Advertisement

Responsive Advertisement

Recenzie-Jack Spintecătorul.Crimele din Whitechapel de Kerri Maniscalco








   













Titlu: Jack Spintecătorul


   Autor: Kerri Maniscalco


   Editura: Corint, colecția Leda Edge


   Nr. Pagini: 366


   Traducere: Oana Chițu


   Punctaj: 5/5


   Seria: Anchetele lui Audrey Rose:

   1) Jack Spintecătorul. Crimele din Whitechapel

   1.5) Întâlnire cu Thomas Cresswell

   2) Dracula. Pe urmele Prințului Nemuritor (recenzie)

   3) Houdini. Marea Evadare

   4) Diavolul. Capcana Amintirilor


   Tânăra Audrey Rose Wadsworth duce o viață dublă și controversată. Deși este fiica unui lord britanic și ar trebui să se ocupe de rochii, ceaiuri, bărbați și bârfe, ca orice tănără din vremea ei, ea studiază în secret medicina și face autopsii cu unchiul ei care este doctor. Iubește să taie cadavrele mai mult decât iubește statutul ei de femeie.


   Tatăl ei nu i-ar permite niciodată să fie ucenica unchiului Jonathan, mai ales după ce acesta nu a putut să o salveze pe mama lui Audrey Rose. De aceea, ea trebuie să se strecoare în laborator pe la spatele tatălui ei iar fratele ei, Nathaniel, trebuie să o acopere.



   Atunci când unchiul Jonathan o aduce la cursurile sale, ea îl cunoaște pe arogantul și enervanetul Thomas Cresswell, ucenicul unchiului ei. Thomas nu ratează nici măcar o ocazie să o contrazică, să o tachineze sau chiar să îi arunce jigniri voalate.

   ,,-Aș vrea să te văd purtând un corset ce-și împlântă fiarele în coastele tale, am zis, întorcându-i favoarea și analizându-i îmbrăcămintea. Și o fustă care-ți acoperă nădragii și-ți plesnește în jurul coapselor pe vântul ăsta.
   -Wadsworth, dacă vrei să mă vezi fără pantaloni, nu trebuie decât să mă rogi! Aș fi mai mult decât fericit să-ți fac pe plac.
   -Nemernicule!”

   Nici Audrey Rose nu se lasă mai prejos și intră în jocul lui. Cu toate că sunt ca șoarecele și pisica, Thomas are o minte strălucită iar împreună încep să analizeze cadavrele care tot apar pe străzile din Whitechapel.


   În curând, se dovedește că victimele sunt opera unui singur criminal: Jack Spintecătorul. Un om capabil să ucidă cu sânge rece, având în vizor doar femeile ușoare și fără apărare de pe străduțele întunecate. Femei nevinovate, de altfel.

   Jack Spintecătorul le vătămează trupurile în cel mai grotesc mod cu putință și nimeni nu îl poate prinde. Este un criminal foarte bun și se ascunde mai bine decât orice altcineva. Astfel, Audrey Rose decide să pornească o investigație pe cont propriu la care vor lua parte atât Thomas cât și unchiul Jonathan.

   Însă ea nu știa ce avea să afle mai târziu...


   Când tocmai unchiul ei devine suspect din cauza propriei lui anchete, Audrey Rose încearcă să facă tot posibilul să îi dovedească nevinovăția și să îl scape din mâna poliției. Dar însuși Jack Spintecătorul începe să trimită mesaje ca să arate că nimeni nu îl poate prinde.
 
   Dar de ce ar face el asta? Ce urmărește să facă? Oare ucide cu un scop sau este doar un nebun care se hrănește cu suferința altora? Printre bănuieli și detalii șocante, Audrey Rose începe să facă din fiecare cunoscut un suspect. Și ce legătură au victimele cu familia ei?

   Când vede că ea cunoștea aproape toate victimele criminalului, întrebări mult mai întunecate apar în sufletul ei. Ce legătură are Jack cu ea?


   Dar când ea se ocupă cu acuzarea persoanelor greșite, criminalul își duce planul mai departe și continuă să ucidă femei în moduri tot mai sângeroase.

   Tatăl ei se întoarce împotriva ei oferindu-i tot mai multe întrebări și bănuieli dar nimic nu avea să o pregătească pentru ceea ce urma să descopere. Nici în cele mai urâte coșmaruri nu s-ar fi așteptat ca realitatea să fie aceasta.

   Viața ei este pusă în pericol dar inima ei aproape se oprește când află adevărul.


   Ceea ce a urmat dezvăluirii ei ar fi făcut pe oricine să cedeze. Dar nu și pe Audrey Rose. Ea poate doar să sufere și să lase durerea să o cuprindă.

   ,,Am căzut la pământ, suspinând fără lacrimi, în timp ce adevărul își croia drum în mintea mea. [...] Am continuat să plâng până ce întunericul m-a cuprins în brațele lui moi.”

   Cum a putut fi atât de oarbă în fața tuturor indiciilor? Acum totul este prea târziu. Cine este Jack Spintecătorul și cum îi va schimba el viața lui Audrey Rose pentru totdeauna?

   În această vară am câștigat cartea Jack Spintecătorul. Crimele din Whitechapel la un concurs de pe bookstagram și am fost foarte entuziasmată pentru că o urmăream de ceva timp dar nu aveam curajul să îi dau o șansă.

   De ce nu am avut curaj? Pentru că ultima oară când am avut tangențe cu o poveste de genul fusese în The Vampire Diaries iar cine știe la ce mă refer va înțelege. Știam povestea renumită cu Jack Spintecătorul și mi-era teamă să nu fie o carte prea horror ca să o pot citi.

   Dacă eu cea de cincisprezece ani aș fi citit așa ceva, probabil că m-ar fi îngrozit, însă de când am descoperit thriller-ele, se pare că am prins gustul cărților scandaloase și sinistre! Iar Jack Spintecătorul este fix una dintre acele cărți.

   Povestea este inspirată din întâmplarea reală de care cred că am auzit cu toții, așa cum veți afla și din nota autoarei iar totul este atât de neașteptat și de dinamic încât îmi pare rău că nu aveam așteptări atât de mari de la ea.

   Mi-a plăcut foarte mult de Audrey Rose pentru că este o tânără care depășește stereotipurile din acea vreme, este atipică și este mai puternică decât majoritatea bărbaților din carte. Mie mi se par mai fascinante și mai intrigantele personajele feminine care nu se încadrează în categoriile obișnuite, care lasă rochiile, ceaiurile și bârfele și se ocupă de lucruri mai importante și mai periculoase, demne de tăria unui bărbat.

   Dar totuși, Thomas mi-a plăcut și mai mult. Brigada tipilor aroganți și oroglioși revine în scenă! La început era atât de enervant dar pe parcurs a început să îmi intre pe sub piele și am ajuns să îl plac chiar mai mult decât pe Audrey Rose. Însă ceea ce este și mai alert și mai palpitant este faptul că pe tot parcursul poveștii am avut atâtea bănuieli și atâția suspecți însă nu se apropiau deloc de adevăr.

   Finalul este șocant, neașteptat și cu un plot-twist memorabil, care ne pregătește pentru următorul volum. Nu știu dacă Dracula vă spune ceva (deși ar trebui), dar eu abia aștept să citesc restul seriei pentru că sunt convinsă că o să fie strălucită și pentru că o anumită frază din ultima pagină m-a făcut să fiu foarte curioasă de volumul doi. Dar asta puteți afla doar dacă veți citi și voi povestea uimitoare a lui Audrey Rose!


Cărțile scrise de Kerri Maniscalco sunt publicate la Editura Corint în colecția Leda Edge și le puteți achiziționa de pe site-ul editurii sau de pe CartepediaLibrex și Libris
Lectură plăcută, dragilor! :)

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii