Advertisement

Responsive Advertisement

Recenzie-Terapia copilului interior + Ghid terapeutic de Robert Jackman

   Titlu: Terapia copilului interior

   Autor: Robert Jackman

   Editura: Bookzone

   Nr. Pagini carte: 319

   Nr. Pagini ghid: 270

   Traducere: Cosmin Nedelcu

   Punctaj: 5👼/5👼


,,Dacă eu nu investesc în mine, nimeni n-o va face.”


   Am amânat această recenzie pentru că a fost mult de analizat, mult de gândit, de calculat și multe gânduri de adunat. Trebuie să încep prin a spune că este o carte pe care toți ar trebui să o citim. Și aici nu mă refer la ceea ce spun mereu, ci la faptul că fiecare om din lumea asta are un copil interior. Și, ce să vezi, fiecare copil interior are traume, unele mai ușoare, altele mult mai adânc înrădăcinate decât am crede noi. 

   Felul în care Robert Jackman vorbește aici direct cu sufletul nostru îl face pe cititor să realizeze tocmai faptul că are nevoie de această lectură. Mai mult de atât, terapia copilului interior se pliază pe fiecare tip de persoană, pe fiecare tip de traumă și pe fiecare tip de personalitate. 

   Deși este prima oară când fac asta, aleg ca această recenzie să fie despre două cărți, în mare parte pentru că jurnalul de la Terapia copilului interior vine obligatoriu la pachet cu cartea și nu văd sensul a două recenzii. Iar când zic obligatoriu la pachet, mă refer că jurnalul nu poate fi luat fără carte, însă cartea poate fi luată fără jurnal, pentru că toate notițele care ar putea fi luate în acesta pot fi luate simplu pe hârtie. 

   Și, credeți-mă, veți scrie mult și veți avea nevoie să faceți asta, deci, este inevitabil să nu iei notițe. Terapia copilului interior este cu adevărat terapie, este un întreg proces de vindecare, o călătorie lângă, dureroasă, dar care merită cu adevărat. Ceea ce mă duce cu gândul la faptul că această carte nu este atât de populară pe cât ar trebui. 

   Citind-o, printre exemplele de comportamente, în afara de propria mea persoană, am regăsit o mulțime de oameni din viața mea care au nevoie de această carte. De fapt, dacă stau și mă gândesc, pot să atribui tuturor celor pe care îi știu câte un capitol din cartea asta. Ceea ce duce din nou la concluzia că fiecare dintre noi are ascunsă în suflet o traumă, fie că vrea să recunoască sau nu. Iar acceptarea este primul pas către terapia copilului interior. Și, oricât de contradictoriu ar suna, și negarea este, deopotrivă, tot un prim pas către acest drum. Ca să înțelegeți ce spun, mai bine auziți asta de la Robert Jackman... 

   Cred că această carte și jurnalul ei sunt o capodoperă. Cred că Terapia copilului interior este un set de ședințe gratis de terapie prin care oamenii pot repara totul. Să nu uităm că toți avem un copil interior de care fie am uitat, fie chiar nu știam până acum. 

   Iar acum că v-am atras atenția acestui aspect, întrebarea e, cum credeți că este copilul vostru interior acum? Dacă este oricum numai nu fericit, ei bine, urmează o întreagă aventură... 

   Însă ce poate fi mai frumos decât să aduni și să pui la loc toate acele părți mici și zdrobite din tine?

   Trauma nu a fost o alegere, dar terapia este una. La fel și ignoranța și cred că lumea este atât de nefericită astăzi tocmai din cauza ignoranței lor pe care au arătat-o copilului lor interior care se manifestă zi de zi în adultul din ei. Așa că dacă un copil interior e terifiat, speriat, trist, cum poate adultul să fie? 

   Fie că vrem să recunoștem sau nu, cu toții avem nevoie să fim reparați și eliberați de lucruri care au rămas legate de noi până în ziua de azi. Așa că de ce să nu înceapă schimbarea de azi? De ce să nu ridici de jos și să îmbrățișezi strâns copilașul din sufletul tău care stă în genunchi, plângând, cu genunchii juliți, cu un ursuleț de pluș în mână, așteptând atenția ta? 

   Nu uitați că fiecare dintre noi a fost cândva mic, vulnerabil și inocent, iar cândva aceste lucruri s-au pierdut, dar, asemenea unui copac pe care îl tai, rădăcinile rămân, iar din acestea poate răsări oricând un nou vlăstar. Numai dacă ai grija de el, dacă îl uzi și îi oferi lumina de care are nevoie. 

   Și, Doamne, câți oameni știu care înoată în întuneric și care au enorm de multă nevoie de lumină... Trebuie doar să vrei. Iar terapia copilului interior este primul pas din acest nou capitol care nu va fi deloc ușor, dar care va merita din plin! Cine a spus că lucurile care îți aduc fericire, în cele din urmă, sunt ușoare? 


,,Viața te iubește, viața îți zâmbește!”


Bookstagram-ul meu unde puteți găsi pozele pe care le fac, desene, reacții, unboxing-uri și multe altele: @angelsfrombooks

 Cărțile sunt publicate și le puteți găsi la editura Bookzone.

De asemenea, o puteți achiziționa de pe site-ul editurii.

Lectură plăcută, dragilor! 😊
Semnat, Ruxandra de la Angels from books.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii