Advertisement

Responsive Advertisement

Recenzie-Frica de a-ți fi frică de Dr. André Marchand, Dr. Andreé Letarte & Dr. Amélie Seidah

   Titlu: Frica de a-ți fi frică 


   Autor: Dr André  Marchand, Dr. Andreé  Letarte & Dr. Amélie Seidah


   Editura: For you


   Nr. Pagini: 269


   Traducere: Edith Negulici


   Punctaj: 4.5/5


   ,,Viața este o aventură fascinantă și plină de satisfacții dacă îți oferi modalități de a-i savura farmecul.”


   ,,Trăim în vremuri alimentate de numeroase griji și temeri și avem adeseori senzația că toate provocările vieții ne vor sufoca. Tot mai mulți oamenii suferă de tulburare de panică și agorafobie, temându-se că vor fi copleșiți de emoție și senzații de frică și chiar fiind îngroziți că vor muri sau vor suferi consecințe grave. Apoi, își pierd o parte din autonomie evitând situațiile și locurile pe care le asociază cu pericolul perceput. Îngrijorați, ei se întreabă unde să găsească sprijinul de care au nevoie pentru a se salva.”

   Cartea de față ne dovedește că totul se întâmplă doar în mintea noastră și ne învață cum să ne luptăm cu cele mai întunecate gânduri care au tendința să se întoarcă împotriva noastră și să provoace panica pe care cu toții au cunoscut-o cel puțin o dată până acum.

   Pentru început, în primele capitole ne este prezentată definiția fiecărei tulburări, pentru a porni cu vindecarea, începând de la a cunoaște ce anume este panica, teama, agorafobia, cum se manifestă fiecare, pentru a înțelege care dintre ele este adevărata problemă.


   Pe lângă toate explicațiile și discuțiile autorilor acestei cărți, totul se îmbină cu exerciții de vindecare, ce trebuie practicate chiar și după ce panica și fobiile dispar. Fiecare exercițiu semnifică un pas către succes și către o viață liberă.

   Cu fiecare pas făcut, autorii ne încurajează și ne învață cum să facem față cu noi înșine, pornind chiar și de la momentul schimbării, momentul în care s-a instalat panica pentru prima dată și ce anume a declanșat-o. Autorii acestei cărți sunt psihologi, iar practicile lor sunt testate și chiar ni se spune că există un număr foarte mare de oameni care s-a vindecat numai cu ajutorul acestei cărți.

   Frica de a-ți fi frică este un tratament pe care fiecare persoană îl poate face, fie singur, fie cu ajutorul cuiva, fie el specializat sau nu, atâta timp cât există perseverență. Fiecare capitol ne învață că pentru a învinge teama, trebuie să trecem prin ea, căci numai fiind expus în mod repetat la situațiile care ne sperie, învățăm să le facem față și să ne obișnuim cu ele, realizând că teama este doar în mintea noastră și că nu există un pericol real.


   Mintea este cel mai important instrument pe parcursul acestei călătorii, căci dacă de la ea se declanșează totul, tot cu ajutorul ei se poate vindeca totul. Afirmațiile ne pot schimba viața, mai ales dacă alegem să credem în ele. Sunt simple gânduri și cuvinte, dar forța lor este cea care poate muta munții din loc.

   Teama, panica și agorafobia sunt lucruri de care oricine se poate vindeca, iar acest mic ghid este comoara de care acești oameni au nevoie. Încurajări, explicații bazate pe studii, metode terapeutice, toate se află aici și sunt pregătite să schimbe vieți.

   ,,Folosind această abordare, mulți oameni și-au stăpânit panica și și-au depășit agorafobia. Nu uita, însă, că o strategie, oricât ar fi ea de eficientă, necesită întotdeauna efort și curaj când vine momentul s-o aplici. Perseverența ta reprezintă incontestabil cheia pentru a-ți învinge fobia. Așadar, asigură-te că îți amintești toate beneficiile care vor veni după primele eforturi ale tratamentului. Ele îți vor servi ca punct de sprijin până când vei începe să culegi roadele muncii tale. ”

   Așadar, dacă frica de a-ți fi frică nu este fondată? De ce să nu o învingi chiar acum?

   Frica de a-ți fi frică suna promițător, iar pentru că fiecare dintre noi se luptă la un moment dat în viață cu sentimentul de frică, m-am gândit că această carte trebuie să ascundă câteva secrete despre cum să îți învingi cele mai apăsătoare gânduri.

   Încep prin a spune că această carte este scrisă foarte bine, ceea ce era evident de când am aflat că este scrisă de trei psihologi de profesie. Este o carte structurată extraordinar de bine, cu informații care ne ajută să înțelegem și cel mai mic amănunt, însă cred că cele mai utile sunt exercițiile din fiecare capitol.

   Exercițiile din această carte cred că pot ajuta pe oricine, căci sunt atât de multe, atât de bine descrise și atât de utile, încât ar fi greu pentru cineva să nu se vindece după ce le-au practicat, mai ales că sunt împărțite pentru fiecare categorie de teamă și de fobie în parte.

   Mi-a plăcut inclusiv coperta, acel arici adorabil, care ar părea periculos cu toți țepii lui, dar care este ținut în palmă, în mod inofensiv. Nu știu dacă acesta era scopul coperții, însă eu am asociat ariciul cu panica și cu frica, aceste emoții care par atât de periculoase, dar care în realitate sunt doar o iluzie prin care trebuie să avem puterea de a vedea.

   Iar la finalul acestui ghid, cu toții vom vedea prin această iluzie și vom înțelege cât de puternici suntem cu adevărat. Frica de a-ți fi frică este o carte pe care o recomand din tot sufletul, în special celor care se confruntă cu aceste probleme și nu numai, deoarece cu toții trecem mai devreme sau mai târziu printr-o emoție foarte puternică, printr-un moment de frică sau printr-o experiență care ne afectează, iar această carte este exact ca un pansament pe o rană, având puterea de a repara totul.

   Sper că v-am făcut curioși, sper ca toți care vor citi acest ghid să se vindece și să fie liberi și sper ca teama să devină în ochii tuturor acel arici inofensiv și blând de care vorbeam mai sus! Vreau să mulțumesc editurii pentru exemplarul oferit din Frica de a-ți fi frică, iar vouă, dragilor, vă doresc lecturi magice!


Bookstagram-ul meu unde puteți găsi pozele pe care le fac, desene, reacții, unboxing-uri și multe altele: @angelsfrombooks

Găsiți cartea publicată la Editura For You, acolo unde veți găsi o mulțime de alte cărți de spiritualitate, vindecare și dezvoltare personală!
Le puteți achiziționa de pe site-ul editurii, de pe LibrisCartepedia și Librex
Lectură plăcută, dragilor! :)

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii