Advertisement

Responsive Advertisement

Recenzie-Ugly love de Colleen Hoover

   Titlu: Ugly love


   Autor: Colleen Hoover


   Editura: Epica Publishing House, colecția EpicLove


   Nr. Pagini: 347


   Traducere: Cristina Buzoianu


   Punctaj: 5/5 

 

   Miles Archer ar fi trebuit să fie doar vecinul lui Tate Collins, însă atunci când îl întâlnește în apartamentul fratelui ei, Corbin, ea nu știe cum să reacționeze pentru că nu s-ar fi așteptat să îl găsească nici beat și nici plângând.


   Când el începe să delireze strigând-o pe o anume Rachel, Tate știe că Miles este un om distrus. Iar oamenii distruși nu pot fi reparați. Iar dacă el e așa, Tate nici nu vrea să își imagineze ce simte femeia pe nume Rachel.



   Aflăm în curând că atunci când Miles avea optspezece ani a cunoscut-o pe Rachel iar totul între ei a fost dragoste la prima vedere. Miles s-a îndrăgostit iremediabil de ea. Dar unde este acum? Și de ce suferința lui are legătură cu femeia de care s-a îndrăgostit atât de profund?


   Când Miles se trezește a doua zi, el este intimidant, impunător și complet diferit de bărbatul care cu doar o seară în urmă a plâns pe umărul ei. Între ei ies scântei, tunete și fulgere. Ea și Miles nu se pot înțelege și par să facă parte din două lumi diferite. Însă trebuie să încerce iar să pornească cu dreptul având în vedere că el este cel mai bun prieten al fratelui ei, amândoi fiind piloți de avion.


   Cei doi încearcă să ia totul de la început și să dea uitării episodul de la prima lor întânire. Miles este un bărbat greu de descifrat, tăcut, obsedat de munca sa, un bărbat care nu lasă nimic să îi trădeze adevăratele sentimente și emoții, nici măcar apartamentul său în care o invită să învețe și care e locuit de patru ani dar e mai gol decât o cameră de cămin.


   Dar curând, zidurile lui încep să fie dărâmate, lăsând la iveală emoții la care Tate nu s-ar fi așteptat vreodată. Chimia dintre ei devine foarte puternică iar atracția îi dă de gol.


   ,,Cred că ești atras de mine, Miles.” 



   Însă după primul lor sărut, Miles se retrage avertizând-o pe Tate să nu îl mai lase să facă asta vreodată. Dar cum ar putea ea să îl îndepărteze pe unul dintre cei mai chipeși bărbați pe care i-a întâlnit vreodată? Iar atunci când viața amoroasă a lui Miles devine subiect de discuție la cina în familie de Ziua Recunoștinței, Tate nu poate să creadă că el nu a mai atins o femeie de șase ani.


   ,,Sunt atras de tine, Tate, continuă, cu voce joasă. Te doresc, dar te doresc fără toate celelalte lucruri.”


   ,,Nu-mi voi permite să mai iubesc pe nimeni niciodată, Rachel. Niciodată.”


   Dar ceea ce își dorește Miles nu este nici pe departe și ceea ce își dorește Tate. Ar putea ea să aibă o relație cu beneficii fără să se implice emoțional? Fără să înceapă să îl iubească pe acest bărbat frumos și rănit?



   Dar Tate acceptă orice îi oferă Miles, neștiind că s-a îmbarcat la bordul a mii de lacrimi și suspine cu un bărbat prea defect ca să mai poată iubi vreodată, un bărbat care a cunoscut cea mai urâtă față a iubirii.


   ,,-Nu îmi pune întrebări despre trecut, îmi spune el ferm. Și nu te aștepta la un viitor.”


   Tate ar striga că vrea să fie viitorul lui, și-ar dori să afle toate trăirile și momentele prin care a trecut care l-au făcut să nu mai vrea să fie împreună cu nicio femeie atâția ani. Dar nici măcar nu se aștepta la ceea ce avea să vină.


   Când Miles avea optsprezece ani a cunoscut-o pe Rachel iar curând, soarta s-a împotrivit relației lor și au aflat că vor fi frați vitregi. Dar nici asta, nici distanța și nici părinții lor nu au putut sta în fața iubirii lor. S-au iubit profund, sincer și real, așa cum iubești o primă și o ultimă iubire. Dar destinul nu i-a lăsat să fie fericiți și i-a zdrobit dureros, făcându-le inima bucăți.


   Ce s-a întâmplat cu dragostea lor? Ce s-a întâmplat cu el și cum va putea Tate să facă față unei relații cu un bărbat ca Miles care pleacă de fiecare dată, după fiecare seară de sex lăsând-o singură și pustiită cu propriile gânduri?


   ,,Nu, Miles, eu te urmez. Așa e între noi. Tu ești solid, eu sunt lichid. Tu despici apele, eu merg în urma ta.”



   Totul între ei este doar pasiune mistuitoare. Nopțile trec iar ei continuă angajamentul însă Tate își dorește mai mult. Își dorește să o poată privi în ochi, își dorește să îi poată povesti trecut lui, să doarmă lângă ea, își dorește să o poată iubi.

   Dar ce se întâmplă când Miles este prea speriat, prea distrus iar inima lui este sfâșiată? Ce se întâmplă când rănile lui îi provoacă și ei răni? Ce se va întâmpla cu femeia care a ajuns să îl iubească? Și mai important, ce a trăit Miles și l-a schimbat atât de mult?


   ,,-Presupun că, dacă un om a cunoscut cea mai urâtă față a iubirii, e posibil să nu vrea s-o mai trăiască a doua oară.”


   Știți deja faptul că Colleen Hoover este una dintre autorii mei preferați! Știți deja că aproape toate cărțile ei sunt pe lista topului meu de cărți care mi-au frânt inima! Deși am citit cu ani în urmă Ugly love, nu am putut să nu îi fac și o recenzie pentru că este una dintre cele mai triste și frumoase cărți pe care le-am citit vreodată!

   Ugly love a fost prima carte pe care am citit-o de la Colleen și mi-a furat inima. Este o carte care chiar își merită titlul pentru că ,, fața urâtă a iubirii” este cea mai bună descriere pentru ceea ce a trăit Miles.

   Miles este un bărbat distrus a cărui poveste mi-a frânt inima și mi-a plăcut enorm de mult felul în care capitolele înfățișau perspective diferite, una prezentă a lui Tate, una trecută relatată de Miles. Iar fiecare capitol al lui Miles m-a înduioșat și mi-a înmuiat sufletul. Pentru că am plâns atât de mult la această carte și știu că abia m-am abținut în toți anii aștia să nu o recitesc.

   Mi-a fost milă de Tate pentru că nu puteam să nu mă gândesc la faptul că nu merita felul în care Miles se comporta cu ea. Mi-a fost milă pentru că ea cerșea iubirea în fața unui bărbat incapabil de a mai iubi din nou.

   Povestea lor este pe cât de delicioasă, pe atât de dureroasă și de frumoasă! Și cum eu sunt fana cărților care prezintă povești adevărate, nu am putut să nu mă gândesc la poveștile din viața reală, la oamenii reali ce s-au transformat în Tate Collins și Miles Archer.

   Colleen Hoover este autoarea care a scris cărțile mele preferate pentru că ea nu a putut niciodată să nu strecoare drama și suferința în poveștile ei iar dacă vreți să aflați care este cea mai urâtă față a iubirii și cum o puteți distruge, Ugly love este romanul perfect!


Romanele minunatei Colleen Hoover sunt publicate la editura Epica Publishing House

 Le puteți achiziționa pe toate de pe Elefant.ro

 Sau de pe Libris.ro


Lectură plăcută, dragilor! :)




Trimiteți un comentariu

0 Comentarii