Advertisement

Responsive Advertisement

Recenzie-Dulcea Uitare de Jamie McGuire


Titlu: Dulcea uitare


 Autor: Jamie McGuire


 Editura: Trei


 Nr. Pagini: 351


 Traducere: Oana Dușmănescu


 Punctaj: 5/5


Seria: Frații Maddox
1) Dulcea Uitare
2) Dulcea Eliberare (recenzie)
3) Beautiful Sacrifice
4) Beautiful Burn
5) A Beautiful Funeral

   Camille Camlin este o tânără studentă de douăzeci și doi de ani care a dus o viață complicată, fiind sora a trei frați mai mici, cu un tată care o agresa pe mama ei, până în ziua în care mama acesteia a pus piciorul în prag, părăsindu-l și luând copiii cu ea. Când Cami a împlinit douăzeci și unu de ani, s-a mutat cu chirie, și-a cumpărat o mașină iar acum muncește ca și barmaniță la Red Door, locul unde a cunoscut-o și pe Reagan, care a devenit nu doar colega ei ci și prietena ei cea mai bună și colega ei de apartament. Cu greu, Cami a continuat să meargă la facultate dar a început să meargă tot mai rar, ocupată cu jobul ei. De șase luni, Cami era împreună cu T.J, un bărbat foarte atrăgător și fermecător dar care are un job solicitant care îl obliga să plece în diferite locuri din lume atunci când era chemat, motiv pentru care acesta era acum în California iar relația lor era una la distanță. T.J i-a promis că dacă lucrurile vor merge, într-un an se vor muta împreună. La început totul părea simplu...până nu a mai fost.

   Într-o seară, la Red Door a intrat Trenton Maddox, fostul ei coleg de la Eakins High, cunoscându-l de când era doar un puști. Dar bărbatul din fața ei era cu totul diferit, înalt, tatuat, excesiv de fermecător și de musculos. Cami nu a fost niciodată pe lista de fete a fraților Maddox, ceea ce îi dă de gândit în momentul în care Trent apare brusc în viața ei, arătându-se interesat de ea, după seara în care l-a cunoscut în bar, aflându-se acolo datorită lui Reagan care o scosese din tristețea în care se cufundase după ce a aflat că și-a luat bilet degeaba în California și zile libere de la bar pentru că T.J era ocupat și nu mai putea să o aștepte, cauza fiind tot munca sa.

   Cami îi dă numărul de telefon lui Trent, care o și sună a doua zi, dar remușcările nu încetează să apară. Nici Trent nu avea un trecut roz, în urmă cu mai puțin de doi ani, viața lui se schimbase când Mackenzie Davis făcuse un accident, în drum spre casă de la o petrecere din vacanța de primăvară iar Trent se aflase pe scaunul din dreapta. Jeepul a fost distrus, la fel și sufletul lui Trent. Dar asta a fost atunci iar acum acesta încearcă să intre tot mai mult în viața lui Cami, folosindu-se chiar și de Olive, o fetiță de care acesta avea grijă din când în când și pe care o întâlnește si Cami, începând să își petreacă timpul împreună toți trei. Ei bine, nu și când o primește pe Olive în casă iar pe el îl lasă afară așteptând:

   Trent și Cami ajung să fie ca șoarecele și pisica, dar atracția dintre ei este greu de neobservat, cu toate că aceasta simțea tot mai multă vinovăție gândindu-se la T.J. Cami știa că T.J o iubește, în ciuda a ceea ce spunea Trent, care era sigur că dacă o iubea ar fi rămas lângă ea, incapabil să stea la o distanță așa mare de ea doar pentru jobul său. Dar Cami are un secret și este sigură că dacă i l-ar spune, l-ar alunga din viața ei.

   Când Trent o sărută, barierele din jurul ei sunt doborâte și decide să plece în California, în ciuda protestelor lui Trent, pentru a se convinge de sentimentele ei. Cami se convinge de iubirea lui T.J și știe că îi va frânge inima dar realizează că s-a îndrăgostit de Trent. Atunci când revine acasă, la salonul de tatuaje unde acesta o angajase ca asistentă, este primită cu răceală din partea lui Trent și zi de zi aceasta îl vede umblând cu diferite femei, rănind-o. Când aceasta își ia inima în dinți și îl confruntă, îi spune că la părăsit pe T.J iar povestea lor tocmai începe. Cami îl lasă să o tatueze, fiecare tatuaj reprezentând o parte din viața lor.


   Dar în ciuda iubirii care se înfiripă între ei, secretul ei o apasă greu și se întreabă dacă acesta îi va distruge relația. Când are loc o tragedie la Keaton Hall, Cami este  terifiată de gândul că l-ar putea pierde, dar asta nu este nimic pe lângă ceea ce îi așteaptă în final. Odată ce și-au găsit dragostea, cei doi par de nedespărțit dar poate că destinul nu îi vrea împreună. Ce se va întâmpla cu ei? Iar dacă universul ține cu ei, ce se va întâmpla cu secretul lui Cami și cu T.J care poate reapărea în orice clipă în viața ei? Când totul era minunat, viața i-a îngenunchiat. Vor trece oare cu ajutorul iubirii peste tot ce le stă în cale?

   Dulcea Uitare a fost o carte pe care am știut că trebuie neapărat să o am, atunci când am intrat în Cărturești și am citit numele lui Jamie McGuire pe copertă, aflând că îi vom găsi pe frații Maddox și aici. Citisem Fericirea începe azi și Fericirea mea ești tu și eram sigură că va fi o carte reușită. Mi-a plăcut mult de Trent, în special pentru faptul că bunătatea lui și blândețea sunt în contradicție cu înfățișarea sa de bărbat arogant și rău. M-a impresionat faptul că acesta avea grijă de Olive și mi-a plăcut că nu s-a dat bătut în încercarea de a o cuceri pe Cami. Întotdeauna am adorat cărțile în care este vorba de un bar sau de posturile de barmani și știu că am mai spus asta iar acesta a fost motivul pentru care am adorat scenele din Red Door și pe Cami și Reagan.

   Deși mă așteptam să îmi fie antipatic, am simțit o mare compasiune pentru T.J, mai ales în finalul cărții care m-a bulversat foarte rău, odată ce am citit ultima pagină și am înțeles totul atunci. A fost un mic șoc să citesc un rând și să înțeleg brusc atâtea pasaje din carte șă să fac atâtea legături. Și desigur că am așteptat câțiva ani să apară volumul doi și să înțeleg mai multe, dar asta e o parte din viața de cititor! Dulcea uitare a fost o carte ușoară și frumoasă, în special pentru că îi ador pe frații Maddox, deși, micul meu secret este că mi-a plăcut mai mult de Travis Maddox :). Trebuie să citiți acest volum pentru că în volumul doi vom face cunoștință cu fratele cel mare, Thomas Maddox iar asta spune totul!


Cărțile sunt publicate la Editura Trei și le puteți achiziționa de pe site-ul editurii cât și de pe  Libris.ro
Lectură plăcută, dragilor! :)






Trimiteți un comentariu

0 Comentarii