Advertisement

Responsive Advertisement

Recenzie-Ecouri din strada Scoția de Samantha Young

Titlu: Ecouri din strada Scoția


Autor: Samantha Young


Editura: Trei, colecția Eroscop


Nr. Pagini: 349


Traducere: Oana Dușmănescu


Punctaj: 5/5

Seria Pe strada Dublin:
1) Pe strada Dublin (recenzie)
2) Pe strada Londra (recenzie)
3) Pe strada Jamaica (recenzie)
4) Pe strada India (recenzie)
5) Ecouri din strada Scoția
6) Clar de lună pe strada Nightingale 
(recenzie)

   Shannon MacLeod s-a mutat in Edinburgh pentru a începe o nouă viață departe de familia ei, departe de bărbații răi pe care i-a cunoscut și care au distrus puțin câte puțin din sufletul ei, departe de greșelile și de traumele pe care le-a suferit din cauza alegerilor ei, departe de regrete și de trecut.

   Viața este bună cu ea și în curând găsește o slujbă bună la renumitul INKarnate unde este înconjurată de artiști și are parte de colegi buni, găsește un apartament și o colegă de apartament de care ajunge să se atașeze iar viața ei prinde culoare. Artiștii se învârt în jurul ei iar ea nu poate fi decât recunoscătoare că încă mai poate avea așa ceva în viața ei după ce a fost forțată să renunțe la artă pe care ea o iubea din tot sufletul. Însă ceea ce nu se potrivește în viața ei este șeful ei: Cole Walker. Cole pare tipul de bărbat de care a promis să fugă, el este întruchiparea tuturor greșelilor ei, este arogant, tatuat, genul de băiat rău care crede că poate flirta cu orice femeie, este un gigolo. Shannon este dezgustată de el din prima clipă, cu toate că nu poate ignora atracția și tensiunea dintre ei de fiecare dată când se află în aceeași încăpere.

   Pe Cole îl cunoaștem din restul străzilor și, astfel, înțelegem cât de tare se poate înșela Shannon în privința bărbatului pe care îl judecă greșit doar după aparențele sale. După ce își manifestă dezgustul față de el, relația lor se răcește iar Cole este profund dezamăgit în fața așteptărilor pe care le avea de la Shannon.

   După ce Shannon ajunge forțată de împrejurări la ziua lui Cole și îi cunoaște familia, cât și pe Hannah, cea mai bună prietenă a lui Cole care îi spune lui Shannon că acesta a făcut o mare greșeală, Shannon este încolțită de vinovăție și de remușcări și își dorește să își ceară iertare de la șeful ei șă să îi arate că știe cât de mult s-a înșelat.

   În ciuda înfățișării lui atrăgătoare și fermecătoare plină de aroganță care prevestește numai rău, după cum știm din volumele anterioare, Cole este o persoană cu suflet bun care nu își dorește să aibă relații superficiale și care vrea să își găsească aleasa. După un drum lung parcurs de cei doi, Cole decide să o facă pe Shannon să aibă încredere în el, să îi șteargă trecutul negru, să o ajute să se redescopere și să îi arate că nu toți bărbații vor s-o rănească.

 
    Fiind aproape imposibil să nu fie absorbită de frumosul și fermecătorul Cole Walker, acesta îi intră pe sub piele și o face să simtă ceea ce niciun bărbat nu a mai reușit până atunci. Pasiunea dintre ei este mistuitoare iar dragostea începe să își facă loc între ei. Dar fricile lui Shannon sunt adânc întipărite în sufletul ei iar încrederea este un lucru mult prea prețios pentru a i-o dărui oricărui bărbat din viața ei, chiar dacă știe că se va îndrăgosti iremediabil de Cole.

   Cole o ajută pe Shannon să dea piept cu trecutul și să închidă ultimele uși lăsate deschise din viața ei. Dar când trecutul apare din nou, temerile ei apar iar și riscă să piardă tot ce a construit cu singurul bărbat din viața ei care pare să țină cu adevărat la ea.

   Alegerile pe care trebuie să le facă o rănesc și nu înțelege de ce trebuie să fie pusă să aleagă. Când totul părea gata să fie distrus, iubirea este singura care mai poate să îi aducă pe cei doi împreună. Va fi iubirea lor atât de puternică încât să pună capăt tuturor fricilor ei? Nici Cole nu este perfect iar încrederea lui se clatină, deopotrivă... Când dragostea e tot ce ai, te poți lăsa pradă acesteia și poți înfrunta totul?



   Probabil că Ecouri din strada Scoția este volumul în care m-am regăsit cel mai mul și, probabil voi fi puțin subiectivă, bine, puțin mai mult. De când am citit în al doilea capitol că acțiunea va avea loc la INKarnate pe care îl știam din celelalte volume, nu am mai putut de bucurie. A fost o adevărată încântare ca în fiecare pagină să se regăsească ceva ce eu iubesc atât de mult, și anume arta. 

   Știu că cu fiecare volum m-am îndrăgostit de fiecare tip nou dar Cole o să rămână în sufletul meu pentru că acest Cole reprezintă o persoană din viața mea, motiv pentru care am adorat acest volum și pentru că acesta este artist. În afară de toate tatuajele și înfățișarea sa fără cusur, am adorat bunătatea și inocența acestui bărbat, felul în care a fost construit și mi-a plăcut că îl știam încă de când era un copil. 

   Pe lângă aceste aspecte care diferențiază acest volum de restul, Shannon a fost conturată diferit și mi-a plăcut enorm că avea bucle roșcate, chiar dacă era o femeie mignonă, dar ceea ce mi-a plăcut foarte mult este faptul că rolurile au fost schimbate în finalul poveștii iar micul clișeu cu personajul masculin care greșește și încearcă să o câștige înapoi pe cea pe care o iubește a fost diferit de această dată.

   Cum am spus, poate că sunt subiectivă și sigur sunt, dar a fost o poveste minunată plină de emoție și lecții de viață urmate de multă pasiune și de nelipsita durere strecurată printre micile evenimente intrigante scrise de Samantha Young. Deși la început mă enerva puțin, mi-a plăcut la nebunie de Rae și desigur de Simon și Tony care au fost geniali și care au reprezentat mica marea mea slăbiciune pentru personajele homosexuale. Samantha Young a atins atâtea aspecte reale cu această carte și a reușit cu adevărat să ajungă în inima mea, mai ales cu, să nu uităm, minunatul trib Carmichael-Clark-Sutherland-MacCabe-Sawyer-Walker, cum i-a numit Joss și, nu o putea face mai bine de atât pentru că familia asta numeroasă seamănă cu adevărat cu un trib care a primit-o și pe Shannon în inima lor la fel cum au făcut cu fiecare personaj nou.

   Străzile merită cu adevărat citite și stați cu ochii pe blog pentru că în curând, din păcate, aventura va ajunge la final cu Clar de lună pe strada Nightingale cu minunatul Logan! :)



Puteți găsi seria scrisă de Samantha Young și o puteți achiziționa de la Editura Trei
Lectură plăcută, dragilor! :)

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii