Advertisement

Responsive Advertisement

Recenzie-Sânge și miere de Shelby Mahurin

   Titlu: Sânge și miere


   Autor: Shelby Mahurin


   Editura: Corint, colecția Corinteens


   Nr. pagini: 526


   Traducere: Adina Rațiu


   Punctaj: 5/5


   Seria Serpent and Dove:

   1) Șarpe și porumbel (recenzie)

   2) Sânge și miere

   3) Gods & Monsters


   ,,Unde mergi tu, vreau să merg și eu. Unde locuiești tu, vreau să locuiesc și eu. Cât timp vom trăi. Dar moartea nu iartă pe nimeni.”


   Cu Morgane pe urmele lor, transformați în fugari, Lou și Reid, alături de mica lor familie încearcă să se ascundă și să pună la cale un plan. Ceea ce va veni prevestește numai moarte și întuneric, iar atunci când Lou lasă magia să pună stăpânire pe ea, totul ia o întorsătură periculoasă.


   Magia poate fi un aliat perfect sau un dușman de temut, iar Reid nu vrea să afle asta. Alături de Coco, Beau, Ansel și madame Labelle, cei doi se îndreaptă spre cursa pe care Morgane le-o întinde cu ajutorul indiciilor crude și bizare pe care le lasă în urma ei.



   Cu pași repezi, Lou și Reid se îndreaptă spre Cesarine, acolo unde poporul își ia adio de la Arhiepiscop. Tulburat de remușcări, Reid încearcă să facă față propriilor acțiuni și puteri pe care nu le-a cerut și pe care nu și le-ar fi dorit vreodată.

   În timp ce el se ferește de magie, Lou abuzează de puterile ei atât de mult încât între ei se cască o prăpastie infinită de regrete, dor și greșeli.


   Însă indiferent de ceea ce se întâmplă cu ei, iubirea nu le dă voie să plece, iar acum că pericolul pândește din umbră, ei au nevoie de toate forțele pentru a o putea învinge pe Morgane.

   Cel mai important pion de pe tabla lor trebuie să fie încrederea, iar apoi, în defensivă, aliații lor. Cu un trecut reprobabil și pătat de sânge, Reid și Lou trebuie să apeleze la cele mai puternice ființe pentru a forma propria lor armată.

   Însă nimic nu avea să fie ușor de obținut, nimic nu putea fi câștigat fără o luptă.


   Când relațiile dintre ei se leagă fragil, ei trebuie să ajungă pe propriul câmp de luptă, acolo unde vor să o găsească pe Morgane, dar Lou este încăpățânată și mânată de un foc mistuitor, de o magie care o distruge puțin câte puțin.

   ,,-Sunt lucruri mai rele decât moartea, Lou. Repară ce-ai stricat. Întoarce-te la noi! Nu continua pe drumul ăsta.
   M-am uitat lung la ea.
   Vrăjitoarele dispuse să sacrifice totul sunt puternice, mi-a reamintit vocea. Și periculoase, a adăugat un colțișor al minții mele. Și schimbate.
   -Tu nu ești ca mama ta, a șoptit Coco.
   -Nu sunt ca mama, am repetat cu voce șovăitoare.”

   Într-o luptă pe viață și pe moarte, trădările sunt mai aproape decât ar părea, oamenii se chimbă, iubirea se ofilește, iar durerea pune stăpânire pe mințile tuturor. Înfocată, nebună și răzbunătoare, Lou ar face orice să își apere familia și pe bărbatul pe care îl iubește, chiar dacă asta înseamnă să plece singură la luptă în fața celei mai puternice vrăjitoare. În fața mamei ei.


   Când Morgane începe să ucidă pe rând fiecare membru drag al lor și al aliaților lor, inimile încep să se clatine și să se înfurie. ,,Ne rostogoleam amândoi într-o prăpastie și fiecare trăgea de celălalt. Fiecare împingea. Amândoi disperați să ne salvăm și amândoi incapabili să schimbăm traiectoria. Și eu, și Lou ne apropiam vijelios de margine.”

   Cei mai neașteptați aliați luptă cot la cot cu ei, inimă lângă inimă, în fața unei posibile învingeri. Dar nimeni nu s-ar fi așteptat la tot sângele care avea să curgă, la viețile care aveau să fie luate, nimeni nu a anticipat suferința și lacrimile fierbinți care aveau să fie vărsate pe trupurile neînsuflețite ale celor dragi.


   Lupta lor este departe de a se fi încheiat, însă prezentul este pentru pierdere, pentru alegere, pentru a continua sau a renunța. 

   ,,Am mințit când spusesem c-am ales. Realitatea era că nu fusese nicio alegere. Fusese mai presus de voința mea. O iubeam. Și dacă trebuia să fug, să mă ascund și să lupt pentru acea iubire, asta aveam să fac. Pentru tot restul vieții.”

   Pericolul abia acum începe, îmbrăcat în sânge și în miere, în lacrimi și în renunțare, în tristețe și resemnare. Dar și în răzbunare. Povestea lor va continua pentru că destinul lor încă nu s-a încheiat.

   Șarpe și porumbel a fost superbă, a fost povestea care m-a vrăjit, care m-a fermecat și care m-a făcut să aștept cu inima vraiște această continuare. Iar fiecare zi a meritat, căci Sânge și miere a fost minunată, magică, pe măsură de frumoasă ca și primul volum și știu că va fi greu să aștept ultimul volum și știu că va fi greu să îl citesc și să mă despart de ei, însă asta e viața unui cititor, nu-i așa?

   Lou a fost feblețea mea, a fost aroganța și încăpățânarea întruchipată, dar deopotrivă și curajul și demnitatea. A fost palpitant să particip la schimbările ei, la propria luptă cu mintea și inima ei, chiar dacă de cele mai multe ori era frustrant felul în care ea și Reid se răneau reciproc.

   Reid a rămas la fel și totuși, s-a schimbat. Un Reid diferit, dar familiar, un Reid capabil să își încalce principiile și temerile. Multe trădări din această carte nu m-au uimit, însă m-au uimit alianțele și relațiile de prietenie care s-au format pe parcurs.

   Shelby Mahurin a reușit să dea naștere unei povești impresionante, emoționante, o poveste magică, o poveste cu personaje atât de diferite și de frumoase a căror existență înfrumusețează universul trist și întunecat în care trăiesc.

   În primul volum totul era luminos și frumos, teatrul, Solei et Lune, hainele, iarna și iubirea erau atât de colorate și de emoționante, atât de luminoase și de calde, în ciuda amenințărilor, pe când acest volum s-a întunecat, dând la iveală secretele și răutatea care se ascund în spatele magiei, în spatele puterii.

   Nu mai am cuvinte să exprim cât am adorat această serie, cât i-am iubit pe Reid și Lou, pe Coco, pe Ansel...și știu că aștept cu nerăbdare finalul și, totuși, cu o oarecare teamă și melancolie. Până atunci, până când vom avea acel volum, acordați o șansă primelor volume scrise de Shelby, căci nu veți regreta și vă veți îndrăgosti iremediabil!


Cărțile scrise de Shelby Mahurin sunt  publicate la Editura Corint în colecția Corinteens și le puteți achiziționa de pe site-ul editurii sau de pe CartepediaLibrex și Libris
Lectură plăcută, dragilor! :)

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii