Advertisement

Responsive Advertisement

Recenzie-N-are stofă de iubit de Penelope Ward

   Titlu: N-are stofă de iubit


   Autor: Penelope Ward


   Editura: Litera, colecția Moon Light


   Nr. Pagini: 272


   Traducere: Ana Săndulescu


   Punctaj: 4.5/5


   ,,-Ești atât de frumoasă că mă doare sufletul, Carys.”


   Două persoane diferite, dar cu un trecut comun, cu aceiași demoni și visuri spulberate, aceleași speranțe și același destin care i-a adus împreună. Carys își crește fetița de șase luni singură, după ce tatăl lui Sunny a decis să le abandoneze și să se întoarcă la soția și la familia lui.

   Pentru el a fost o simplă aventură, însă pentru Carys, această aventură i-a schimbat viața și i-a dăruit-o pe Sunny. Ele se descurcă singure și nu au nevoie de un bărbat în viața lor, asta până când apare Deacon. Apartamentul lui Deacon se află exact lângă cel al lui Carys, iar pereții subțiri erau mereu ca o alertă și dezvăluiau fiecare dată când Deacon aducea câte o femeie acasă.

   Deacon intră în viața lor atât de ușor, iar într-o seară, când Sunny plângea fără încetare, vecinul lor le bate la ușă și reușește să o liniștească pe fetiță imediat. Din acel moment, el a devenit o parte din familia lor, a devenit un prieten bun și o dădacă pentru Sunny.


   Dornic să o ajute pe Carys, Deacon începe să le facă cumpărăturile, să aibă grijă de Sunny și să anuleze tot mai multe întâlniri cu femeile pe care le-a cunoscut. Oricât ar vrea să nege acest lucru, Deacon se regăsește în Carys și în viața ei, se regăsește în durerea ei, căci amândoi au fost îngenuncheați de un accident.

   Carys a fost balerină, însă un accident a obligat-o să își încheie cariera și să își găsească acum un nou job. Departe de asemănările din viața lor, Deacon nu poate să nu observe nici cât de frumoasă este Carys. Cei doi se ascund în spatele geloziilor de fiecare dată când celălalt are o întâlnire, însă cât timp își mai pot ascunde sentimentele?


   Când Deacon și Carys trec de bariera de simpli prieteni, relația lor pare că se destramă puțin cât de puțin, convinși că au distrus totul. Și oare este aceasta marea greșeală? Că au lăsat sentimentele să se strecoare între ei?

   Topit după Sunny, fiind cel mai bun prieten al ei, Deacon se gândește că poate pentru prima oară în viața lui, promisiunile pe care și le-a făcut pot fi încălcate, barierele pe care și le-a ridicat pot fi în sfârșit distruse. Dar oare cât  timp vor rezista înainte să fie ridicate din nou?


   Carys și Deacon încep să facă pași mărunți, însă este vizibil de la o poștă că cei trei sunt o familie, iar dragostea lui pentru cele două este mai evidentă decât orice. Însă e nevoie ca destinul să se împotrivească o singură dată iubirii lor, pentru ca demonii lui Deacon să fie eliberați.

   După o întâmplare periculoasă, Deacon decide că nu este bun pentru cele două. Cu o ofertă destul de bună primită de la job pentru a pleca din oraș, cu nesiguranțele sale și cu remușcările care îl apasă și acum, Deacon face cea mai mare greșeală care se arată curând a fi ireparabilă.


   ,,-Pot să îți spun un secret, Sunny?
   După ce am așteptat o secundă, am continuat:
   -În regulă. Am să-ți spun oricum.
   Am privit-o.
   -Chiar am dat-o în bară cu mama ta. Ai vreun sfat cum pot să îndrept situația?”

   Dar oare mai pot fi îndreptate luni întregi de absență și dor? Deacon a făcut ceea ce a promis că nu va face niciodată și a fost doar un alt bărbat care a rănit-o și a părăsit-o. Dar acum că realizează ce a făcut, este gata să își îndrepte greșelile.

   Mai poate el să se întoarcă în viața lor și să repare totul? Doar timpul le va dovedi dacă relația lor a rezistat și dacă iubirea a supraviețuit după ce el a distrus-o. Și oare îl vor ierta Carys și Sunny vreodată?

   Probabil că a fost bucuria momentului și dorul față de acest gen care au dus la acest punctaj, însă îl voi lăsa așa fără să îl schimb. Îmi era foarte dor de acest gen și chiar și de cărțile scrise de această autoare, iar N-are stofă de iubit mi-a făcut cu ochiul încă de când a apărut.

   Povestea este una simplă, ușoară, fără prea multe drame și complicații, fără prea multe inimi frânte, însă cu o mulțime de scene înduioșătoare care pe mine m-au impresionat, iar majoritatea sunt cu Sunny și Deacon.

   De la bun început, am observat că Deacon iese din tiparul de ,,bad boy” și face multe sacrificii pentru Carys și Sunny și își încalcă propriile promisiuni intrând în viața și în sufletele lor. Mi-a plăcut enorm de mult de el și de relația lui cu fetița lui Carys și am adorat de fiecare dată schimbul lor de mesaje amuzante.

   N-are stofă de iubit nu este o carte complexă, cu o poveste aparte, ci este o carte cu o poveste simplă, o poveste de dragoste frumoasă, însă nu cred că merită un punctaj maxim. Până acum citisem doar cărțile scrise de Penelope în colaborare cu Vi Keeland, iar aceasta este prima carte scrisă doar de Penelope pe care o citesc și este aproape la fel ca restul pe care le-am citit: ușoară, destul de banală, dar frumoasă.

   Cum am spus, mi-era dor de acest gen și cred că această poveste este perfectă pentru oricine își dorește o carte care se citește repede, cu replici funny și cu personaje frumoase cu o poveste de viață interesantă! 

   Cred că merită să îi dați și voi o șansă, iar eu am în plan să cumpăr câteva cărți în engleză scrise de Penelope, căci am vaga bănuială că de multe ori, multe replici ar suna mult mai bine dacă nu ar fi traduse în română și cred că aceste cărți fac parte din categoria de cărți care își pierd din farmec odată ce sunt citite în altă limbă decât în engleză.

   Până data viitoare, lecturi plăcute, dragilor!

Găsiți cartea scrisă de Penelope Ward la editura Litera.
O puteți achiziționa de pe site-ul editurii, de pe CartepediaLibrex sau de pe Libris
Lectură plăcută, dragilor! :)

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii