Advertisement

Responsive Advertisement

Recenzie-Soarele de la miezul nopții de Stephenie Meyer

   Titlu: Soarele de la miezul nopții


   Autor: Stephenie Meyer


   Editura: Paladin


   Nr. Pagini: 886


   Traducere: Laura Frunză & Mihaela Alexandrescu


   Punctaj: 5/5


   Seria Twilight:

   1) Amurg

   1.5) Life and Death: Twilight Reimagined

   2) Lună Nouă

   3) Eclipsa

   3.5) Noua și scurta viață a lui Bree Tanner

   4) Zori de zi

   5) Soarele de la miezul nopții 

   6) Untitled


   ,,Iubirea pe care o simțeam pentru ea nu mă împiedica s-o omor dacă-mi îngăduiam greșeli. Cu toate astea, nu mai simțeam monstrul acum și nici nu-l mai găseam nicăieri în mine. Poate că dragostea îl amuțise.”


   Cu toții știm celebra poveste de dragoste care s-a născut între un vampir de o sută patru ani și o tânără umană de doar șaptesprezece ani. Bella Swan și Edward Cullen au făcut ravagii cu iubirea lor, însă acum, după atâția ani de la publicarea celebrei serii, avem șansa să privim întâlnirea lor prin ochii lui Edward.

 

   Familia Cullen este pe cât de misterioasă, pe atât de fascinantă. Deși aceștia reușesc foarte bine să își ascundă adevărata natură, Edward este la un pas să dezvăluie totul atunci când Bella Swan se mută la liceul din Forks, acolo unde învață vampirul și frații săi.

 

   Ceea ce îl intrigă pe Edward nu este doar mirosul apetisant al Bellei, ci și tăcerea din mintea ei. Fiecare vampir se naște cu o putere, iar Edward este capabil să citească mințile oricărei ființe. Poate citi mintea oricui, în afara de cea a Bellei Swan.


Oricât de mult și-ar dori acesta să stea departe de ea, eșuează de fiecare data lalamentabil. După o lungă existență, în față cu eternitatea, Edward se îndrăgostește de o muritoare. Și cum ar putea acesta să plece din viața ei înainte să o distrugă?

 


   ,,-Se îndrăgostește de o ființă umană? a repetat Esme pe un ton șocat. De fata pe care a salvat-o astăzi? Se îndrăgostește de ea?

-Ce vezi, mai exact, Alice? a vrut Jasper să știe.

Alice s-a întors spre el. Am continuat, amorțit, să îi privesc țintă profilul.

-Totul depinde de cât de puternic este el. Ori asta, ori o omoară el direct - s-a întors să-mi întâlnească privirea din nou, uitându-se furioasă -, ceea ce m-ar enerva la culme, Edward, ca să nu mai spun ce ar insemna pentru tine. S-a răsucit înapoi spre Jasper. Ori va deveni una dintre noi cândva.

Cineva a icnit. Nu m-am uitat să văd cine."


   De parcă răul o atrage la fiecare pas, Bella se apropie de Edward și, ușor, ușor, secretele lui par că sunt distruse asemenea unor ziduri de apărare care cad. Numai că acestea nu îl apăreau pe Edward, ci pe ea, omul fragil care ajunge curând în sânul unei familii de vampiri.

 

   Viitorul este plin de posibilități, iar sora lui Edward are o mulțime de viziuni cu întorsătura pe care viața lor și a Bellei o poate lua. Însă dacă viața lor poate însemna sfârșitul pentru cea a femeii pe care Edward știe că o va iubi?

 


   "În schimb, m-am rugat la Dumnezeul ei. Pentru că, dacă în universul ei exista o putere mai înaltă și milostivă, atunci în mod sigur, absolut sigur, el sau ea avea să fie preocupat e cea mai curajoasa și mai blândă fiică a sa. Dacă nu, atunci o asemenea entitate nu avea niciun rost să existe. Trebuia să cred că Bella conta pentru Dumnezeul acela îndepărtat, dacă el exista într-adevăr. [...] M-am rugat la Dumnezeui ei cu toata spaima sufletului meu damnat și pierdut, pentru ca el - sau ea - să mă ajute s-o protejez pe Bella de mine însumi"


Totul ține de cei doi și de decizia pe care o vor lua. Ce viitor poate avea o iubire dintre două ființe atât de diferite? Aceștia aveau să afle curând...

 

   Au trecut mai bine de șapte ani de când mi-am cumpărat și am citit această serie minunată care a devenit una dintre poveștile mele de suflet. La acea vreme nu mă gândeam că Stephenie Meyer se va gândi să scrie încă patru volume și din perspectiva lui. Sau, cel puțin, eu mă aștept ca aceasta să rescrie toată seria și din perspectiva vampirului care a furat atâtea inimi.


   Recunosc că după atâția ani și după atâtea povești noi, Twilight era în mintea mea ca o poveste încețoșată, ca un film vechi uitat de timp. Deși de obicei nu sunt de acord cu volumele de acest gen adăugate unei serii, în anumite situație sunt pro perspectivelor diferite.

 

   Iar această situație este una. Cred că Midnight sun a fost exact ce îmi trebuia mie, unui cititor care a uitat destul de multe din primul volum al seriei. Cu această ocazie, am reușit să îmi amintesc începutul iubirii dintre cele două personaje, dar am avut și ocazia să văd totul prin ochii lui Edward Cullen.

 

   Tot ce pot spune este că acest volum mi-a fost atât de drag și mi-a redat atâtea amintiri frumoase, m-a făcut să simt atâtea emoții și m-a propulsat în atmosfera de acum mulți ani pe care o simțeam când citeam seria pentru prima dată.


   Am avut șansa să cunosc gândurile și emoțiile lui Edward, am cunoscut o mulțime de aspecte pe care nu le-am aflat în perspectiva Bellei și mi s-a potolit dorul, pentru că eram destul de hotărâtă să recitesc seria, deși încă nu sunt sigură că nu voi lua volumul 2 ca să continui să îmi amintesc ce se întâmplă mai departe cu personajele mele dragi.

 

   Cine poate avea răbdare alți ani până vor apărea și celelalte volume din perspectiva lui? Până atunci, eu vă rog din suflet să citiți această poveste frumoasă, această serie care a furat atâtea inimi și care a ajuns atât de cunoscută pentru o iubire sinceră interzisă și fragilă. Citiți povestea lui Edward și a Bellei și porniți în aventura asta frumoasă care vă va lăsa pentru totdeauna cu o amintire dragă, care va rămâne în sufletul vostru mereu.


   Sper ca toată lumea să ofere o șansă pentru Twilight, pentru că datorită lui Edward Cullen datorită lui Damon Salvatore și datorită Academiei Vampirilor, cu toții știm că vampirii nu sunt deloc răi, nu-i așa Până data viitoare, până la următoarea recenzie, vă doresc lecturi magice, dragilor!

Bookstagram-ul meu unde puteți găsi pozele pe care le fac, desene, reacții, unboxing-uri și multe altele: @angelsfrombooks

Cartea este publicată la Editura Paladin și o puteți achiziționa de pe site-ul editurii, de pe  CartepediaLibrex și Libris

Lectură plăcută, dragilor! :)

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii