Advertisement

Responsive Advertisement

Recenzie-În tabără la schi de Tom Ellen & Lucy Ivison

   Titlu: În tabără la schi


   Autor: Tom Ellen & Lucy Ivison


   Editura: Epica Publishing House


   Nr. Pagini: 266


   Traducere: Lucian Popa


   Punctaj: 2/5


   ,,Îndrăgostiri, scandaluri și hamsteri. În niciun caz o tabără așa cum credeai...”


   Mouse a fost dată afară de la școala de balet iar acum, la insistențele mamei sale, ea pleacă într-o tabără de schi în Franța pentru a uita de eșecul prin care a trecut.

   Mouse nu a mai ținut legătura cu prietenele ei, iar acum când trebuie să revină la vechea ei școală, tot ce îi rămâne de făcut este să mintă că va fi balerină la o școală din Franța. Dar o va crede cineva oare?


   Mouse nu se aștepta ca tabăra să le aducă certuri, fluturași în stomac și noi senzații. Hamsterii, schiatul, patinajul și băieții sunt doar câteva dintre peripețiile pe care aveau să le trăiască în tabără.

   Atunci când o clasă de băieți apare în peisaj, tot ce visează aceștia se rezumă la a săruta și a cuceri cât mai multe fete. Iar fetele gândeau exact același lucru. Dar cum ar putea ei să se cupleze atunci când fosta prietenă a lui Mouse și prietenele ei îi fură pe Jack, Max și Toddy, băieții pe care ele puseseră ochii?


   Când totul părea că nu poate deveni mai complicat, Roland, vedeta de cincisprezece ani a Franței apare în viața lui Mouse și îi dă lumea peste cap.

   Roland arată exact ca fratele lui Jack. Asemănarea dintre cei doi este izbitoaare și avea să ducă la o mulțime de probleme.


    Într-o seară, după o greșeală colosală, Mouse și Jack se rătăcesc în pădure iar ea începe să își pună sufletul pe tavă în fața lui.

   Cum ar fi putut să știe dacă este greșit sau corect? Dar dacă Lauren avea să afle și să strice totul? Dacă lumea urma să afle că ea a mințit și că nu va mai fi nicicând balerină?


   Tabăra urma să se sfârșească iar certurile dintre fete și băieți aveau nevoie de un sfârșit strălucit. Va reuși Jack să intre în inima lui Mouse? Și oare vor rezolva toate problemele în care s-au băgat în cele câteva zile de când au ajuns în Franța?

   Jack riscă totul iar Mouse se lasă purtată de val. Ce lucruri mai minunate îți poate aduce viața la paisprezece ani atunci când pleci într-o tabără la schi, tocmai ca să uiți de eșecul vieții tale? Și oare a fost el un eșec?
   Nu știu câți dintre voi au citit Fetele Gallagher, dar În tabără la schi mi-a adus exact atmosfera și amintirea acelor cărți. Îmi pare rău că am citit-o acum pentru că o carte cu copii de paisprezece ani al căror scop în viață este să se sărute pentru prima oară, nu este cea mai potrivită lectură pentru vârsta de aproape douăzeci de ani.

   Nu a existat acțiune, punct culminant, șoc sau emoții profunde. Această carte este una pentru copii, pentru începătorii care își doresc să citească și care vor cărți simple și scurte.

   Probabil că și dacă ar fi fost altfel, o carte de două sute de pagini nu îți dă ocazia de a te atașa de personaje, de poveste, de aproape nimic. A fost atât de scurtă și de puerilă încât aveam dorința de a o termina cât mai repede pentru a putea trece la o lectură mai frumoasă și mai interesantă.

   Sunt convinsă că dacă o citeam pe la zece, unsprezece ani, ar fi fost altfel. Nu înțeleg de ce este o carte de +13 ani pentru că eu cred că se potrivește și pentru copiii mai mici. Totul este atât de inocent, cu anumite doze de infantilism, încât reprezintă lectura perfectă pentru copiii care tocmai încep să citească.

   Evident că aș recomanda oricând Ion Creangă, Emil Gârleanu, Caragiale, frații Grimm sau Hans Christian Andersen în locul acestei cărți dar totuși, a fost o lectură destul de drăguță.

   Nu uitați că poimâine este ultima zi a concursului de Craciun de pe bookstagram!


Găsiți cartea la editura Epica Publishing House
   O puteți achiziționa de pe site-ul editurii cât și de pe Cartepedia, Libris și Librex.
Lectură plăcută, dragilor! :)










Trimiteți un comentariu

0 Comentarii