Advertisement

Responsive Advertisement

Recenzie-Hoțul de umbre de Marc Levy

   Titlu: Hoțul de umbre


   Autor: Marc Levy


   Editura: Trei


   Nr. Pagini: 235


   Traducere: Marie-Jeanne Vasiloiu


   Punctaj: 5⭐/5⭐


   ,,Și dacă adultul de acum l-ar întâlni pe copilul care ai fost cândva...”


   Ne-am gândi cu toții, poate, că hoțul de umbre este un șarlatan, însă, de fapt, hoțul de umbre este un puști care se află în clasa a șasea și care fără să vrea, fură umbrele oamenilor din jur, contopindu-și propria sa umbră cu a lor.


   Hoțul de umbre este cel mai mic din clasă, este băiatul de care râd colegii lui, este cel care s-a îndrăgostit de o fată care nu îl place, este un copil singuratic care vorbește cu propria umbră și care nu știe ce este fericirea.


   Sau cel puțin, nu știe până nu o pierde. Când tatăl lui pleacă și îi părăsește pe el și pe mama lui, micul hoț de umbre trăiește umbra unei vieți împlinite. Nu s-ar fi gândit vreodată că va rămâne cu umbra unor amintiri, cu umbra unui zâmbet și cu umbra unor persoane în gânduri, în minte.



   Hoțul de umbre nu are un nume și îl are doar pe Luc, cel mai bun prieten al lui și pe mama sa, iar într-o vară, își cunoaște iubirea vieții, dar și ea rămâne umbra unei amintiri. Hoțul de umbre a fost mereu un puști singuratic și trist, însă odată ce acesta crește, și abilitatea sa îl însoțește de-a lungul vieții.


   Avem în față povestea unui tânăr acum, același hoț care ascultă poveștile pe care umbrele oamenilor i le șoptesc, însă care nu și-a găsit nici acum fericirea. Și-ar fi căutat tatăl, i-ar fi scris, s-ar fi întors la fata care i-a furat inima, dar nu a făcut nimic din toate acestea.

   

   Oare de ce este nevoie pentru ca hoțul de umbre să fie și el un om normal, un om fericit? Oare unde îl va duce viața și oare ce ar șopti propria sa umbră despre el dacă lumea ar asculta?


   Marc Levy este un autor care, din punctul meu de vedere, are un stil aparte de scriere, un stil unic care cucerește și care pe mine m-a fermecat încă de la prima carte de-a lui citită, în urmă cu aproape opt ani de zile.


   Fiecare carte are ceva special și fiecare are câte o idee originală la bază, însă Hoțul de umbre m-a uimit, m-a șocat și m-a emoționat. Cât de original să scrii o poveste despre un puși, un protagonist fără nume? Hoțul de umbre nu are un nume, dar schimbă viața tuturor celor din viața sa.


   Se vede și se simte la fiecare pagină că Marc Levy a scris această frumoasă poveste din suflet. Băiețelul care vorbește cu umbrele este doar un pretext pentru un personaj diferit și, deși singuratic, special! E șocant cum o carte atât de simplă poate în simplitatea ei să transmită emoție și să aibă un asemenea impact asupra noastră, ca cititori.


   M-am trezit de atâtea ori cu piele de gâină, cu lacrimi în ochi, citind întâmplările din viața hoțului de umbre. Un puști care devine adult și care trece prin atâtea, un tânăr care are un suflet bun și care ajută oamenii din viața sa. Este impresionant și emționant să citești despre acest copil și despre prietenul său cel mai bun, despre drumul său, văzând unde îi duce viața.


   Nu știu de ce am fost atât de impresionată de această poveste. Poate pentru că protagonistul mi-a inspirat pe tot parcursul cărții o uriașă compasiune, poate pentru că era un singuratic ghinionist, poate pentru că am regăsit în el soarta atâtor oameni. Cert este că am iubit povestea aceasta scrisă din inimă.


   Marc Levy îmi este drag și, oarecum, îl compar cu Guillaume Musso în idei și stil de scriere, deși nu sunt tocmai similari. Poate e doar gândul din mintea mea că amândoi sunt pentru mine doi autori excepționali recomandați de verișoara mea cu gusturi foarte bune la cărți!


   Așa că dacă gusturile sunt bune, recomandările sunt pe măsură! Sper că v-am făcut curioși, dragilor! Sper ca până data viitoare să descoperiți lecturi magice care să merite cu adevărat! Ne reCitim la următoarea recenzie!



Bookstagram-ul meu unde puteți găsi pozele pe care le fac, desene, reacții, unboxing-uri și multe altele: @angelsfrombooks

Găsiți toate cărțile scrise de Marc Levy la Editura Trei.
  Le puteți achiziționa de pe site-ul editurii sau de pe CartepediaLibrex și Libris

Lectură plăcută, dragilor! :)

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii