Advertisement

Responsive Advertisement

Recenzie-Orașul Semilunii. Casa pământului și a sângelui de Sarah J. Maas

   Titlu: Orașul Semilunii. Casa pământului și a sângelui


   Autor: Sarah J. Maas


   Editura: Litera


   Traducere: Loredana Voicilă


   Nr. Pagini: 927


   Punctaj: 5/5


   Seria Crescent City:

   1) Orașul Semilunii. Casa pământului și a sângelui

   2) Orașul Semilunii. Casa cerului și a aerului 

   3) în curs de apariție

   ,,Prin iubire, totul este posibil.”


   Bryce Quinlan este pe jumătate Fee, pe jumătate ființă umană și are o viață zbuciumată și frumoasă alături de Danika, cea mai bună prietenă a ei și de Haita Diavolilor. Legătura ei cu Danika, alfa haitei, este una atât de puternică și de profundă încât nimeni nu o poate înțelege.

   Viața lor se rezuma la petreceri, alcool, droguri și dans, la distracție și fericire. Dar viața adevărată pândește după colț, gata să îți răpească ce ai mai drag iar într-o seară, Bryce ajunge acasă și își găsește toți prietenii uciși, sfâșiați, măcelăriți de un demon. După o luptă și după un act de eroism, ea salvează un înger și ajunge la interogatoriu. Dar nimic nu o poate scoate din șoc și din suferință.

   Danika nu va mai zâmbi, nu va mai exista în viața ei, Connor nu o va mai privi vreodată, nici măcar unul dintre ei nu va mai face parte din viața ei iar asta este prea mult pentru Bryce.


   Deși cel pe care îl suspectează toți ajunge în închisoare, amenințările și crimele nu încetează iar investigațiile trebuie să continue. Bryce este eliberată iar doi ani mai târziu, ea este căutată pentru a se ocupa de cazul Danikăi. Cum a fost posibil ca alfa lupilor să fie învinsă? Cum a fost posibil ca toată haita să fie ucisă?

   Cine sau ce i-a ucis? Bryce jură că va afla cine este vinovatul și începe să caute răspunsuri. Însă atunci când Arhanghelul Micah îl pune pe Hunt Athalar să o supravegheze pe Bryce, ies scântei! Hunt este un înger căzut, un sclav care a condus Rebeliunea împotriva Arhanghelilor, un înger de temut, puternic, feroce, fermecător și distrus.


   Hunt este chinuit de ororile pe care trebuie să le facă în numele titlului său de sclav, însă Bryce poate fi biletul lui către libertate. Micah i-a promis libertatea dacă o va ajuta pe frumoasa Fee să găsească criminalul haitei.

   Ce ar putea merge prost?


   Ruhn era Alesul, cel născut din Stele, fiul Regelui Toamnei și fratele lui Bryce. Dar nimeni nu trebuie să afle vreodată cine este Bryce iar Regele a avut grijă de asta cu mult timp în urmă. Acum, doar ea, Regele și Danika știu secretul ei.

   La început, tensiunea dintre Hunt și Bryce acapara toată misiunea iar animozitatea dintre ei îi împiedica să înainteze cu investigația. Însă Bryce începe să refacă tot parcursul Danikăi înainte să moară iar durerea riscă să se reverse din inima ei. Recitind la nesfârșit ultimele ei mesaje și ale lui Connor, Bryce își torturează sufletul pentru a nu uita niciodată pierderea lor.

   ,,-Eu și Connor - Connor Holstrom...Noi
   Ezită.
   -Era complicat. Când a murit Danika, când au murit ei...S-a stins o lumină înlăuntrul meu.”

   Însă cel mai complicat este că Hunt o are chiar și pe Bryce pe lista lui de suspecți și nu poate avea încredere deplină în ea. Oare ar fi putut ea să își ucidă prietena? Și cum puteau lucra împreună dacă nu aveau încredere?


   ,,Era ca dracu'. Lumea aceasta stupidă în care trăiau era ca dracu'. Era ca dracu' și era plină de oameni îngrozitori. Iar cei buni sfârșeau întotdeauna prin a plăti pentru bunătatea lor.”

   Însă e nevoie ca Bryce să își deschidă sufletul în fața suferințelor o singură dată pentru ca Hunt să vadă că durerea din ființa ei este reală. Un om vinovat nu ar arăta niciodată atât de îndurerat.


   Dar Hunt era un sclav care iubea altă femeie iar Bryce era o prințesă renegată care nu mai avea pe nimeni. Astfel, în Orașul Semilunii, printre ororile cazului lor și printre suferința care îi împovărează, îngerul și Prințesa născută din stele își încep povestea în negare și devin mult mai legați unul de celălalt decât ar fi crezut.


   Atunci când sunt neîndreptățiți, atunci când suferă, când urlă în agonie și când sunt pedepsiți, Bryce și Hunt rămân împreună. Ei doi împotriva întregii lumi, două inimi frânte care bat la unison și care se vindecă una pe cealaltă.

   Dar oare ar putea rămâne intacte în fața adevărului?
   Cineva i-a spus cândva lui Bryce: ,,Caută acolo unde doare cel mai tare.”


   Trădarea, secretele, minciuna apar și le dau peste cap existența. Cum a putut Danika să îi ascundă atâtea? Cum au putut cei pe care îi iubea cel mai mult să o trădeze? După tot ceea ce aveau împreună, Bryce își punea toată dragostea în fața celor care ajungeau mereu să o rănească.

   ,,-Aveai inima deja frântă și ultimul lucru pe care l-am vrut a fost să...
   Bryce nu își întoarse capul. Vântul îi spulberă părul și skijetul sfâșie ploaia și întunericul.
   -BRYCE![...]
   Ea nu se uită înapoi.”


   Totul se spulberă în milioane de bucăți iar cu o ultimă speranță, Bryce încearcă să îl distrugă pe cel care i-a luat din viața ei pe singurele persoane pe care le iubea. Însă ea nu știa adevărul iar în câteva minute, iadul se dezlănțuie în Orașul Semilunii.

   Hohotele răsună pe străzile pline de suferință. Moartea pândește la porțile orașului și nimeni nu o poate opri. Când nu mai există nici măcar o speranță, o lumină caldă pâlpâie în cel mai adânc întuneric. Un înger cu aripile cenușii și o Prințesă ascunsă pășesc pe granițele lumii...ce se va întâmpla cu viețile lor? În cele din urmă, prin iubire, totul este posibil.

   Am avut nevoie să îmi adun gândurile și încă nu cred că sunt pregătită să îmi spun părerea despre această carte pentru că povestea este sfâșietoare și mă simt atât de legată de Bryce și de Hunt încât îmi doresc să transmit direct emoțiile mele și nu știu dacă pot să fac asta deja.

   A început fără să mă aștept că voi avea prea curând această carte iar atunci când am început-o m-am atașat imediat de Bryce Quinlan, genul meu de personaj feminin preferat, arogant, confident, o războinică, blândă dar gata să distrugă pe oricine îi rănea pe cei pe care îi iubea. Mă așteptam ca cei doi să aibă la început titluri înalte însă ei se aflau, de fapt, printre inferioare ființe din rasa lor.

   Dar Hunt Orion Athalar nu a emanat nici măcar o clipă supunere sau docilitate. Nu, el emana forță, putere, siguranță iar eu m-am topit în fața lui pentru că este înger iar slăbiciunea mea sunt și vor fi mereu îngerii. Iar acest înger cu aripi cenușii a dat dovadă de atâta iubire și a luptat atât de mult pe parcursul poveștii lor, până la final.

   Lehabah, Syrinx, Danika, Ruhn, Vik, Justinian, Fury, June sunt doar câteva dintre personajele care mi-au intrat în suflet și m-au impresionat, m-au emoționat și m-au făcut să plâng în adevăratul sens al cuvântului.

   O mulțime de secvențe m-au impresionat nu până la lacrimi ci până la episoade întregi de plâns pentru că Sarah J. Maas reușește să transmită durere, suferință, pierdere, reușește să ne arunce un gol negru și întunecat în inimă care ne secătuiește de sentimente și știți unde rămân toate? Între paginile cărții, alături de personajele pe care le-am pierdut, alături de prietenie, de dragoste și de curaj.

   Orașul Semilunii nu este doar o carte, este ca o realitate sau ca un serial în care fiecare capitol este un episod foarte bun, foarte înduioșător, așa cum a spus și Loredana Voicilă cu care am avut ocazia să vorbesc și pe care o felicit pentru munca pe care a depus-o traducând această carte minunată și enormă! M-am bucurat foarte mult că datorită ei am avut cu cine vorbi cât am citit-o, având în vedere că nu au ajuns mulți să o citească deja, fiind un titlu atât de nou.

   Nu am cuvinte să exprim cât de dureroasă și de frumoasă a fost cartea aceasta și încă nu pot să trec peste poveste, peste personaje, încă sunt recente în inima mea și știu că deși va dura foarte mult până vom avea continuarea, așteptarea va merita cu adevărat! Pot doar să vă rog să îi dați o șansă și să vă avertizez să luați un scut pe care să îl puneți în jurul inimii pentru că Sarah J. Maas a scris totul foarte, foarte profund și dacă nu aveți grijă vă va pătrunde în suflet și va rămâne totul acolo!


De asemenea, Goodreads choice awards 2020 la categoria fantasy book a fost câștigat de această carte cu 95.084 de voturi iar asta cred că spune ceva...


Găsiți cartea genială scrisă de Sarah J. Maas la editura Litera.
O puteți achiziționa de pe site-ul editurii, de pe CartepediaLibrex sau de pe Libris
Lectură plăcută, dragilor! :)

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii