Advertisement

Responsive Advertisement

Recenzie-12 zile cu Dash și Lily de Rachel Cohn & David Levithan

   Titlu: 12 zile cu Dash și Lily


   Autor: Rachel Cohn & David Levithan


   Editura: Trei


   Nr. Pagini: 234


   Traducere: Bogdan Perdivară


   Punctaj: 4.5/5


   Seria Dash & Lily:

   1) Dash, Lily și Cartea provocărilor (recenzie)

   2) 12 zile cu Dash și Lily

   3) Mind the Gap, Dash & Lily


    ,,12 zile. Aveam 12 zile. Îmi petrecusem toată viața evitând Crăciunul. Dar nu și anul ăsta. Nu, anul ăsta îmi doream cel mai mult ca Lily să fie fericită din nou."


   Dash și Lily au rămas împreună, iar în prezent, a trecut un an de când aceștia au decis să fie împreună. Și știți ce înseamnă asta? Da, Crăciunul se apropie din nou! 


   Numai că pentru Lily, anul care a trecut a fost foarte greu. Bunicul lui Lily a suferit un atac de cord, iar de atunci, aceasta are o grijă exagerată de el și trăiește într-o continuă teamă. Bucuria ei și felul optimist de a fi s-au dus, lăsând în urmă o Lily absentă și deprimată. 


   Dar ce dezastru ar fi dacă cei dragi ar lăsa ca iarna și Crăciunul să treacă pe lângă ea... Așa că fratele ei, Langston, decide să facă un plan cu Dash, cel pe care nu l-a plăcut niciodată. Cei doi își propun să o câștige înapoi pe Lily cea fericită care iubește Crăciunul. 



   Dar ca sa facă acest lucru, Dash are nevoie să rămână în viața lui Lily. Deși sunt la aniversarea de doar un an a relației lor, cei doi s-au schimbat, iar relația lor e diferită acum. Și aceasta trece pe listă cu lucruri de reparat. 


   Tot ce trebuie să facă este să aducă spiritul Crăciunului în sufletul lui Lily. Au douăsprezece zile la dispoziție. Mai sunt douăsprezece zile până la Crăciun, timp în care cei doi trebuie să ticluiască un plan bun. 


   ,,Te iubesc și mă scoate din minți să te văd supărată. Vreau să repar asta și știu că nu pot. Ce vreau eu însă este să rescriu lumea întreagă ca să putem îndrepta lucrurile între noi. Vreau să născocesc o poveste pe care lumea să aleagă să o sărbătorească și, în această poveste, oamenii să nu se îmbolnăvească niciodată, cei pe care îi iubim să nu fie niciodată triști, iar cantitățile de ciocolată caldă să fie infinite. Dacă ar fi după mine, poate că nu aș reuși să-i fac pe toți să creadă în Moș Crăciun, dar cu siguranță că aș reuși să-i fac pe toți să creadă în ceva, fiindcă sigur există un soi de frumusețe care va face ca lumea să pară magică, dar trebuie să învățăm să o vedem."


   Aceștia iau la pas tot orașul și o duc pe Lily înapoi în timp, acolo unde a început totul. Credeți că mai este loc pentru încă un miracol. Și ce vor face ei dacă acest miracol nu va veni în următoarele douăsprezece zile? 


   ,,Am simțit muchiile unui volum în buzunarul hainei lui și am știut că era carnețelul Moleskine cu copertă rosie care-l purtase prin căutările zadarnice de peste zi. Dintre toți oamenii care, de Crăciunul trecut, armfi putut găsi carnețelul printre milioanelemde cărți (și de kilometri) de la Strand, Dash fusese cel care-l gasise și nu fără un motiv. Nu știu ce o să se aleagă în viitor de noi doi și sper că va fi bine, știu însă că, orice ar fi, a fost atras de carnețel fiindcă locul lui e alături de noi. Face parte din familie "


   După ce primul volum a fost o lectură perfectă de iarnă, ce carte putea completa lectura de iarnă mai bine decât acest volum? 


   12 zile cu Dash și Lily a fost la fel de drăguță și de frumoasă ca și prima parte a acestei serii inocente, frumoase și inedite. În acest volum, mi-a fost for de spiritul sărbătorilor din sufletul lui Lily, tocmai pentru că nu mă așteptam ca povestea să ia o asemenea întorsătură. 


   Dar se pare că în final, totul a fost aranjat așa cum trebuie și am simțit și eu bucuria și spiritul Crăciunului! Ultimele capitole din acest volum s-au sincronizat perfect cu prima ninsoare din acest an la mine în oraș! 


   Vă dați seama că mi-am pornit colindele, mi-am luat botoșeii, fursecurile cu lapte și am aprins toate luminițele din casă. Și cred că asta face ca o carte să fie bună, faptul că îți transmite magia ce se afla în spatele celor doua coperți! 


   Mi-a plăcut mult mai mult de Dash din acest volum și mi-a plăcut mesajul din spatele întregii povești. Mi-a plăcut că în ciuda tristeții și ale schimbărilor din viața ei, Lily a avut Crăciunul, o zi în care să fie fericită indiferent de problemele care vor reveni a doua zi. 


   Pentru mine, aceste două cărți se vor transforma într-o lectură dragă de iarnă, de suflet, care sigur va mai fi citită și la anul! Vă recomand din inimă această serie și sper să primim și ultimul volum curând! 


   Dash și Lily vă așteaptă în povestea lor, povestea unui jurnal roșu care a transformat totul într-o mare iubire. Până la urmă, cine nu iubește Crăciunul? Iar dacă nu îl iubiți, nu vă faceți griji, nici Dash nu îl iubea înainte să o cunoască pe Lily! 


   Sper că v-am făcut curioși, sper să le dați o șansă, sper să aveți parte de lecturi și de sărbători magice și vă doresc un an nou minunat, în care să vi se îndeplinească toate visurile și dorințele! La mulți ani, dragilor!



Bookstagram-ul meu unde puteți găsi pozele pe care le fac, desene, reacții, unboxing-uri și multe altele: @angelsfrombooks

Găsiți cărțile la Editura Trei.
  Le puteți achiziționa de pe site-ul editurii sau de pe CartepediaLibrex și Libris

Lectură plăcută, dragilor! :)

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii