement

Recenzie-Fărâme de șoapte de Amie Kaufman & Meagan Spooner

 

   Titlu: Fărâme de șoapte


   Autor: Amie Kaufman & Meagan Spooner


   Editura: Trei


   Nr. Pagini: 481


   Traducere: Luminița Gavrilă


   Punctaj: 4.5/5


   Seria Constelații:

   1) Cioburi de stele (recenzie)

   2) Fărâme de șoapte

   3) Frânturi de lumină (recenzie)


   Pământul nu mai este de multă vreme un loc sigur de locuit. Acum oamenii sunt forțați să locuiască pe planete precum Verona, Avon, Noiembrie sau alte locuri unde viața nu pare ceea ce ar vrea de fapt să fie. Mai ales atunci când Furia afectează toți locuitorii.


   Jubilee Chase este un căpitan desăvârșit trimis pe Avon să supună coloniștii rebeli. Ea știe să își ascundă sentimentele și emoțiile mai bine decât oricine. Și este singura care nu a fost vreodată afectată de Furie. Furia îi face pe oameni să își piardă mințile și să ucidă cu sânge rece, fără rațiune pe oricine. Dar cei afectați sunt avertizați de asta atunci când apar visele. Însă Jubilee nu visează. Ea nu a mai visat de când avea opt ani. Și nici nu are nevoie de vise.


   Însă nici dacă ar fi avut, ea nu ar fi știut ce avea să urmeze. Atunci când Flynn Cormac, fratele renumitei Orla Cormac, o răpește, viața ei se schimbă. Flynn este un rebel, singurul rămas din familia sa care conduce revolta împotriva corporațiilor care nu au terraformat și planetele unde nu se poate trăi, așa cum au promis. 



   Iar când acesta o ține prizonieră, departe de restul rebelilor, Jubilee înțelege că intenția lui nu este să o omoare. El vrea informații cu privire la o bază care nu există. Poate că este nebun. Sau poate că Avonul se joacă cu mințile lor.


   Dar timpul este prea scurt pentru a încerca să afle secretele acestei planete iar curând, rebelii află de Jubilee și vor să o omoare. Atunci, Flynn face un gest ce îl poate costa viața. Îl eliberează pe dușmanul lor, riscând totul.


   Printre scenarii de coșmar, printre presupuneri, trădări și înșelăciuni, într-o lume unde soldații și rebelii riscă să înceapă un război, Jubilee și Flynn se îndrăgostesc iar dorința lor de pace îi conduce acum mai mult decât oricând. Dacă pe Avon totul poate fi reparat? 

   Dacă ura ce durează deja de zece ani poate fi încheiată? Dacă ei pot fi mai mult decât doi comandanți gata să se sfâșie între ei?


   Dar atunci când tot mai mulți oameni dragi sunt pierduți, când propriii lor oameni îi izgonesc, Jubilee și Flynn sunt gata să destăinuie secretele din spatele nenorocirilor de pe planeta lor. Când LaRoux Industries apare în peisaj, doar două persoane sunt potrivite pentru a-i ajuta. Astfel, Jubilee apelează la fostul ei comandant.

   ,,Cum ziceați voi? Cer senin.
   Cuvintele astea, venind de la ea, mă lovesc în inimă ca un cuțit.”

   ,,Ai încredere în ceea ce simți.”

   Oamenii încep războiul iar sângele va inunda în curând străzile planetei lor. Însă când reapar ființele șoptitoare, speranța și teama lor crește. Doar Lilac și Tarver le sunt alături într-o luptă pe viață și pe moarte.


   Dacă ceea ce ascunde LaRoux Industries este secretul din spatele rezolvării tuturor problemelor din univers? Și dacă ei trebuie să riște să descopere adevărul?

   Acum când inimile lor s-au apropiat, Jubilee și Flynn riscă să piardă ultimul lucru care le-a mai rămas. Ce faci când toată planeta este împotriva ta? Ce faci când nu știi cum să demaști cel mai mare rău din lume?


   Pe marginile unei lumi distruse, cei doi caută un răspuns. Iar acesta vine atunci când se așteptau cel mai puțin. Dacă prețul întregii lumi este durerea ta? Dacă suferința și o inimă zdrobită pot salva o planetă întreagă?

   Jubilee și Flynn sunt pe cale să afle. Iar totul se transformă în curând în fărâme mici de șoapte.

   Am fost sigură că îi voi acorda patru steluțe acestui volum. Asta până când am ajuns la final, plângând, cu sufletul la gură pentru cei doi protagoniști și cu durere în suflet pentru omenire, pentru adevărul din spatele acestor povești fascinante, înduioșătoare și pline de acțiune!

   Auzisem că acest volum este cel mai slab și am văzut și nota de pe Goodreads, însă nu am putut să rămân de piatră în fața acestui deznodământ, având în vedere tot ceea ce trăim astăzi în lume. Nu am putut să nu mă gândesc la replicile din final adresate de Flynn lui Jubilee. Dacă veți citi, veți înțelege la ce mă refer.


   Povestea a fost foarte interesantă pentru mine și cred că deja ați înțeles cât de mult ador cărțile a căror acțiune are loc în spațiu! După Cioburi de stele, mintea mea a stat numai la acest volum și la dorința de a termina această serie cât mai repede.


   În ciuda felului lent de la început în care a început totul, Jubilee și Flynn m-au cucerit. Jubilee cea fără inimă, rece și indiferentă, Lee cea pe care încerca să o afișeze, întreaga fațadă care se prăbușește zguduitor în final, mi-au frânt inima.


   Flynn, singurul din familia lui, cel mai pașnic dintre rebeli, cel care spera la pace și la o lume mai bună, cel care se îndrăgostește de dușmanul lui, cel care mi-a intrat din prima în suflet! Relația lor a evoluat atât de bizar dar atât de frumos, cu toate că aceasta i-a costat mult. Am adorat scenele în care i-am regăsit și toate replicile lor care îmi păreau perfecte pentru ale imortaliza și a  le posta aici dar m-am abținut să nu fac o recenzie interminabilă de citate!


   Cred că tot ce pot spune este să citiți această serie pentru că mie mi s-a făcut pur si simplu milă de noi, de oemenire, de tot ceea ce se întâmplă acum iar realitate, comparabil cu povestea unei lumi defecte, cu probleme, poate imposibil de reparat. Cred că Amie și Meagan au scris niște romane uluitoare care îți transformă inima în cioburi și praf de stele...Sper doar ca și ultimul volum să fie la fel de impresionant!

Seria Constelații este publicată la Editura Trei.
Puteți achiziționa seria de pe site-ul editurii, de pe Libris sau de pe Cartepedia

Lectură plăcută, dragilor! :)

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii