Advertisement

Responsive Advertisement

Recenzie-Omul de castane de Søren Sveistrup

   Titlu: Omul de castane 

   Autor: Søren Sveistrup

   Editura: Trei

   Traducere: Simina Răchițeanu

   Nr. Pagini: 622

   Punctaj: 2⭐/5⭐


   ,,Dacă ai găsit unul înseamnă că EL te-a ales.”

   Totul începe cu o singură crimă, însă nimeni nu știe că cel mai de temut criminal din Copenhaga nu se oprește aici. Crimă după crimă, fiecare victimă anunță un lanț de masacre, iar totul începe să se lege de un vechi caz uitat de multă vreme de poliție.

   Ceea ce îi duce pe polițiști pe pista corectă sunt figurinele din castane pe care criminalul le lasă după fiecare crimă, lângă cadavru. A lăsat atâtea figurine la locul crimelor încât a fost poreclit ,,Omul de castane".

   Ceva drăguț ca niște figurine făcute de niște copii devine amprenta sinistră a unui psihopat care pare imposibil de capturat.

   Acum polițiștii cred că i-au luat urma Omului de castane, însă ceea ce nu știu ei este că acesta va fi mereu cu un pas în fața lor. Va ajunge primul la suspecții ce trebuie audiați, va lua urma tuturor și va ajunge primul acolo, lăsând în schimb o mică figurină așezată odios lângă corpul victimei.


   Omul de castane e greu de găsit, greu de oprit, este cel care are ași în mânecă și pe care probabil că nimeni nu îl va găsi vreodată. 

   Totul pare mâna unui psihopat, dar ceea ce vom afla va schimba întreaga anchetă. Tot ceea ce face Omul de castane are ca scop un plan mult mai măreț. Totul este, de fapt, un lung drum către ceea ce va fi o răzbunare ca la carte. Însă cine este Omul de castane și pe cine vrea să se răzbune?

   Acum când polițiștii au o nouă pistă, toate ițele complicate ale acestei povești se întrepătrund și conduc la o concluzie devastatoare: Omul de castane este mult mai informat decât ar fi crezut ei. Omul de castane este inteligent și, mai presus de toate, este nebun.

   Oare ce a trăit acesta încât să își dedice viața unor crime atât de minuțios planificate, care să bage în sperieți toată Copenhaga? Oare ce anume a dus un om în stare să facă așa ceva, totul cu scopul de a se răzbuna?

   Ca în fiecare an, am ales ca în luna octombrie să citesc ceva spooky, ceva ce toată lumea lăuda încă de când a apărut. Așa am ajuns la Omul de castane, o carte pe care am văzut-o peste tot cu punctaj maxim, ori cu patru steluțe, așa că spre deosebire de felul în care îmi aleg de obicei lecturile, acum am zis să urmez părerile bookstagrammeri-lor.

   Ei bine, așa mi-am amintit de ce nu îmi ridic sau cobor așteptările în funcție de opiniile celorlalți. Tocmai pentru că am ajuns să fiu singura persoană pe care o cunosc căreia nu i-a plăcut Omul de castane aproape deloc. Mă așteptam la ceva dark, ceva sinistru, ceva care să mă facă să simt ce simțeam când citeam King sau Verity de la Colleen.

   Și deși mulți au numit-o dark, eu nu am regăsit nimic de acest gen în poveste. Recunosc, au fost câteva secvențe care mi-au cam întors stomacul pe dos, dar parcă un thriller face mai mult de atât, nu credeți? Mai ales că eu nu îl consider un thriller, așa cum l-au numit toți ci, mai degrabă, cum l-a numit și autorul, un roman polițist.

   Chiar mi-am dorit să îmi placă această carte și poate că genul acesta de autori, cei scandinavi, sunt buni, însă eu am început cu stângul. Ideea cărții, ideea figurinelor mi-a plăcut, dar a fost o carte mult prea lungă fără o acțiune. În șase sute de pagini are loc o anchetă, iar totul este despre încercarea polițiștilor de a prinde făptașul. Poate că mi-ar fi plăcut dacă nu ar fi fost totul așa tras de păr, lungit în atâtea pagini.

   Poate pentru cei care citesc pentru prima oară un astfel de gen va fi o carte bună, poate că eu chiar sunt singura persoană căreia nu i-a plăcut. 😅 Guilty (not). Cert este că o recomand, pentru că știți care este mereu sfatul meu: citiți tot ce vă pică în mână și nu uitați că gusturile noastre sunt diferite!

   Sper că v-am făcut curioși, guys! Sper să aveți o toamnă minunată cu lecturi bune! Sper să aveți parte de lecturi cât se poate de magice și ne recitim data viitoare!

Bookstagram-ul meu unde puteți găsi pozele pe care le fac, desene, reacții, unboxing-uri și multe altele: @angelsfrombooks

Găsiți cartea la Editura Trei.
  O puteți achiziționa de pe site-ul editurii sau de pe CartepediaLibrex și Libris

Lectură plăcută, dragilor! 😊

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii