Advertisement

Responsive Advertisement

Recenzie-Confess de Colleen Hoover

   Titlu: Confess


   Autor: Colleen Hoover


   Editura: Epica Publishing House, colecția EpicLove


   Traducere: Iulia Roșca-Dromereschi


   Nr. Pagini: 316


   Punctaj: 5/5


   ,,Iubirea este singurul adevăr. Și dacă adevărul rănește mai mult decât tăcerea?”


   Auburn Reed este o tânără care a pierdut tot ceea ce iubea, iar acum, după cinci ani de la tragicul eveniment, ea încă trebuie să învețe cum să trăiască noua ei viață. 

   Într-o zi, trecând pe lângă un atelier de artă din Dallas, un anunț i-a atras atenția. Fiind în căutarea celui de-al doilea job, Auburn își ia inima în dinți și își încearcă norocul.


   Astfel, ea îl cunoaște pe Owen Gentry, un artist care avea nevoie disperată de o asistentă pentru expoziția de artă din atelierul său, care urma să fie într-o oră din momentul întâlnirii lor. Atelierul său, Confess, are la bază o idee incredibil de emoționantă: oamenii care pășeau acolo lăsau confesiuni anonime ale vieții lor, iar Owen picta câte un tablou pentru fiecare și le expunea o dată pe lună spre vânzare.

   Însă expoziția este doar începutul lor, căci Owen și Auburn pornesc pe un drum necunoscut, atrași unul de celălalt, cu zeci de secrete și de fețe ascunse. Curând, cei doi încep să iasă împreună, iar Owen nu își poate scoate din minte dorința de a o picta, în timp ce ea nu poate să nu se învinovățească de sentimentele pe care începe să le aibă pentru el.

   Owen este nou, este un bărbat care ar putea să o facă fericită, însă ceea ce nu știe ea, este că el o cunoaște, a visat ani de zile la ea. Cum este oare posibil?


   Viețile lor se îmbrățișează, iar secretele sunt tot mai greu de păstrat. Owen și Auburn își oferă o șansă, iar odată cu ea, secretele întunecate, urâte și sfâșietoare din trecutul lor sunt dezgolite în fața celuilalt. Fiecare a trecut prin momente cumplite și amândoi au rămas cu demoni cu care se luptă și acum.

   Cine este Lydia? Ce s-a întâmplat cu familiile lor și de ce Owen este atât de rece cu tatăl lui? Toate acestea fac parte dintr-un puzzle zguduitor de trist și de emoționant. Acestea sunt viețile lor, însă atunci când oameni ca Trey, ofițerul din viața lui Auburn, se împotrivesc destinului lor, nimic nu mai pare atât de simplu.


   Când Trey intervine în povestea lor, el îi arată lui Auburn că Owen este o amenințare pentru singura persoană care contează pentru ea. Dorința ei, singura ființă pentru care Auburn mai luptă, riscă să fie luată de lângă ea dacă Owen rămâne în viața ei.

   Numai că Trey nu cunoaște adevărul, iar amenințările pot veni de cele mai multe ori din partea celor de la care te aștepți cel mai puțin.


   Nimeni nu a spus că iubirea va fi ușoară, iar atunci când Owen este smuls de lângă ea, Trey îi invadează viața și îi umple inima de minciuni. O iubire este profundă atunci când nici măcar un secret nu mai stă între două suflete.

   Iar acum adevărul urlă peste minciunile și durerea care s-au format în lipsa lui.


   Printre legi încălcate și inimi sfâșiate, Owen și Auburn se îndreaptă către același destin. Cine ar fi crezut în urmă cu cinci ani că Owen o va găsi? 

   Finalul lor se scrie sub șantaj, iubire, durere și suferință. Însă nu asta înseamnă iubirea? Toate aceste sentimente care leagă două suflete distruse. Ce s-a întâmplat în urmă cu atâția ani și ce a dus la dragostea lor?

   ,,Nu exiști, Doamne. Iar dacă exiști, să-Ți fie rușine.”

   Atâția ani au trecut de când am citit această carte și răsfoind-o încă îmi dau lacrimile, încă mă doare inima pentru aceste personaje, pentru această poveste minunată și sfâșietoare.

   Confess a venit după ce citisem deja câteva cărți scrise de Colleen Hoover și știam că o să fie la fel de frumoasă, la fel de dureroasă, înduioșătoare, care ascunde o poveste cu multe secrete și multe destăinuiri lacrimogene.

   Nu cred că mai trebuie să spun cât de mult m-am regăsit în Owen și cât de tare mi-am regăsit visul meu în al lui, în atelierul său. Am simțit arta din sufletul lui în fiecare pagină și știu că totul se datorează talentului uimitor al lui Colleen.

   Deja îi este caracteristic acest fel de a ne lovi cu secrete și cu destăinuiri menite să ne demoleze convingerile și tot ce crezusem până în acel punct. Întorsăturile de situație au fost minunate, însă secretele dureroase pe care Auburn și Owen le-au purtat atât de mult timp sunt cele care mi-au frânt inima și care au urcat-o și pe Confess în topul meu de cărți care mi-au rupt inima.

   Colleen Hoover este de departe scriitoarea mea preferată de cărți romance, este o minte sclipitoare, un talent uriaș și un suflet frumos. Cărțile ei au reușit să mă schimbe și cred că știm cu toții cum este să întâlnești o carte care să te transfome, care să îți modeleze sufletul și pe care ai reciti-o la nesfârșit.

   Umorul, acțiunea și suferința acestei acțiuni m-a fermecat, personajele m-au emoționat până la râuri de lacrimi și sper ca măcar una dintre cărțile ei să vă facă măcar o dată curioși, căci Colleen poate scrie azi un romance sfâșietor, ca mâine să te șocheze cu un thriller zguduitor. Genul ei este unul aparte, iar ideea acestei cărți și confesiunile reale mi-au câștigat inima pentru totdeauna.

   ,,-Ai vrut întotdeauna să fii artist? [...]
   -Nu am ales eu să fiu artist. Cred că am fost ales.
   Ador răspunsul ăsta.”

    -Așa și este? Iubești arta mai mult?
   O privesc drept în față, de această dată
   -Absolut. [...]
   Ar trebui să fiu capabil să iubesc oamenii mai mult decât îmi iubesc creațiile, însă până acum nu s-a întâmplat asta.”


Găsiți romanele minunatei Colleen Hoover la editura Epica Publishing House
   Le puteți achiziționa de pe site-ul editurii cât și de pe CartepediaLibrex și Libris
Lectură plăcută, dragilor! :)

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii