Advertisement

Responsive Advertisement

Recenzie-Wilder de Rebecca Yarros

   Titlu: Wilder

   Autor: Rebecca Yarros 

   Editura: Bookzone 

   Nr. Pagini: 429

   Traducere: Elena Macoviciuc

   Punctaj: 3.5⭐/5⭐

   Seria The Renegades:

   1) Wilder

   2) Nova

   3) Rebel


,,-Ai zburat!
-Cum aş fi putut să nu o fac, când tu mi-ai dat aripi?”


   Așa cum îi spune și numele, Wilder este povestea controversată a lui Paxton Wilder, un tânăr sportiv extrem și aventuros care face parte dintre Renegați. El și echipa lui de cascadori bucură publicul cu documentarul lor extrem și periculos care acum are loc pe Athena, un vas de croazieră. Aici îl cunoaște Leah Baxter pe Paxton. Leah este o studentă  determinată, dar este o tânără cu un trecut dur și întunecat în care a trăit un accident care i-a schimbat cu totul cursul vieții. 

   Cu toate acestea, Leah este gata să își înfrunte temerile și traumele pentru a deveni meditatoarea lui Paxton pe durata unui semestru petrecut pe nava Athena care găzduiește o universitate. Astfel, Leah va avea ocazia să termine facultatea mai repede și să-și lase trecutul în urmă.

   Deși întreaga viață a lui Paxton o reprezintă Renegații, acesta are la rândul său un trecut plin de demoni care încă pândesc din umbră și nu îi dau pace. 

   Toată lumea știe istoricul lui Paxton, toate femeile știu că Wilder nu este un bărbat statornic. Însă ceva din Leah aprinde o scânteie în sufletul său. Dar cum să se apropie protagonista de riscuri și de pericol când încearcă să fugă de acestea deja de doi ani de zile? 

   Cascadoriile Renegaților o vor îmbrățișa pe Leah din prima clipă, iar pe bordul unei nave, departe de casă, departe de trecut și de amintiri, este foarte simplu să te îndrăgostești. 

   Dar este și mai greu să oferi o șansă celui care îți ascunde lucruri încă din prima clipă de când te-a văzut. Nimic nu este întâmplător, însă venirea lui Leah printre Renegați scoate la iveală prezența unui trădător printre aceștia. Și oare va reuși Leah să își țină propriii demoni în frâu când în inima ei se strecoară tocmai Paxton Wilder? 

   Wilder este primul volum din seria The Renegades scrisă de Rebecca Yarros, iar eu auzisem de această autoare doar asociată cu Fourth Wing. Care da, se află în biblioteca mea, însă nu am ajuns încă acolo. Din ce știu eu, editura Bookzone obișnuiește să caute povești mai vechi de la autori ce acum sunt populari, însă cred că la început de drum, nu toți autorii erau străluciți. Iar acest lucru se observă și la Wilder. 

   Paxton și Leah sunt personaje complexe, cu povești de viață profunde, care se dezvăluie pe măsură ce acțiunea avansează. Dinamica dintre ei este captivantă, pentru că în timp ce Leah încearcă să-și controleze viața calculată, Paxton o împinge să iasă din zona ei de confort, forțând-o să se confrunte cu fricile ei cele mai crunte. 

   Contextul navei și întreaga idee a Renegaților și, mai ales secretele care ne sunt dezvăluite pe parcurs, fac ca această carte să fie una foarte interesantă. DAR! Felul grăbit în care Leah se îndrăgostește de Paxton și întreaga lor relație au avansat mult prea brusc. 

   Mi-a plăcut că m-am întrebat continuu cine poate fi trădătorul, mi-a plăcut că au prezentat povestea lui Nick așa de târziu și mi-au plăcut toate poveștile din trecutul lor. Widler este o carte bună, însă după ce am văzut toate opiniile de pe Bookstagram, așteptam acel sparkle și speram că va fi ceva mult mai strălucit. 

   Pentru cei care sunt la începutul drumului de cititor, mai ales în materie de gen romance, cartea asta este foarte bună. Pentru cei ca mine care citesc de zece ani cărți romance, se putea și mai bine. Pe alocuri a fost totul lent, iar brusc venea o secvență pe care o citeam cu sufletul la gură. A fost o lectură ca un montagne-russe. 

   Însă, cu toate acestea, Wilder este o carte captivantă. Mai ales datorită Renegaților care m-au făcut să mă gândesc la ticăloșii lui Vicious din Todos Santos creați de L. J. Shen, dar acolo este o cu totul altă poveste.

   Sunt convinsă că mulți vor iubi această carte și vă îndemn, ca de fiecare dată, să oferiți șanse tuturor cărților care vă pică în mână. Și, desigur, vă mulțumesc că mi-ați citit recenzia, dragilor! Sper să aveți parte de lecturi magice și periculoase la fel ca și cascadoriile lui Paxton! Sau să îi spun Wilder? 

   Cu dragoste,

   Ruxandra de la Angels From Books


Bookstagram-ul meu unde puteți găsi pozele pe care le fac, desene, reacții, unboxing-uri și multe altele: @angelsfrombooks

 Cartea este publicată și o puteți găsi la editura Bookzone.

De asemenea, o puteți achiziționa de pe site-ul editurii.

Lectură plăcută, dragilor! 😊

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii