Advertisement

Responsive Advertisement

Recenzie-Chemarea îngerului de Guillaume Musso




 











   



   Titlu: Chemarea Îngerului


   Autor: Guillaume Musso


   Editura: All


   Traducere: Liliana Urian


   Nr. Pagini: 375


   Punctaj: 5/5


   Seria Madeline:

   1) Chemarea Îngerului

   2) Un apartament la Paris (recenzie)


   ,,-E cumplit să vrei să protejezi pe cineva și să nu fii în stare s-o faci, observă Îngerul.
   -Nu poți proteja oamenii, micuțule, răspunse Wally. Tot ce poți să faci este să-i iubești.” -John Irving


   Într-o zi de iarnă, în aeroportul Kennedy din New York, Jonathan și Madeline se ciocnesc iar apoi își văd în continuare de drumul lor. Doi străini care s-au intersectat și care nu se vor mai întâlni vreodată. Dar ei descoperă curând din mesajele bizare pe care le primesc că și-au încurcat telefoanele.

   Dar deja este prea târziu. Jonathan avea un restaurant în San Francisco iar Madeline avea o florărie în Paris, la zecii de mii de kilometri depărtare. Ei iau legătura și decid să își trimită telefoanele dar asta le va lua ceva timp, din cauza sărbătorilor de iarnă care îngreunează livrarea coletelor.

   Deși știau că nu ar trebui să facă asta, cei doi încep să cerceteze telefonul celuilalt, descoperind puțin câte puțin din viața lor.


   Pe măsură ce zilele treceau și amânau înapoierea telefoanelor, ei aflau tot mai multe secrete care nu ar fi trebuit să fie descoperite vreodată. În afară de pozele senzuale din telefon, Madeline ascundea un secret tulburător iar Jonathan putea avea acces oricând la el. Tot ce îi trebuia era o parolă.

   Ea află destul de repede că Jonathan fusese cel mai bun bucătar din lume, asta până când cedase restaurantul și tot ceea ce avea, unui alt bărbat. La fel și pe Francesca, soția lui pe care Madeline o găsise pe internet. De acolo aflase că ea îl înșelase pe Jonathan cu un anume George LaTulip. Dar ca fostă polițistă, Madeline știa că asta nu este tot. Ce o împinsese pe Francesca să facă asta? Ea trebuia să investigheze...


   Jonathan suferise enorm după trădarea Francescăi dar Madeline reușea să îl intrige, viața ei alături de logodnicul ei era palpitantă iar secretele despre viața sa de polițistă îl intrigau și mai mult. După ce a căutat pe internet știri în care apărea numele misterioase femei care a apărut în viața lui, Jonathan a descuiat o ușă către o călătorie periculoasă care avea să le tulbure trecutul și inimile.

   Cine era Madeline? Cine era Jonathan? Ce legături aveau cu trecutul întunecat care le răpise atât de multe?

   ,,El: AJUNGE! Ascultă, trebuie să vorbim cu calm! Între patru ochi.
   Ea: La zece mii de kilometri distanță, mi se pare cam greu!
   El: Tocmai de-aia o să facem fiecare un pas către celălalt.
   Ea: ...?
   El: Îți propun să ne-ntâlnim în Manhattan.”


   Lăsându-și familia și viața în urmă, cei doi se întâlnesc în Manhattan și își dau frâu liber sentimentelor. Dar de ce au decis ei să se întâlnească? Alice Dixon este numele care îi leagă și care acum îi obsedează. Dar cine este această Alice și ce s-a întâmplat cu ea în ultimii ani?

  Ea a avut un rol uriaș în destinele lui Madeline și al lui Jonathan iar acum îi aduce împreună. Dar de ce?


   Dar ei nu aveau de unde să știe că asta îi va da peste cap și le va zgudui realitatea. Cândva cineva îi spusese: ,,Nu vreau să ai acest destin. Nu vreau să te lași zdrobită. Cară-te din cartierul ăsta, Maddie! Cară-te din nenorocitul ăsta de oraș! Împlinește-ți visurile! Pleacă la Paris!”.

   Dar acea persoană era departe acum, credea ea. Însă tot trecutul se întoarce și îi izbește din plin. Totul se revarsă iar anchetele și terorile trecutului renasc. Victor Hugo spunea că ,,Cei mai frumoși ani ai unei vieți sunt cei pe care nu i-ai trăit încă!” iar asta putea fi un adevăr sau o minciună. Până la urmă, ce este viața?

   Într-o luptă pentru și contra unei vieți, Madeline și Jonathan riscă totul.


   Au nevoie de o singură destăinuire pentru a-și pune planul în practică. Dar oamenii mint și trădează iar misiunea lor pare departe de a fi câștigată. Ce faci când destinul îți dă o mână de ajutor dar te strivește sub o povară inimaginabilă?

   Alice, Jonathan și Madeline. Trei vieți, un singur destin. Dar oare vor supraviețui încercărilor la care viața i-a supus?

   Altă carte de-a lui Guillaume Musso, altă capodoperă, altă poveste, alte personaje și totuși, același talent uriaș și aceeași sclipire pe care o presară printre poveștile sale.

   Nu le-aș fi catalogat drept thrillere psihologice, așa cum sunt ele numite în ultima pagină a cărții dar chiar și așa, sunt niște romane uluitoare, cu povești speciale și minunate care au de fiecare dată ceva aparte, un punct culminant fantastic care m-a fermecat, care m-a făcut să ador și această carte.

   Primul cel mai important aspect este faptul că și în Mâine, și în Chemarea îngerului, totul se petrece iarna, când au loc sărbătorile de iarnă, când toți fac cumpărături, când aeroporturile sunt pline, când zăpada și ornamnetele sunt la fiecare pas iar asta m-a făcut să iubesc și mai mult aceste cărți, mai ales pentru că știu că în realitate nu vom mai avea parte de asta.

   Personajele sunt la fel de puternice și de ambițioase și am iubit felul în care se tachinau, felul în care investigau totul. Mi-a plăcut că au fost o echipă, că au descoperit fiecare indiciu și că s-au lăsat purtați de sentimente.

   Povestea este atât de frumoasă, am asociat-o puțin cu un roman polițist și am stat din nou târziu în noapte ca să o termin și am așteptat cu sufletul la gură să aflu încotro a dus Guillaume soarta lor. Totul a fost scris atât de bine și afirm iarăși faptul că acest autor este minunat, inteligent și foarte talentat.

   Recomand Chemarea Îngerului pentru că este o lectură palpitantă care are puțin din fiecare gen, care prezintă povestea unor străini pe care destinul îi aduce împreună și care are darul de a te vrăji încă din prima pagină. Pe mine, cel puțin, până acum, cărțile lui Guillaume Musso mi-au captat atenția încă de la prima pagină și abia aștept să aflu și restul poveștilor sale!


Cărțile lui Guillaume Musso sunt publicate la Editura All

                 le puteți achiziționa de pe site-ul editurii sau de pe CartepediaLibrex și Libris

Lectură plăcută, dragilor! :)











Trimiteți un comentariu

0 Comentarii