Advertisement

Responsive Advertisement

Recenzie-După 7 ani de Guillaume Musso

   Titlu: După 7 ani


   Autor: Guillaume Musso


   Editura: All


   Nr. Pagini: 386


   Traducere: Liliana Urian


   Punctaj: 5/5


   ,,Singurele momente importante dintr-o viață sunt cele de care îți aduci aminte.”-Jean Renoir


   Sebastian și Nikki Larabee au împreună doi gemeni, pe Camille și pe Jeremy, însă familia lor este împărțită de șapte ani, de când cei doi au divorțat. De atunci, Camille locuiește cu tatăl ei, iar Jeremy cu mama lui. Povestea lor a început așa cum o fac poveștile menite să dureze o eternitate, așa cum încep iubirile adevărate.

   ,,Sunt convinsă că o să se plictisească repede. Încă nu știu că am întâlnit marea iubire. Cea unică, adevărată și incendiară. Cea care îți dă totul, apoi îți ia totul înapoi. Cea care îți luminează viața și apoi ți-o devastează pentru totdeauna.”

   Sebastian este un lutier dintr-o familie bogată din New York, iar Nikki este o furtună, o artistă liberă care îți fură mințile, însă în ciuda iubirii lor profunde și nebunești, cei doi s-au despărțit, iar ura a luat locul iubirii. 

   Nikki este o fire iresponsabilă, mult prea liberă și boemă, pe când Sebastian este matur, cu capul pe umeri și sobru. Ei și-au crescut copiii ca pe propria imagine, însă atunci când între Sebastian și Camille se cască o prăpastie, Sebastian știe că trebuie să apeleze la Nikki, chiar dacă nu s-au mai văzut de șapte ani.


   Surpriza și șocul lui Sebastian apar atunci când Nikki îl anunță că fiul lor a dispărut de câteva zile. Lăsând la o parte neînțelegerile pe care le are cu fiica lor, Sebastian își unește forțele cu Nikki și pornesc în căutarea fiului lor de cincisprezece ani.

   Însă atunci când cei doi încep să sape în viața adolescentului lor, secrete și adevăruri dureroase ies la iveală. Când Nikki își găsește apartamentul făcut vraiște, ea îi povestește totul lui Lorenzo Santos, iubitului ei care lucra  la NYPD, dându-l în urmărire pe Jeremy.


   Însă legăturile pe care Jeremy le avea cu lumea murdară și cu dealerii de droguri sunt mult mai ample, iar atunci când Nikki și Sebastian ajung să fie vinovați de crimă, ei tot continuă să își caute fiul. Astfel, doi oameni care s-au iubit cândva, se urcă într-un avion către Paris, uniți de dorința de a-și găsi copilul.

   Sebastian și Nikki nu se așteptau ca fuga lui Jeremy să se transforme într-o răpire, iar totul să ajungă a fi un joc bolnav, cu indicii, mesaje, filmulețe secrete, toate fiind parte dintr-un plan minuțios aranjat cu mult înainte de dispariția băiatului lor.

   Purtați pe străzile Parisului, dați în urmărire, cu răni și cu speranțe deșarte, Nikki și Sebastian fac tot ce le stă în putință, descoperind pas cu pas urmele lui Jeremy.


   Pierduți pe străzile din Franța, ei își pierd tot mai mult încrederea, în timp ce Lorenzo Santos, în New York face tot posibilul pentru a-l găsi pe Jeremy cu scopul de a-și câștiga înapoi iubita. Însă atunci când în prim-plan apare o tânără polițistă talentată și le ia urma soților Larabee, drumul lor se transformă în curând într-un teren minat.

   ,,-Probabil că sunt căutat pentru crimă pe două continente, fără a mai pune la socoteală delictul de fugă, traficul de droguri, amenințarea unui căpitan de vapor...
   -Suntem ca Bonnie și Clyde! glumi ea intrând în ambarcațiune.”

   Curând, căutarea lor prinde ramificații și înțelesuri noi, iar adevărul este mai dureros decât răpirea copiilor lor. Camille se află și ea în pericol, dar oare este totul cu adevărat un pericol?


   Toată drama prin care trec Nikki și Sebastian se transformă în curând într-o consecință a unei mari iubiri, iar cei care păreau a fi dușmanii lor se întorc de partea lor, cu prețul vieții lor.

   ,,-De ce ai fi brusc gata să ne ajuți?[...]
   -Pentru că vă cred povestea. Și să fim realiști: nu mai aveți altă opțiune decât să vă încredeți în mine.”


   Au fugit din New York, au ajuns pe străzile Parisului, iar acum jungla amazoniană îi așteaptă plină de pericol, de secrete și de planuri ascunse.

   Printre crime, droguri, fuga din țară și frică, dragostea își face loc între două persoane care câdnva s-au iubit cu atâta pasiune. Și în fond, totul, chiar și suferința, chiar și crima, totul este înfăptuit în numele iubirii.
   

   ,,Dacă voia să mai aibă o șansă de a-și găsi copiii, nu trebuia nicidecum să se îndrăgostească din nou de fosta lui soție. Fiindcă, dacă Nikki era principalul său aliat, ea era totodată și principalul său dușman.”

   După șapte ani, Nikki și Sebastian au devenit o echipă și au luptat pentru familia lor, însă pericolul pândește în spatele fiecărei iubiri adevărate. Își vor găsi copiii? Și oare vor ieși nevătămați din jungla plină de moarte și de pericol?

   Iubirea a dat naștere celor mai frumoase lucruri din lumea asta și tot iubirea le poate zdrobi la fel de ușor...Care va fi finalul poveștii lor?


   Ca fiecare capodoperă scrisă de Guillaume Musso în care nu poate lipsi acel uriaș shock factor, După șapte ani este incendiară, dramatică, plină de adrenalină și de suspans și, desigur, de minunatele descrieri care au darul magic de a te transpune în mijlocul acțiunii, în mijlocul unei crime însângerate sau într-un restaurant, pe un vapor, unde mirosul mâncărurilor plutește în aer.

   Deja unul dintre scriitorii mei preferați, Guillaume Musso are unele dintre cele mai frumoase cărți, în care genurile se îmbină, unde indicii spațiali ne propulsează fie în Paris, fie în New York, fie chiar în junglă, în cele mai neașteptate locuri.

   Sebastian mi-a fost antipatic inițial, dar abia după am ajuns să îl îndrăgesc, însă nu s-ar ridica vreodată la nivelul lui Nikki, nebună de viață, liberă, o dramă, o enigmă, o frumuseșe izbitoare, dar un caracter explozibil.

   Nu am putut să nu observ dragostea uriașă dintre ei care se resimțea în fiecare gest, scenă și amintire, iar scopul din spatele răpirii lui Jeremy a făcut ca totul să accentueze acest lucru. Numai o imaginație fără margini ar putea îmbina atâtea într-o simplă carte de nici patru sute de pagini. M-am obișnuit deja cu genul șocant de a scrie a lui Musso și mă îndrăgostesc de fiecare carte, de fiecare personaj și de Paris, de fiecare dată.

   Finalul a fost neașteptat, surprinzător, însă epilogul era exact cum mă așteptam, ceea ce a fost perfect! Mi-ar fi plăcut să aflu sau să schimb destinul anumitor personaje, însă chiar și așa, După șapte ani este dovada că iubirea învinge orice, cu toate semnificațiile acestei replici.

   Citiți ceva de la Guillaume Musso, citiți tot de la Musso! Citiți fiecare carte și cu fiecare final, vă veți dori o nouă poveste, o nouă dramă, de fiecare dată îl veți adora tot mai mult! Asta este tot ce am de spus!

Cărțile lui Guillaume Musso sunt publicate la Editura All
    le puteți achiziționa de pe site-ul editurii sau de pe CartepediaLibrex și Libris
Lectură plăcută, dragilor! :)

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii