Titlu: Cele mai frumoase povești de Hans Christian Andersen
Autor: Hans Christian Andersen, repovestite de Agnès Vandewiele
Editura: Corint, colecția Corint Junior
Nr. Pagini: 223
Illustrator: Jean-Noël Rochut
Traducere: Geanina Tivdă
Punctaj: 5⭐/5⭐
"The good and the beautiful is not forgotten; it lives in legend and in song."
Încă de când eram mică iubeam basmele și toate poveștile magice cu prinți și prințese, cu întâmplări magice și cu lumi fantastice. Iubeam desenele animate și eram acel copil care stătea vara în hamac la țară și citea Amintiri din copilărie, basmele lui Petre Ispirescu, poveștile lui Ion Creangă sau ale Fraților Grimm.
Încă iubesc animațiile și cărțile pentru copii și simt o emoție și o melancolie de fiecare dată când regăsesc ceva care îmi amintește de copilărie, mai ales atunci când regăsesc o poveste. Așadar, iarna aceasta, în goana după cadouri, când căutam la librărie o carte de povești pentru nepoțelul meu, am văzut pe rafturi această carte superbă.
Era sigilată, dar era atât de mare, într-o ediție luxoasă, illustrată și minunată. Prețul era unul destul de mare, așa că am pus-o înapoi în raft și am plecat, dar inima mi-a rămas la ea. Numai că mama mea dragă era cu mine și a văzut cât de mult o voiam, așa că i-a spus ea Moșului că mi-o doream și așa am găsit-o sub brad, de Crăciun. Ce ar fi Crăciunul fără o carte sub brad? Mai ales una atât de frumoasă care să îmi amintească de copilărie.
Când am desfăcut-o am văzut cele mai frumoase ilustrații și cele mai dragi povești sufletului meu. Am citit titlurile notate în cuprins și mi s-a umplut inima de drag și de emoție, amintindu-mi una dintre animațiile mele preferate despre care vă voi spune imediat.
Probabil că toată generația anilor 2000 s-a uitat la Povestitorul Andersen pe Minimax. Hans Christian Andersen a fost un poet și un scriitor danez care a adus în lumea noastră cele mai frumoase povești pentru copii, iar de la aceste personaje și povestiri magice a luat viață animația Povestitorului Andersen de pe canalu meu preferat de desene animate.
A fost imposibil să citesc fără să mi se deruleze în minte fiecare episod, pentru că tocmai datorită animației știam fiecare poveste care se află în cărticica asta minunată.
Am râs, am citit cu piele de găină și cu lacrimi în ochi, cu sufletul plin de dragoste și de drag pentru poveștile care mi-au marcat atât de frumos copilăria. Cine s-ar fi gândit că le voi regăsi la 21 de ani cu o bucurie atât de mare? În prezent am toate episoadele animației salvate în laptop și încerc pe cât posibil să găsesc toate desenele pe care le vizionam când eram mică și să le salvez, căci multe deja au dispărut de pe internet, din păcate.
Cu un an în urmă, am făcut o listă cu aproape 140 de desene animate pe care le vizionam cu fratele meu în copilărie, iar amintirile și emoțiile au fost neprețuite când am recitit titlurile lor. Așa am simțit și acum citind Soldățelul de plumb, Fetița cu chibrituri, Povestea celor douăsprezece lebede, Bătrânul Felinar, Crăiasa Zăpezilor și multe altele, însă acestea pe care le-am amintit acum au fost mereu preferatele mele!
Cred că deja știți că vă recomand și chiar vă rog să citiți această carte, dar mai important de atât, vă rog să o dăruiți copilașilor din viața voastră, pentru că poveștile lui Hans Christian Andersen își vor pune amprenta în cel mai frumos mod asupra copilăriei lor.
Până la urmă, nu poveștile ne fac și pe noi să visăm și să simțim că orice este posibil?
Bookstagram-ul meu unde puteți găsi pozele pe care le fac, desene, reacții, unboxing-uri și multe altele: @angelsfrombooks
Lectură plăcută, dragilor! 😊
0 Comentarii