Advertisement

Responsive Advertisement

Recenzie-Ai încredere în viață de Louise Hay

   Titlu: Ai încredere în viață


   Autor: Louise Hay


   Editura: For you


   Nr. Pagini: 400


   Traducere: Răzvan Năstase


   Punctaj: 5/5


   ,,-N-aș fi aici unde mă aflu acum dacă nu i-aș fi iertat pe oamenii care m-au rănit. N-aș vrea să mă pedepsesc azi pentru ce mi-au făcut ei în trecut. Louise definea foarte simplu iertarea ca fiind capacitatea de a te desprinde de trecut, drumul către libertate și un ingredient miraculos pentru a-ți zugrăvi viitorul în culori noi și strălucitoare.”


   Poate că mulți o știu pe Louise Hay, poate că mulți i-au citit cărțile, însă pentru cei care nu o cunosc, ea este o eroină și o autoare care a schimbat mai multe vieți decât ne putem noi imagina. Louise Hay a avut o viață foarte grea, a fost un copil abuzat, un adolescent pierdut și un adult a cărui viață a început de la patruzeci de ani, atunci când a început în sfârșit să trăiască!

   Louise Hay ne învață că niciodată nu este prea târziu să trăiești, să faci ceea ce iubești și că niciodată nu trebuie să te lovești de două cifre care reprezintă vârsta, căci sufletul fiecărui om are vârste diferite ce nu se îmbină cu numărul anilor, iar cu toții avem înăuntrul nostru un copil. Acest copil suntem noi înșine, varianta noastră inocentă pe care mulți au abandonat-o și de care au uitat.


   Ai încredere în viață este o carte cu texte alese de Robert Holden din toate cărțile, conferințele și discuțiile sale cu Louise Hay. Împărțite în trei sute șaizeci și șase de zile, pe parcursul unui an, plus o zi pentru anii bisecți, învățăturile ei reprezintă o hrană pentru suflet.

   A citi cartea lui Louise este echivalent cu a te îmbăta cu o doză dublă de fericire. A citi despre iubirea de care acest om era capabil ne deschide ochii către realizarea faptului că lumea este un loc în care există mai multă fericire decât am fi noi capabili vreodată să simțim. Louise ne arată că atâta timp cât suntem iubire, cât emanăm și oferim iubire, vom primi la rândul nostru iubire.

   Toate acestea pentru că iubirea poate schimba lumea și întreaga viață, la fel ca iertarea și la fel ca încrederea în lucrurile bune care ni se pot întâmpla.


   Cu fiecare capitol aflăm câte o lecție de aur, iar la final, ce poți face cu atâta aur? Îl pui bine undeva, în mintea și sufletul tău și realizezi că acum ai o comoară!

   Louise Hay este omul care a ajutat și a salvat atâtea vieți, iar când i s-a mulțumit pentru ceea ce a făcut, aceasta a afirmat de fiecare dată că oamenii s-au salvat singuri, ea doar le-a deschis ochii către ceea ce deja era clar, către iubire, acceptare și admirația față de sine.

   Printre paginile acestei cărți, printre exercițiile și secretele lui Louise Hay se află atâta dragoste și ce poate fi mai importantă decât dragostea față de sine? Pentru că iubindu-te pe tine înveți să îi iubești pe ceilalți și cine este oare mai importantă decât propria persoană? Căci la final, după ce oamenii au venit și au plecat, tu ești cel care nu va pleca niciodată, mereu te vei avea pe tine însuți, cel mai de încredere partener și prieten, tu și copilul tău interior, o echipă de nedespărțit.


   Deși totul poate suna complicat, cartea scrisă de Louise nu este o carte de citit o singură dată. Este o carte care merită răsfoită zi de zi, ca un reminder pentru a te bucura de viață, pentru a te iubi, a ierta și pentru a evolua ca și om împlinit într-o lume plină de iubire.

   Dintre toate capitolele, iertarea poate că sună cel mai complicat, însă odată ce citești ceea ce spune Louise despre iertare, este posibil să îți schimbi toată percepția asupra a ceea ce credeai înainte. Și nu este nimic greșit în asta, pentru că eu cred că tocmai unul dintre cele mai importante roluri ale lui Louise în viața oamenilor era acela de a le deschide ochii, mintea și sufletul spre schimbarea în bine.

   Ai încredere în viață este doar una dintre cărțile scrise de Louise Hay, este doar o treaptă din șirul lung de scări către conștientizarea uneia dintre cele mai frumoase afirmații spuse în această carte: Iubesc Viața și Viața mă iubește!
   
   Nu cred că există cuvinte care să exprime bucuria pe care am simțit-o citind această carte. Bucuria și, deopotrivă, iubirea pe care mi-au trezit-o afirmațiile spuse de Louise Hay în aceste trei sute șaizeci și șase de capitole!

   Știam, dar uitasem povestea de viață a lui Louise, uitasem că după atâtea traume trăite, un om poate ierta și poate trimite iubire chiar și către cel mai rău om. Louise este dovada vie că lumea se poate schimba prin iubire, cu toate că nu toți vor fi capabili să se transforme ca și ea, într-un om care iubește viața și care este iubit la rândul lui de aceasta.

   Ai încredere în viață este cartea pe care am citit-o cu zâmbetul pe buze, cu lacrimi în ochi și cu iubire în suflet și, cel mai important, cu recunoștință față de ceea ce citeam și învățam, față de ceea ce îmi reaminteam.

   Nu este greu să fii un om bun, este greu să îți dorești asta, căci totul pornește de la gânduri, de la dorințe, de la a vrea și până la a încerca. Asta este doar o mică parte din tot ceea ce ne învață acest om minunat și este inutil să spun faptul că oricine ar trebui să citească măcar o dată ceva scris de Louise Hay, pentru că asta este deja evident. A citi o carte scrisă de ea înseamnă o schimbare.

   Acum sper că înțelegeți de ce numesc aceste lecturi ,,cărți pentru suflet”, pentru că de fiecare dată sufletul meu râde și se umple de iubire când citesc o carte atât de pozitivă și de frumoasă, o carte care lasă în urmă atâtea învățături și atâta aur pentru comoara pe care o strângem, comoara de care am amintit la începutul acestei recenzii.

   Așa că închei prin a vă spune că recomand din tot sufletul această carte, că orice persoană ar putea citi această carte și că Viața e frumoasă și Viața vă iubește, dragilor! Mulțumiri din suflet editurii pentru exemplarul trimis! Nu uitați ca voi, cititorii, printre acele lecturi magice să strecurați din când în când și cărți pentru suflet, dragii mei!


Bookstagram-ul meu unde puteți găsi pozele pe care le fac, desene, reacții, unboxing-uri și multe altele: @angelsfrombooks

Găsiți cartea publicată la Editura For You, acolo unde veți găsi o mulțime de alte cărți de spiritualitate, vindecare și dezvoltare personală!
Le puteți achiziționa de pe site-ul editurii, de pe LibrisCartepedia și Librex
Lectură plăcută, dragilor! :)

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii