Advertisement

Responsive Advertisement

Recenzie-Luluța și Petrișor sau Povestea cuiburilor părăsite de Nicoleta Beraru

   Titlu: Luluța și Petrișor sau Povestea cuiburilor părăsite


   Autor: Nicoleta Beraru


   Editura: Libris Editorial


   Nr. Pagini: 205


   Punctaj: 1.5/5


   ,,Praful. ÎI ștergi mereu, și el mereu se va depune peste oameni, peste fapte, peste lucruri, peste locuri... Se va  întoarce și va învălui lumea în amintire. Ce rămâne în urmă vor fi mereu niște nume pe care mintea le va bâlbâi și niște zdrențe spălăcite ale unor fapte despre care ne vom  tot intreba dacă s-or fi petrecut aievea.”

    ”Pregătiți-vă să citiți urlând în tăcere. Aveți în față o carte despre iubire. Iubirea de mamă, pentru mamă, de sufletul pereche, de țară, de adevăr, de dreptate, de semeni, de Dumnezeu, de familie. Iubirea care te înalță până la postura de Om. Iubirea care dă cu tine de pământ pentru a te obliga să o înțelegi cu toate durerile ei. De la ea, iubirea, pornește lumea noastră din  Luluța și Petrișor sau povestea cuiburilor părăsite.


Pregătiți-vă să vedeți o Românie care și-a schimbat ADN-ul, în timpul vieții noastre, odată cu plecarea a milioane de părinți la muncă peste hotare. În urma lor rămân, dramele copiilor lăsați în țară. Rămân, întotdeauna, destinele acelea care sfâșie din ADN-ul nostru, al tuturor.”



   Luluța și Petrișor sunt doi frați pe care îi crește bunica lor într-un sat sărac, asemeni celor din amintirile pe care mulți dintre noi le avem. Orfani de tată, ei sunt la sute de mii de kilometri depărtare de mama lor care a plecat în afară să muncească.

   Din dorința de a avea un trai mai bun, mama lor a plecat, iar decizia ei a pus între ei o distanță uriașă, iar singura lor legătură este telefonul prin care vobresc și plâng de dor întrebându-se când se vor revedea.


   Timpul trece peste ei, iar cei doi copii devin curând adulți care își creează propriile vieți, care experimentează iubirea, dorul, încercările vieții, singuri, trăind întrebându-se ,,ce ar fi fost dacă viața lor ar fi fost diferită?”. Poate ca a celor pe care îi întâlnesc și care sunt atât de diferiți de ei și de ceea ce au trăit.

   Când apar în viața lor oameni care decid să rămână, abia atunci cei doi observă diferența dintre lumile din care fac parte.


   ,,Luluța și Petrișor” este o carte care vorbește despre cuiburi, așa cum spune și titlul, despre cuiburi părăsite și despre o realitate de care mulți români s-au lovit în această viață.

   Și oare poate fi totul schimbat?

   Am încercat să văd mai departe de limbajul complicat moldovenesc și să pun preț pe ideea din spatele cărții și am înțeles mesajul cărții, indiferent de faptul că nu a fost pe gustul meu.

   Nicoleta Beraru a tras un semnal de alarmă pentru familiile care sunt destrămate și despărțite de veniturile insuficiente pe care le au și care pleacă peste mări și țări să își susțină copiii.

   Am înțeles mesajul emoționant și am empatizat cu personajele, oricât de scurtă a fost povestea lor, însă nu toată lumea știe să aprecieze și să vadă aspectele pozitive dintr-o carte, dintr-o recenzie sau dintr-o părere, ci mulți se axează doar pe aspectele negative. Orbiți de o picătură, oamenii nu văd restul paharului plin, veșnic în căutarea imperfecțiunilor, în căutarea a ceva de care să se plângă. Atât am de spus.

   Pentru cei care se regăsesc în poveste și care au trăit drama de a avea o familie despărțită, la fel ca și protagoniștii acestei cărți, cred că lectura ei vă va aduce puțină alinare sau fericire.

Cărțile scrise de Nicoleta Beraru au apărut la Libris Editorial și le puteți achiziționa de pe site-ul editurii Libris, cât și de pe Cărturești și Cartepedia
Lectură plăcută, dragilor! :)

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii