Advertisement

Responsive Advertisement

Recenzie-Mai rece ca gheața de Jennifer L. Armentrout

Titlu: Mai rece ca gheața


Autor: Jennifer L. Armentrout.


Editura: Litera


Nr. Pagini: 543


Traducere: Ana Dragomirescu


Punctaj: 5/5

Seria Apocalipsa Elementelor:
1) Mai fierbinte ca focul (recenzie)
2) Mai rece ca gheața
3) Până la ultima suflare (recenzie)

   Inima Laylei s-a frânt într-o mie de fărâme atunci când Roth a fost aruncat în Infern iar tot ce încearcă acum este să treacă peste și să își vadă mai departe de viață. Dar atunci când Roth apare iar în viața ei nu își poate manifesta fericirea și dragostea pe care le simte la vederea lui. Însă Roth îi zdrobește fiecare speranță, scopul sosirii și descătușării lui din iad fiind dorința ca Demonii să încheie un pact cu Gardienii. Durerea Laylei la cuvintele lui este imensă, mai ales când află că ea a fost o simplă distracție pentru el. Ea nu este scopul pentru care el s-a întors pentru că deabia acum realizează că Roth nu a ținut niciodată la ea cu adevărat.

   Însă șocul tuturor apare atunci când Roth divulgă motivul venirii lor: Un Lilin a fost născut. După îndelungate investigații și priviri ucigătoare din partea Gardienilor asupra Laylei, aceștia decid să încheie înțelegerea și să găsească Lilinul.

   Dar totul devine din ce în ce mai complicat când Roth se întoarce în viața ei iar Layla este nevoită să îl vadă pe acesta zi de zi. Oscilând între dragostea pentru Roth, care s-a dovedit a fi o greșeală și dragostea imposibilă pentru Zayne, Gardianul pe care îl cunoștea de când era mică și pe care îl iubea în secret, viața ei este o luptă între viața unei fete normale de șaptesprezece ani cu probleme în dragoste și viața unei fete care este în parte Demon, în parte Gardian.

   Când Zayne se apropie de ea și încearcă să îi arate adevăratele lui sentimente, Layla știe că dragostea ei pentru el este cea mai periculoasă armă care l-ar putea ucide în orice clipă iar Layla știe că nu și-ar putea ierta-o vreodată dacă ea ar deveni motivul pierderii lui.

    În cumpăna din inima ei, amintirile cu Roth și dragostea pentru el încă au un loc nemeritat și dureros. Dar pe parcurs, barierele lui Roth par să cedeze și să ne lase cu o singură întrebare: ce simte el cu adevărat?

   Sarcasmul și aroganța nu încetează să îl urmeze dar replicile sale ajung curând să îi trădeze sentimentele și emoțiile.

   Clanul Gardienilor devine tot mai nesigur pentru Layla iar ceea ce cândva reprezenta un loc călduros și primitor se transformă într-un loc rece plin de oameni care par să o urască. Când răspunsurile lor la întrebări nerostite încep să se arate, lumea Laylei este dată peste cap iar curând avea să afle că trădarea este de fapt cel mai dureros sentiment.

   Singurele persoane care au acceptat-o cu adevărat au fost întotdeauna Zayne și Roth, dar ce poate ea să aleagă când realizează că iubește doi bărbați?

   Trădarea nu înceteze să curgă în viața Laylei ca o lavă care îi arde inima și sufletul. O greșeală duce la altă greșeală și la alta, apoi la o alta, iar în final, inima Laylei se face țăndări. Când toți îi întorc spatele, când a pierdut un bărbat din viața ei, celălalt bărbat pe care îl iubește apare amenințător și gata să spulbere tot pentru a o salva.

   Dar oare Layla mai poate fi salvată? Dragostea poate fi ca o otravă dar poate să fie și o dulce agonie pentru o inimă frântă. Tot ce știau ei pare să fie greșit iar sfârșitul pare mai aproape decât oricând. Se pare că nu toți au parte de un final fericit. Sau poate au? Dansând pe marginea unei prăpăstii, dragostea pare să fie singura lor armă secretă. Dar ce e de făcut când tot dragostea este cea care te-a adus aici? Putem spera doar ca inevitabila cădere să nu doară atât de mult...


   Oh Doamne! Nu pot să cred că și volumul doi se termină la fel de prăpăstios ca primul. Poate chiar mai rău! Nu știam la ce să mă aștept când am început seria asta dar știam că dacă este scrisă de J.Lynn, atunci trebuie să fie genială. Și a fost!

   Evident că am avut parte de un alt personaj arogant și sarcastic, exact cum știți că îmi plac mie. A fost,însă, complicat să aleg între Roth și Zayne, doi bărbați la poli opuși, unul blând și unul vulcanic, unul nebun de legat iar unul calculat dar amândoi au un lucru comun: dragostea pentru Layla. Iar de Layla mi-a plăcut extrem de mult și am apreciat empatia, bunătatea ei și sufletul pur de care i-au spus Roth și Zayne mereu. Mi-au plăcut enorm toate scenele dintre ea și Roth cât și cele dintre ea și Zayne și nici acum nu pot spune pe cine prefer, cu toate că îl prefer puțin puțin mai mult pe Roth. Dar și Zayne este genial... Desigur că am adorat-o pe Bambi și nu putem să nu observăm cât de important este rolul ei în viața Laylei, dar asta veți afla în final.

   Am apreciat felul în care evoluează relația ei cu Stacey și cu Danika și am fost sigură de felul în care va ajunge Abbot să se comporte cu ea.  Mă așteptam ca acțiunea să se oprească fix la mijloc în finalul volumului dar clar nu m-am așteptat la asta iar acum trebuie să aștept cu sufletul la gură să apară ultimul volum. :(

   De obicei întorsăturile bruște de situații au loc undeva în mijlocul povestirii dar nu, J.Lynn ne-o aruncă fix în ultima pagină, în ultimul rând. Sun șocată și mi-a plăcut foarte mult acest volum, la fel de mult ca și primul iar tot ce pot spune este că aștept cu nerăbdare continuarea iar această serie merită citită pentru că povestea prezentată este complexă, universul creat de autoare este unul diferit și intrigant și, desigur,  trebuie să o citiți pentru că este scrisă de Jennifer L. Armentrout, iar fanii știu că asta spune multe! :)


Volumele sunt publicate la Editura Litera și le puteți achiziționa de pe Litera.ro


Lectură plăcută, dragilor! :)

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii