Advertisement

Responsive Advertisement

Recenzie-Ultima zi de Helene N.




   














  

Titlu: Ultima zi


   Autor: Helene N.


   Nr. Pagini: 269


   Punctaj: 5/5

   

   ,,Cred că cel mai mult merită să iubești un om rănit, pentru că îi vei putea vindeca rănile și te va iubi la rândul său pentru totdeauna.”


   Everly nu mai este de foarte mult timp întreagă. Nu mai este fericită și nu mai trăiește așa cum o făcea cândva. De când a murit mama ei, ea se scufundă într-o durere continuă, mai ales că suferința îi este antrenată de Keira, iubita tatălui său care pare că i-a luat locul mamei sale pretinzând că îl iubește pe tatăl ei.

   Cea mai bună prietenă a ei, Lilly, este cea care i-a fost alături în ultimii ani și care încearcă să o aducă pe Everly pe linia de plutire. Astfel, Everly ajunge la o petrecere plină de necunoscuți și de oameni cu care nu are nimic în comun și decide să plece acasă, lăsând-o pe Lilly acolo. Pornește mașina prin furtuna și ploaia torențială, însă potopul apare atunci când pe un pod, ea vede o siluetă. Un băiat. Un băiat care se află pe cealaltă parte a podului.


   Cum ai putea convinge pe cineva că viața merită trăită când nici măcar tu nu mai crezi asta? Chiar și așa, Everly face tot posibilul să îl convingă pe străinul îndurerat să nu se arunce de pe pod. Și cum ar putea ea să facă asta? Ce îi poți spune unui om care nu își mai dorește să lupte pentru nimic?

   Că iubirea învinge tot? Everly se gândește bine și, printre alegeri, în furtună, în fața unui băiat pierdut și periculos, ea recunoaște că iubirea poate fi singura pentru care merită să lupți. Dar oare este de ajuns? Când străinul se apropie de ea și îi spune să plece, ea nu mai vede nici un motiv să rămână. Poate că unele lucruri se întâmplă cu un scop, sau poate că nu. Tot ce știe ea acum este că nu își va mai putea scoate din minte vreodată privirea lui întunecată și incertitudinea vieții lui. Oare a sărit?


   Se spune că toată lumea are un destin, iar unele lucruri se întâmplă cu un motiv. Everly avea să afle asta după mult timp, însă povestea ei începe a doua zi, când străinul de pe pod își face loc în viața ei și o roagă să îl ajute să se îndrăgostească, așa cum a spus cu o seară în urmă. Dacă iubirea poate vindeca totul, el vrea să învețe cum să facă asta, iar ea a făcut o promisiune.

   ,,Cum ar trebui să te ajut pe tine să cunoști iubirea, când nici măcar eu nu am cunoscut-o? Nu pe pielea mea, cel puțin.
   -De ce? te întreb curioasă.
   -Păreai destul de sigură pe ceea ce spuneai și m-ai convins. Vreau să mă îndrăgostesc și dacă tot te-ai oferit, de ce să nu încerc?”

   Însă nu, Everly nu s-a oferit să îl facă să se îndrăgostească de ea. Ea îl va ajuta doar să găsească iubirea în altcineva. Cât de greu poate fi?



   Jarryd a apărut în viața ei ca o furtună și i-a furat toate gândurile. Toată suferința și durerea ei este ascunsă adânc, acaparată de Jarryd, de viața lui, de persoana lui, de ochii lui întunecați, de întrebări și de nelămuriri. De ce a vrut să sară? Cine este Jarryd și cum va putea să plece din viața ei după ce vor trece cele treizeci de zile? Și oare se va putea îndrăgosti, sau ea va sfârși prin a se îndrăgosti de el?

   ,,Poate că este o nebunie să cred asta, dar cumva rațiunea îmi spune că întâlnirea noastră nu a fost o coincidență.[...] Poate că tu mi-ai fost sortit mie să îmi dai un scop în viață. O ocupație. O distragere. O alinare. Orice, numai să nu mă mai gândesc la toate amărăciunile care îmi mănâncă sufletul și mintea.”


   Nu Everly va fi cea care îl va avea în viața ei, ea este doar cea care îi dă sfaturi, oricât de mult ar durea-o să știe că Jarryd sărută, atinge, iubește o altă femeie. Nu va fi niciodată Everly, pentru că Vyella este cea pe care a ales-o el.

   Suferințele devin și mai mari când iubita tatălui său îi dă o veste neașteptată lui Everly, iar viața ei este dată peste cap atunci când Keira îi spune povestea ei. Oare putem judeca oamenii greșit? Oare asta a făcut și ea cu Jarryd?


   Curând, secretele devin mult prea asurzitoarea în liniștea lor, iar atunci când Jarryd merge prea departe, povestea lor se apropie de final. Cum ar putea Everly să mai accepte un om pe care aproape că nu îl cunoaște și pe care îl va pierde oricum? Cum poate accepta un bărbat care îi este destinat altei femei?

   Suferința îi împinge la alegeri care le pot schimba viața pentru totdeauna. Pentru a afla adevărul este nevoie de ultima zi. În ultima zi a înțelegerii lor, lanțurile secretelor se vor rupe, dar ce se întâmplă dacă ultima zi este mult prea îndepărtată?


   Destăinuiri șocante ies la iveală din tăcerea lor, iar sfârșitul amenință să le zdrobească inimile. Se spune că iubirea vindecă rănile, dar dacă rănile sunt cauzate tot de iubire?

   Dragostea este cea care unește suflete, dar și cea care le desparte, iar Jarryd și Everly urmează să afle care va fi sfârșitul lor. În ultima zi. Și oare vor putea supraviețui în fața adevărului?

   De când am început să scriu a doua mea carte, mi-am promis că trebuie să le dau o șansă uriașă autorilor români și, iată-mă aici, cu inima zdrobită după ce am terminat de citit Ultima zi de Helen N. Auzisem că îmi va rupe inima, dar nu mă așteptam la întorsătura de situație și la toată povestea din spatele acestui titlu.

   De când am început-o am adorat ideea, personajele, acțiunea, totul. Am adorat-o pe Everly în suferința ei și pe Jarryd, misteriosul, întunecatul, străinul Jarryd, o enigmă, o continuă incertitudine atât de captivantă și de amețitoare!

   Am trecut printr-un montagne-russe de emoții și de întrebări, de la bănuieli, la dubii și în cele din urmă la lacrimi. Ultimele patruzeci de pagini au fost cele care mi-au dat peste cap sentimentele, au fost cele care m-au convins că punctajul nu va putea fi altul decât cel de cinci steluțe.

   Deși erau momente în care mă întrebam dacă anumite secvențe ar putea fi vreodată posibile, reale, mă avântam apoi salvând citate, regăsindu-mă în ele. Am citit această carte cu renumita ,,piele de găină” și nu regret, căci am descoperit o autoare foarte talentată, iar oportunitatea pe care ne-o dau poveștile scrise de autorii români este că ne oferă șansa de a cunoaște oameni minunați!

   Ultima zi a fost magică, a fost specială pentru că îmi dădea impresia că este o poveste atât de fictivă, ca apoi totul să pară atât de real și să îmi fure toate lacrimile. Spre super fericirea mea, am descoperit și o trupă nouă, iar pentru mine melodiile pe care le aflu din cărți sunt cele care îmi rămân în inimă și care imi amintesc mereu de povestea pe care am citit-o când le-am ascultat.

   Jarryd și Everly vor avea mereu un loc special și acum știu că am descoperit un scriitor frumos și știu că voi vâna multe cărți în viitor .:) Dacă nu ați citit până acum Ultima zi, aveți noroc pentru că pe șapte februarie are loc lansarea! Iar eu vă rog să îi dați o șansă și vă promit că nu veți regreta!

   ,,Însă cel mai mult vreau să îi iert pe toți cei care m-au rănit, pentru a fi capabilă să las cu adevărat fericirea să îmi umple sufletul.”

Găsiți cărțile scrise de Helene N. aici: https://www.nhelene.com/

Lectură plăcută, dragilor! :)


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii