Advertisement

Responsive Advertisement

Recenzie-Același suflet, mai multe trupuri de Brian Weiss

   Titlu: Același suflet, mai multe trupuri 


   Autor: Brian Weiss


   Editura: For You


   Nr. Pagini: 270


   Traducere: Monica Vișan


   Punctaj: 5⭐/5⭐


"Conform misticului creștin Pierre Teilhard de Chardin: nu ești o fiinţă umană care trăiește o experienţă spirituală; ești o fiinţă spirituală care trăiește o experienţă umană. Există semnificaţii în toate și multă puritate de spirit atunci când le găseşti." 


   "Brian Weiss este un psihiatru și scriitor american. Interesele sale includ domenii științifice, cum ar fi reîncarnarea, hipnoza regresivă, progresul către viețile viitoare și supraviețuirea sufletului după moarte."


   În cartea de față, Brian Weiss prezintă experiențele pe care acesta le-a avut cu pacienții săi, asociind cu fiecare câte o învățătură cum ar fi empatia, iertarea, relațiile sociale, iubirea, sănătatea, etc. 


   Brian Weiss povestește unele dintre cele mai fascinante experiențe pe care acesta le-a avut cu oamenii care se aflau în cumpănă și care au apelat la acesta pentru a-i ,,vindeca". Printre aceștia se numără atât persoane care cred în Dumnezeu și în toată această parte spirituală a vieții, cât și persoane care au venit fără pic de încredere la Weiss, constrânși de rude și prieteni. 


   Cu fiecare pacient în parte, Weiss a pus în practică atât regresia cât și progresia hipnotică pentru a căuta momentul din viețile trecute care le-a schimbat acestora sufletul. Fiecare suferință din viața prezentă își are rădăcinile în viețile noastre trecute. Există pentru fiecare dintre noi o întâmplare care ne-a schimbat și care s-a agățat de noi vieți la rând, mii de ani.



   Brian Weiss a scris această carte pentru a ne dovedi că putem fi cu toții vindecați și pentru a ne arăta o rază de speranță. Poveștile zguduitoare ale pacienților săi sensibilizează până la lacrimi și ne oferă tuturor șansa de a spera la un viitor mai bun.


   ,,La fel cum am trăit nenumărate vieţi anterioare, tot aşa vom trai și vieţi viitoare nenumărate. Folosindu-ne de ceea ce a fost și de ceea ce va urma, putem să-i dăm formă viitorului lumii şi viitorului nostru. Asta seamănă cu străvechea noţiune de karmă: ceea ce semeni, aceea culegi. Dacă plantezi seminţe mai bune, dacă ai grijä de culturi și acționezi mai bine, atunci ceea ce vei recolta în viitor îți va răsplăti eforturile. Viitorul se naște din trecut. Faptul că vitorul este flexibil și că noi vom fi prezenţi în acel viitor sunt conceptele discutate în această carte. Compasiunea, empatia, nonviolenţa, răbdarea și spiritualitatea sunt lecțiile de viață pe care toţi trebuie să le învățăm."


   Văzând cum cei mai îndurerați oameni găsesc momentul în care traumele lor au luat naștere și se eliberează de acestea, înțelegem că Brian Weiss nu este doar un scriitor care ne lasă să ne ancorăm în poveștile sale, ci și un psihoterapeut minunat care a vindecat nenumărate suflete. Poate că avem un singur suflet, dar am avut și vom avea nenumărate trupuri care au trăit și vor trăi în toate perioadele de pe acest pământ, experimentând vieți mai mult sau mai puțin frumoase, însă, în cele din urmă, ne vom înălța! 


   Voiam de ceva vreme să citesc una dintre cărțile lui Brian Weiss, însă nu m-aș fi așteptat să îmi placă atât de mult încât să îl detroneze pe Deepak Chopra. Am început această carte într-o seară, iar a doua zi deja am și terminat-o, dornică să citesc și mai multe cărți scrise de acest om minunat.


   Poveștile despre pacienții săi m-au impresionat și m-am trezit de câteva ori cu lacrimi în ochi, citind suferințele oamenilor care au apelat la acest psihoterapeut. 


   Am văzut că Brian Weiss a menționat în nenumărate rânduri de CD-urile sale care te ajută să ajungi singur în regresie hipnotică, însă consider puțin periculoasă experiența asta, mai ales dacă o faci singur. E nevoie de cineva ca el care să interpreteze și să te ajute, să te supună unor ședințe de terapie după ce afli sursa suferințelor tale. Recunosc, mie mi-ar fi destul de frică. 


   Mi-a plăcut felul plin de compasiune în care acesta vorbea despre oamenii pe care i-a ajutat și am rămas profund impresionată de câteva regresii în niște locuri și vremuri la care nu m-aș fi așteptat. De cele mai multe ori, așa cum a spus-o și el, uităm că suntem, de fapt, nemuritori. 


   Asta înseamnă că un suflet nemuritor va călători în timp de nenumărate ori. M-a impresionat să întâlnesc povești aproape ca cea din Adam și Eva a lui Rebreanu și încă sunt emoționată de această carte și de această întreagă lume. 


   Mi s-a rupt sufletul să realizez încă o dată ce trecut trist are acest Pământ, format din războaie, violență și lupte care au lăsat atâtea victime, tocmai pentru că aceste victime sunt oamenii de azi care încă nu s-au vindecat de viețile trecute pe care le-au trăit. 


   E de prisos să mai spun că această carte urcă în topul cărților pentru suflet! A fost minunat să citesc aceste aproape trei sute de pagini care m-au lăsat cu o empatie și o compasiune uriașe în suflet. Vă rog să citiți și voi această carte și să încercați să înțelegeți de ce Brian Weiss a scris-o și ne-a făcut-o accesibilă tuturor, tocmai pentru a ne reaminti că suntem nemuritori! 


   Sper să îi oferiți o șansă, chiar vă rog să o faceți, iar până la următoarea recenzie, vă doresc lecturi magice, dragii mei!



Bookstagram-ul meu unde puteți găsi pozele pe care le fac, desene, reacții, unboxing-uri și multe altele: @angelsfrombooks

Găsiți cartea publicată la Editura For You, acolo unde veți găsi o mulțime de alte cărți de spiritualitate, vindecare și dezvoltare personală!
Le puteți achiziționa de pe site-ul editurii, de pe LibrisCartepedia și Librex
Lectură plăcută, dragilor! 😊

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii