Advertisement

Responsive Advertisement

Recenzie-Callie & Kayden. Așa cum e scris în stele de Jessica Sorensen



 















   Titlu: Callie & Kayden. Așa cum e scris în stele


   Autor: Jessica Sorensen


   Editura: Epica Publishing House, colecția EpicLove


   Nr. Pagini: 303


   Traducere: Andra-Elena Agafiței


   Punctaj: 4.9/5


   Seria The Coincidence:

   1) Callie & Kayden. Așa cum e scris în stele

   2) The redemption of Callie & Kayden

   3) The destiny of Violet & Luke

   4) The probability of Violet & Luke

   5) The certainy of Violet & Luke

   6) The resolution of Callie & Kayden

   7) Seth & Greyson

   8) The evermore of Callie and Kayden

   9) The infiniteness of Violet & Luke


,,În viețile noastre, există o singură întâmplare care ne unește și, pentru o clipă, inimile bat ca una singură.” Pentru că așa e scris în stele.


   Callie Lawrence este o tânără ce a suferit mult prea multe ca să mai poată fi o adolescentă normală. Sufletul și spiritul ei au fost zdrobite la numai doisprezece ani iar de atunci, a jurat că nu îi va povesti nimănui despre oroarea prin care a trecut și că va trece neobservată pe lângă oricine, că va fi o umbră.


   Dar la șase ani de la întâmplarea din viața ei, demonii încă o înconjoară și o urmăresc nemilos. Acum că a ajuns la facultate, viața ei ar putea fi schimbată dar Seth este singurul prieten pe care îl are. Asta până când Kayden Owens apare iar în viața ei.


   Și îi dă lumea peste cap.

   Kayden a reușit să treacă mereu peste încercări suferind în tăcere și respectând regulile. Dar într-o seară când calcă strâmb, soarta lui se află pe marginea unei prăpastii...numai că destinul a făcut ca acolo să se afle Callie, exact la momentul potrivit, salvându-i viața.


   Amândoi împart un secret din trecut și amândoi sunt înconjurați de întuneric. Dar amândoi sunt acum la aceeași universitate iar el știe că trebuie să îi mulțumească pentru că l-a salvat. Însă nu poate să nu  observe schimbarea din viața ei. Ea nu mai arată la fel, ea nu se mai poartă ca vechea Callie pe care toți o ironizau.


   Și cel mai rău e că el nu își poate lua gândul de la ea. Încercând din răsputeri să se apropie de ea, el își dă seama de suferința din ochii ei care pare atât de familiară, el știe că și Callie trebuie acum salvată.

  Dar cu fiecare pas pe care îl face spre ea, ea dă înapoi. De fiecare dată când atracția dintre ei ajunge prea departe, ea se sperie și fuge. Dar oare de ce? De ce Callie a fost dintotdeauna retrasă și misterioasă? De ce nu își poate aminti de ea din amintirile din restul anilor?


   Pentru că a fost invizibilă. Ea și-a dorit asta și a reușit să treacă pe lângă toată lumea drept o ciudată. Dar de ce? Și de ce nu poate să aibă destulă încredere în Kayden, așa cum are el în ea?

   Când încep să petreacă tot mai mult timp împreună, adevărul iese la iveală și este mult mai zguduitor decât ar fi crezut el. Orbit de furie, ar face orice să o răzbune pe fata de care nu se mai poate despărți. Dar dacă totul e doar o altă greșeală dintr-un lung șir de obstacole către furtună?


   Callie și Kayden riscă să piardă totul, riscă să își sfâșie inimile iremediabil. Dacă ei sunt doar două suflete cărora nu le-a fost dată fericirea? Dacă viața le-a răpit deja prea multe?


   Când faci o greșeală, nimic nu mai poate fi reparat iar în curând apar consecințele. Viața e nedreaptă dar nu cu toată lumea...doar cu cei a căror stea nu a fost norocoasă. Pentru că norocul e scris în stele. Dar dacă ele sunt toate căzătoatre?

   Callie & Kayden este o carte pe care o am de multă vreme în bibliotecă și care nu m-aș fi așteptat să îmi placă. Dar știți la ce nu mă mai așteptam? Să aibă încă opt volume netraduse. Cum aș putea sta fără să citesc continuarea? Probabil voi sparge pușculița ca să o iau în engleză...

   Nu m-aș fi așteptat să îmi placă atât de mult felul în care ei erau răniți dar continuau să se lupte cu demonii lor. Deși aici există un clișeu, mai ales că am citit această carte la puțin timp după ce am citit Pactul din seria Off-Campus, și mi-au părut foarte asemănătoare, totuși povestea m-a prins foarte tare.

   Și de altfel, și personajele! Callie este mai mult imaginea fetelor ce au trecut prin ceea ce a pățit ea, doar că ea e diferită, atât prin comportament și aspect, cât și prin gândire. Deși greșește cu deciziile pe care le ia, mie mi-a plăcut la nebunie personajul ei și mai ales prietenia ei cu Seth și desigur, lista lor!

   Kayden mi s-a părut oarecum reținut la început dar mi-a dat teoria peste cap prin acțiunile pe care le face în final! E curajos și se observă atât la el cât și la Callie că își îmbrățișează cicatricile și sper ca în viitor, în volumele ce vor urma, să le și accepte.

   Callie & Kayden. Așa cum e scris în stele, a fost o carte ușoară dar care m-a ținut ca pe jar și care m-a și lăsat în suspans în final. Tot ce trebuie să fac e să mă rog acum pentru volumul doi! Dar asta este perfect pentru că aveți timp să faceți și voi cunoștință cu ei și, de ce nu, să citiți ceea ce scrie în stele!


O găsiți publicată la editura Epica Publishing House împreună cu o mulțime de alte titluri minunate!
   Puteți achiziționa cartea de pe site-ul editurii cât și de pe Cartepedia și Libris
Lectură plăcută, dragilor! :)


   

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii